![]() |
1 Eklenti(ler)
Birde şu iki tohumda gül tohumu mu ? Şu rengi koyu kahverengi ve siyaha çalan tohumlar mı daha çabuk açar bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan dönüş bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum ...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Banada satın aldığım başka tohumların yanında gökkuşağı ve mor beyaz gül tohumları geldi. Yani üzerinde öyle yazıyor. İnşallah çimlendirmeyi başarırım. Çok tecrübesizim bu konuda.
|
Tohumlarım 10 gündür nemli pamuğun arasında saklama kabında dolapta duruyor. Deniz kenarından aldığım kalın kumum var soğuk katlama için perlit yerine onu kullanabilir miyim?
|
Alıntı:
|
Perlitli soğuk katlama, kum dolu kavanozda aralıklarla birkaç gün çalkalayıp ekme dahil hepsini denedim. İş yerimde 48 gözlü iki viyol, evimde 48 gözlü bir viyol ektim. ekim üzerinden neredeyse 2 ay geçti , iş yerimde olanlardan sadece 1 gözde çimlenme oldu. Mücadele devam ediyor.
Bu sinir bozucu mücadele devam ederken, rastladığım güzel gül fidanlarını not ediyorum ve şubat veya mart aylarında çelik almaya çalışıyorum. Çelikte başarı oranı tohumla kıyaslanmayacak kadar çok yüksek. |
kahve bakımı hakkında bildiğiniz kitap e kitap varmı?
|
Tohumdan Çimlendirme
1 Eklenti(ler)
Tohumdan çıktılar bakalım nasıl gelişecek.
|
Alıntı:
Ben de geçen gün parktan aldığım gül tohumlarını ektim, yalnızca biri çimlendi. Aynı buna benziyor. Umarım güldür çimlenen :) |
Arkadaşlar tohumdan gül yetiştirmek istiyorum ama internette yaptığım araştırmalarda , tohumdan yetişen gül çiçek açmaz , çiçek açması için aşı gerekir diyenler var . Bu doğru mu ?
|
Ben de dun ektim gul tohumlarini.iki ay kadar önce komusunun gullerinden tohum almistim,kapsulunun icinde iyice kurudular oda sicakliginda ve dun ektim bakalim ne olacak.
|
Alıntı:
Benim de gül tohumlarım sizin fotoğraftakiler gibi olunca tek tek plastik şeffaf pet bardağa aldım. Baya bi uzadılar. Fakat hala çok ince durumdalar. Bi kaç gündür güneşte kaldılar ve bir iki tanesinde yanıklar meydana geldi ve çürüdüler. şimdilik gölgede tutuyorum. Ne zaman ve hangi şartlarda güçlenip yeşillenecekler bilemedim. Tohumları ekeli 2 ay gibi bir süre geçti. |
Merhaba ben kurumuş gül tohumlarını ayıklayıp 17 gün önce organik madde oranının fazla olduğunu düsündüğüm bahçenin bir kısmından aldığım toprağa diktim. Üstüne 1-2 cm arası da toprak örttüm. Islak değil nemli tutuyorum.(toprak elimde hafiften dağılıyor ama kuru da değil nemi bu kadar mı olmalı?)Kurumasını önlemek ve belli bir nemde tutmak için saksıyı bir poşetin içine koydum.(Günde 4 saat gibi havalandırmak için açıyorum. Ama sonra fark ettim ki toprağın üzerinde beyaz hifler(fungal bir şey sanırım) çıkıyor. Çimlendirme toprağını fırınlamayı unuttum.Tohumlara etkisi olur mu? Olursa hektaşın
kayısılar için ürettiği fungisit ilacı var .(Miracle 25 WP) Bunu kullanmam uygun olur mu? Bir de ne kadar sürede çimlenir tam olarak? Saygılar... |
Düşündüğümden daha çabuk çıktılar.32 günlük beklemenin ardımdan bugün ilk filizi gördüm.Beklemenin ardından meyveleri görmek insanı çok mutlu ediyor.
|
Tohum denemeleri
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim tohum denemelerim
|
Neden böyle bir çabanın içine giriyorsunuz :)
Tohumdan yetişen güller hiçbir zaman güzel olmazlar. Yabani gül denilen anaç bitki ortaya çıkar. Yalın kat bir gülünüz olur. Aşı yapılmayan gül sizin istediğiniz gülle alakası olmayacaktır. . |
Alıntı:
|
Ben bu forumdaki öesajları görür görmez birkaç ay önce topladığım gülün tohumları aklıma geldi hemen sabah ta tam mevsimi diyip biraz taze tohum topladım. Elimdeki tohumları tam anlamıyla nasık ekmem gerektiğini söyleyebilir misiniz ? Ben tazr olanları direkt ekip balkon dışına koymayı planlıyorum. Kahramanmaraş ancak son birkaç gündür gerçek anlamda kışa girdi ve rahat 1-2 ay soğuk kalır. Katlamaya gerek kalır mı dersiniz doğa anaya güvenim katlamadan dışarı bırakacağım daha eski olan tohumlar ne durumda olur bilemem ancak yenilerden ümitliyim bağımda gül bahçesi oluşturmak hep isteğimdi zaten ;) çimlensin de varsın yalınkat olsun. En kötü aşılarız da hiç sanmıyorum :)
Sayın mahmut tebir çimlendirmenixi nasıl yaptığınızı öğrenmeyi rica ediyorum mesajlarınızı bekliyorum. İyi günler dilerim |
Alıntı:
İyi akşamlar |
Tohumları torfa ekip dışarı koyabilirsiniz. Kış boyunca zaten o soğuk katlama gereksinimi karşılayacaktır. Tohumların eski olmamasına dikkat edin. Toprağın her zaman nemli olmalı. Çokta suya boğmayın toprağı. Zamanı gelince çimlenecektir. Çimlenip havalar ısınınca büyüme daha da hızlanacaktır. Eğer yeterli büyüklüğe ulaşırsa o yıl çiçek bile açar.
|
Alıntı:
Cevabınız için teşekkürler çevremde daha bir sürü atılmayı bekleyen Gül tohumu var en azından büyütelim açtıktan sonra beğendiğim Türler arasında melezleme vs. De denemeyi planlıyorum gerisini de aşılarız artık ;) Elimde aslında pek eski sayılmayacak tohumlar var ancak yine de sormak istedim 4-5 ay oldu sanırım yabani bir kuşburnundan en olgun bir meyveyi aldım ve eve getirdim dün bu merakla beraber evi alt üst ederken 16 tane tohuma denk geldim :D Onlar çimlenmez mi aynı şekilde eksem. O yabani kuşburnu tohumlarını hangi yörede meşhurdu Gümüşhane? Olabilir emin değilim o civardan aldım bitki koleksiyonumda bir fide kuşburnu da hiç fena olmaz sanki:p onlara özel bir çaba vermem gerekiyor mu yoksa direkt eksem olur mu aynı şekilde önceden topladığım bir tomar Gül tohumu da var :o ama şuanlık önceliğim bu kuşburunlarım olacak...eski sayılır mı bilmem ama eski olanlar çimlenmez mi ya da imkansıza yakın tarzı bir şey mi ? 16 tohumla başarılı olabilir miyim deriz:rolleyes: Cevaplarsanız sevinirim iyi akşamlar dilerim |
merhaba, gül tomurcuklarının sap kısmı dışarıda kalacak şekilde ekip, çoğalttıkları videolar sürekli karşıma çıkıyor sosyal medyada bu aralar. Belki öyle de deneyebilirsiniz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025