![]() |
torf-perlit karışımına ektim tohumları.Ekimden önce oksijenli su ile toprağı nemlendirdim,portakallı-oksijenli suda 2 gün bekletmeden önce de zımparaladım hafifçe.
|
Alıntı:
|
Fotograf
1 Eklenti(ler)
HTML Kod:
[html][html] |
ilk fotograf paylaşımım,fotoğrafı düzgün nasıl gönderebilirim?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Saygılar ;) |
teşekkür ederim,bu aşamada spreylemeyi nasıl ne sıklıkla yapmam lazım?umarım çürütmem yeni filizimi:((
|
Alıntı:
|
bunlar da benden
5 Eklenti(ler)
2 gün önce aldığım 5 süs biberi ve 2 domes fidelerini ektim bugün.birde sıvı besin aldım üzerinde 10 günde bir uygulanır yazıyor ben 3 günde bir sulasam yanar mı acaba fidelerim
Eklenti 541718 Eklenti 541719 Eklenti 541720 Eklenti 541721 Eklenti 541722 |
Alıntı:
Domatezlerinizi bütün gün direk güneş ışınlarını alabileceği bir yere koyun. Haftada 1 veya 2 kez belli bir ölçekte, toprağı nemlendirecek kadar sulayın. Çiçekler oluşmaya başladıktan sonra sulama sıklığınızı ve miktarı düşürün. Yani 2 haftada bir sulayın 3 haftada bir ya da en doğrusu toprak kuruyup çatlamalar oluştuktan sonra su verin. Ayrıca domatez fideşerini sık sık gözlemleyin koltuk budamasını yapın. Yani yaprakların gövdeyle birleştiği noktada yeniden aynı noktadan filiz verir işte o yeni filizleri el yordamıyla fazla büyümeden koparın. Bu verimi arttırır. Saksıda yetiştirmedim ama bahçemde yetiştiriyorum. Daha bu sene başlamadım Nisan ortalarında falan ekime başlarım diye düşünüyorum. Hayırlısı ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
ektiğim 7 adet tohumdan çimlenen tek passifloram(racemosa),büyüme hızı fena değil:))
|
Bu seneki tohum takas etkinliğinden yanlış hatırlamıyorsam Sn. Lonicera'nın göndermiş olduğu 10 adet passifloranın henüz hiçbir tanesi perlit coco peat karışımından kafasını çıkartmış değil:( Ne mutlu büyütebilenlere...
|
Alıntı:
|
Geçmiş mesajların birisinde 9 aya kadar sürebildiği söylenmiş, umut dünyası diyerek sulamaya devam ediyoruz :/
|
Vehbi beyden almış olduğum 7 adet tohumdan 1 i çimlendi,diğerlerini bekliyorum, tekrar teşekkürler Vehbi bey....
|
Bir ay önce satın aldığım tohumları talimatlarına göre ektim. Henüz hareket yok. Bu bitkiler sayesinde sabretmeyi de öğreneceğim inşallah. :)
|
2 Eklenti(ler)
Bugun bahceye ciktigimda gunun supriziyle karsilastim. Sonundaaa :D edulislerim cimlendi ;)
|
4 Eklenti(ler)
Edulis tohumlarinin neredeyse hepsi cikti.
|
5 Eklenti(ler)
Edulislerin son durumu. O kadar cok oldular ki yasatmayi basarirsam belki forumdan ucretsiz paylasim yapmayi dusunuyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Yine meyveden aldigim granadilla tohumlarim da cimlendi.
|
Kaç günde çimlenme gerçekleşti?Bende de var tohumlar henüz denemedim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gelisimleri iyi gidiyor gibi. Tohumdan passiflora yetistiren arkadaslar deneyim ve bilgilerini paylasirlarsa sevinirim.
|
Bence gayet iyi gidiyor sn esmaesma. Maaşallah fideleriniz çok sağlıklı görünüyor. Tek tek şaşırtma zamanları gelmiş. Şaşırtırken biber, domates vb. gibi yapmayalım. Kökü biraz topraklı olarak çıkarıp yeni yerlerine geçirelim. Bu işi de sabah çok erken veya akşam güneş batımından sonra yaparsak bir problem çıkacağını sanmıyorum. Kolay gelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 556940
Alıntı:
|
Harika....Resimden tam anlaşılmıyor ama saksılar biraz küçük mü ne? Şöyle 15-20 litrelik iki saksıya iki tane fide pek de güzel olurdu hani. O zaman tadından yenmezdi sanki:)))
|
Alıntı:
|
ben taze Passiflora quadrangularis tohum arıyorum yardımcı olacak arkadaş varmı acaba?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025