agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Çamgilleri (kozalaklıları) çimlendirme (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/3093.htm)

redcoraldiver 27-05-2022 19:32

Merhaba,

Dun, UEDAS'a ait ariza arabasi, tellere degen cam agaclarini budadi. Dallardan bayagi bir kozalak dokuldu. Hepsi yesil ve kapali. Acaba dala baglandigi yerden koparip, saksiya koysam, zamanla uzerinden cimlenme baslar mi? Internette birkac yerde boyle yapilabildigini okumustum. Daha once deneyen ya da bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa, cevaplarini beklerim.

Simdiden tesekkurler...

Doku_Kültürcü 27-05-2022 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redcoraldiver (Mesaj 1615914)
Merhaba,

Dun, UEDAS'a ait ariza arabasi, tellere degen cam agaclarini budadi. Dallardan bayagi bir kozalak dokuldu. Hepsi yesil ve kapali. Acaba dala baglandigi yerden koparip, saksiya koysam, zamanla uzerinden cimlenme baslar mi? Internette birkac yerde boyle yapilabildigini okumustum. Daha once deneyen ya da bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa, cevaplarini beklerim.

Simdiden tesekkurler...

Çam kozalağındaki tohumların olgunlaşıp çimlenebilir hale gelmeleri için 3,5 yıl bitkiden beslenmesi gerekiyor.

redcoraldiver 27-05-2022 23:04

Aman allahim. Gercekten mi? Hayal kirikligi yasiyorum au anda. �� Hizlandirma ihtimalimiz yok mu? ��������

Doku_Kültürcü 27-05-2022 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redcoraldiver (Mesaj 1615917)
Aman allahim. Gercekten mi? Hayal kirikligi yasiyorum au anda. �� Hizlandirma ihtimalimiz yok mu? ��������

Üzgünüm...:(

redcoraldiver 29-05-2022 03:43

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü (Mesaj 1615918)
Üzgünüm...:(

Peki bu nasil olmus???

Doku_Kültürcü 29-05-2022 14:19

Güzel. Bonsai yapacaksanız tamam ama büyütüp araziye dikecekseniz, fideleri ayırmanız gerekir.

Anti Kapitalist 15-06-2022 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü (Mesaj 1615930)
Güzel. Bonsai yapacaksanız tamam ama büyütüp araziye dikecekseniz, fideleri ayırmanız gerekir.

Ya hocam bu ibreli tohumları çimlendirip büyütmek çok zor **** bir taktiği var bu işin.

Suyu az veriyorum kuruma yapıyor,suyu fazla veriyorum bu seferde yatıran hastalığına yatırıyor. Ne yapmam lazım sizce ? Mantar ilacı kullanıp sorunsuz yetiştirmek mümkünmüdür ?

Doku_Kültürcü 16-06-2022 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Anti Kapitalist (Mesaj 1616296)
Ya hocam bu ibreli tohumları çimlendirip büyütmek çok zor **** bir taktiği var bu işin.

Suyu az veriyorum kuruma yapıyor,suyu fazla veriyorum bu seferde yatıran hastalığına yatırıyor. Ne yapmam lazım sizce ? Mantar ilacı kullanıp sorunsuz yetiştirmek mümkünmüdür ?

Sorun, sanırım tohumu torf gibi organik bir ortam içerisine ekmiş olmanızdan kaynaklanıyot. Genelde bahçe toprağı tab
r edilen, organik madda açısından fakir denebilecek toprak kullanın. Bu küflerin ve bakterilerin gelişmesini yavaşlatır bitki için gelişme imkanı doğar. Bir de aspirili su ile bitkiyi sulayabilirsiniz. Yaklaşık 4litre suya bir tablet aspirin karıştırıp bitkileri bu suyla sulayın. Aspirin, bikinin bağışıklık sistemini harekete geçirir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025