![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan gülüm açtı yine:) Çok yavaş gelişiyor. Minnacık boyuna bakmadan pas olmuş bir de.
|
Tebrikler.Güzel gözüküyor.Yaprakları büyük ve sağlıklı.Derlerki tohumdan gül yalın kat açar oysa katmerli açmış.Kokulu mu?
|
Hafif bi kokusu var:) Tohumları ekip umudu kestiğiniz an yeşeriyor:)
|
Bende 34 çeşit gül tohum var. hepsinnden 10ar adet etkmeyi düşünüyorum. tohumlara herhangi bir fungisit vurmalimiyim?
|
Alıntı:
|
gül tohumlarım bitmiyor :(
arkadaşlar sizin yetiştirdiğiniz gülleri görünce bende özenip ektim ama 2 hafta oldu tık yok..aynı anda ektiğim ağaç hatmi filizlenip büyüdü ama gül tohumlarından tık yok :( baktım tohum çürümemiş ama.olduğu yerde öylece duruyo.acaba tohumun çatlamasına daha var mı? sabırsız mı davranıyorum? eğer bu konuda yardım ederseniz sevinirim :)
|
Arkadaşlar ben aliexpressten hoya tohumu sipariş etmiştim ama bana gül tohumu gönderdiler. Tohumdan hoya yetiştirme başlığında yazmıştm konuyu bir yöntem vardı tohum çimlendirme için ama maalesef o yöntemi uygulayamadım hiç vaktim olmadı. Birgün peçetede beklettikten sonra direkt orkide toprağına ektim.Fotolarını ve linki de ekliyorum .
Gül Tohumu Çimlendirme %100GarantiYöntem | Plant-Home |
4 Eklenti(ler)
Pardon fotoğrafları ekleyememişim :o
|
1 Eklenti(ler)
Ben yine gül tohumları buldum :) hicbir işlem yapmadan torf - perlit karışımına ekecegim yarın.. ne zaman ekim yaptıgmıda yazacagım, merak ediyorum tam olarak kaç günde çimlenecekler.
|
Hiracım ben bu tohumdan gül yetiştirme işimi zor sanıyodum, şimdi senin açmış gülünü görünce bu konu beni heyecanlandırmaya başladı.
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar,bu siteye bende yeni üye oldum,paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum. Bende komşudan aldığım Gül tohumlarını ektim ,buzdolabının bi kenarına koyuverdim,bakalım sonuç ne olacak.
|
Tohumdan gül çimlendirmek
1 Eklenti(ler)
tohumdan gül yetişmeye çalışıyorum fakat ilk defa yaptığım için pek bir fikrim yok önemli püf noktalara ihtiyacım var :o eger çimmlendirebilirsem aşağıdaki gibi olucak gülüm yetiştiren bilen arkadaşalar fikir önerirmisiniz ;) Eklenti 543600 |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eğer tohum keseleri oluştuktan sonra tohumlar henüz taze iken ekim yaparsanız bu süre daha kısa olacaktır. Normal şartlarda tohumları 5-10 dakika el yakmayacak kadar sıcaklıktaki suda bekletip ve takiben 1-2 gün ılık su içerisinde bekletin, direkt torf içerisine dikin ve bütün gün güneş görebilecek aydınlık bir bölmeye koyarak fıs fıs ile toprağı nemlendirin. Çimlenme süreci içerisinde sürekli toprak nemini koruyun. Kuru olmasın, ıslak da olmasın. Bunlar bu yıl içerisinde yaklaşık 3 ay önce diktiğim tohumların son hali |
Gül çimlendirmek sabır ister ;)
|
1 Eklenti(ler)
Öncelikle çok teşekkür ederim
Gülleriniz çok güzel duruyor benimkilerde öyle filizlenir inşallah:p Eklenti 543688fotoğraftaki tohum sizce filizlenirmi |
Alıntı:
|
ozaman hiç vakit kaybetmeden suda beklettiklerimi toprağa alayım ben çünkü pamuktakiler sanki rengi karardı gibi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben de şubat başında ıslak pamukla sarıp poşete koydum dolaba attım tohumları. 2 ay oldu henüz hiçbirinde bir değişiklik yok belki 100 e yakın tohum var. bu normal midir en azından bir tanesi çimlenirdi diye düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar internetten aldığım tohumları direk torfa ektim.. ekime hazır diye belirtmişlerdi açıklamalarında.. 8 gün oldular hala tık yok .. ama umutluyum :) galiba sabırlı olmak gerekiyor gelişmeleri paylaşacağım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bol güneşli ve yeşil günleriniz olsun. Her toprağa düşen tohumunuz güneşi görsün ;) |
Alıntı:
Pardon @kartal124 bana cevap vermiş yanlış alıntı yapmışım Alıntı:
|
gül
Çok güzel gözüküyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025