agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Passionfruit (Passiflora edulis) tohumdan üretim (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/2821.htm)

papatyam 06-02-2007 16:42

tohumları eksem mi ?
direk toprağa eksem olur mu ?

Oğuzhan 06-02-2007 17:15

Sorunda orda zaten burda köklendirici bulamadım.Şansa kaldık artık.

kürşad 06-02-2007 19:04

şansa bak!!!
bende de köklendirici var çelik yok.
en güzeli elinizde olsaydı köklendiriciye batırıp yollamak olmalıydı değil mi?

bahcıvan 06-02-2007 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kursad (Mesaj 73272)
şansa bak!!!
bende de köklendirici var çelik yok.
en güzeli elinizde olsaydı köklendiriciye batırıp yollamak olmalıydı değil mi?

Üzülme kardeşim, Todor bana bir kök verdi. Ben üretir sana yollarım. Biraz sabırr :)
Ayrıca bende 6-7 senedir bi pasiflora var, tam olarak hangisidir bilmiyorum.
Çünkü hiç çiçek açmadı. 3 yıl evvel bütün balkonu sarmıştı taşınırken hep kesip atmak zorunda kaldım. Çamaşır iplerine sarılmıştı.
O kadar büyümesine rağmen hiç çiçek açmadı.
Hatta avatarımdaki onun son kök halidir.
Yeni fidelerim var ama o kök bozuldu gitti.

papatyam 07-02-2007 09:50

ben bir kaç tane tohumu dün akşam ektim hadi hayırlısı :)

bahcıvan 07-02-2007 12:06

Aslında ben de 2 gün önce ektim tohumlardan. İnşallah hepimizinki çıkar da olmayan arkadaşlarımıza da veririz.

papatyam 07-02-2007 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcıvan (Mesaj 73413)
Aslında ben de 2 gün önce ektim tohumlardan. İnşallah hepimizinki çıkar da olmayan arkadaşlarımıza da veririz.

inşallah ;)

A2K5I4N6 12-02-2007 16:12

Sevgili dostlar
gönderdiğim çeliklerden kimler köklendirip ekti.
size gönderirken kendime de aldığım üç tane çelik köklendi ve şu anda saksıda yeni sürgünler bile verdiler.

kürşad 12-02-2007 17:29

4 çeşidi mi oldu bildiğimiz şimdi?
Ceviz şekilli muşmula renkli.
Kayısı şekilli kayısı renkli.
Muz şekilli muz renkli.
Bendeki de kavuna benziyomuş şekli rengi de kirli sarı-yeşil renkte.Tohumlar cuma günü geldi. Birazdan 2 tohum çimlendirmeyi deneyeceğim.
Bu arada çilek vardı akvaryumda çiçek açmış :)

bilgekaan 12-02-2007 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A2K5I4N6 (Mesaj 74827)
Sevgili dostlar
size gönderirken kendime de aldığım üç tane çelik köklendi ve şu anda saksıda yeni sürgünler bile verdiler.

Bir tanesi sanırım kurudu , hiç değişim gözlemedim biraz kurudu.Diğerinden bir tomurcuk çıktı ama köklenme henüz yok.

kürşad 12-02-2007 22:43

bendekinin tohumları zımpara ile inceltilcekmiş.
ben işlem yapmadan ektim bile.
kaç günde çimlenir?

Oğuzhan 13-02-2007 09:04

Benim de bir tanesi kurudu diğeri sağlam küçük filizler veriyor gibi ama henüz köklenmedi.İnşallah köklenir .Gözüm gibi bakıyorum.İnşallah köklenip yeşerir.Dallanıp budaklanır.Sonrada çelikleri paylaşırız.

papatyam 13-02-2007 09:13

ben ekeli bir hafta oldu ama hiç bir kıpırdanma yok bekliyoruz bakalım

bilgekaan 13-02-2007 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kursad (Mesaj 75048)
bendekinin tohumları zımpara ile inceltilcekmiş.
ben işlem yapmadan ektim bile.
kaç günde çimlenir?

sanırım işlem yapmadan çimlenmiyor.Ben kaç kere ektim hiç çimlenmedi. enson bir tane ektim 3 hafta oldu aynı duruyor , ne çimlendi ne de çürüdü.

papatyam 13-02-2007 10:51

yani illede zımparalamak mı gerekiyor acaba

batukhan 13-02-2007 12:09

arkadaşlar passiflora edulis in tohumları çok kolay çimlenir.bence zımparalamaya gerek yok sadece biraz zaman alıyor benim ektiklerim 1 ay kadar sonra çimlenmişti şimdi 15 cm kadarlar.gerçi sonra büyük bitkisini alınca onlara pek gerek kalmadı.bende hala biraz tohum var verebilirim isteyen olursa.ben şimdi passiflora alata nın tohumlarından buldum.bakalım onları deneyeceğim internetten bakın çok güzel birşey meyveside çok leziz.:)

Batu

Ophrys 13-02-2007 14:45

Bende tohumculardan beklemek gerektiğini öğrendim.

kürşad 13-02-2007 21:48

birisi passiflora tohumu mu dedi?

bitkiseli 14-02-2007 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi batukhan (Mesaj 75226)
arkadaşlar passiflora edulis in tohumları çok kolay çimlenir.bence zımparalamaya gerek yok sadece biraz zaman alıyor benim ektiklerim 1 ay kadar sonra çimlenmişti şimdi 15 cm kadarlar.gerçi sonra büyük bitkisini alınca onlara pek gerek kalmadı.bende hala biraz tohum var verebilirim isteyen olursa.ben şimdi passiflora alata nın tohumlarından buldum.bakalım onları deneyeceğim internetten bakın çok güzel birşey meyveside çok leziz.:)

Batu

Syn batukhan, tohum varsa gönderir misiniz, birde başka bir başlıkta elinizde papaya tohumu olduğunu da söylemişsiniz varsa istesem çok mu yüzsüz olurum acaba. :o

egome 14-02-2007 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A2K5I4N6 (Mesaj 74827)
Sevgili dostlar

Merhabalar,
Bendeki çeliklerin biri su içinde diğeri saksıda dikili. Su içindeki çelik köklenmeye başladı. Saksıdaki de sanırım köklenmiş olmalı, sürgünler çıkmaya başladı.
Çelikler otsu yapıda olduğundan yeterli nem sağlanmazsa kuruya bilir. Yani nem ve uygun sıcaklık sağlanırsa çeliklerin köklenmesi başlayacaktır. Anladığım kadarıyla arsız bir bitki. Nasipse ileride resimlerini de eklerim..

batukhan 15-02-2007 13:00

bitkiseli passiflora alata nın tohumu yok yani ektim hepsini çimlenmesini bekliyorum.papaya tohumlarınıda bi arkadaşa verdim ama o okadar özel bişi deil marketten bir papaya alıp çekirdeklerinin jölemsi zarlarını nazikçe söküp toprağa ekin fazla sürmeden çıkacaktır.yalnız kuru kalmaya hiç tahammülü yok.bu arada isteyen olursa 1 tane fazla kahve fidem var 15 cm boyunda onu satıyorum.

Saygılar

Batu

ahmet10 24-02-2007 09:27

Arkadaşlar pasifloralar pet bardakta ve torfun içinde köklendi. Birisinde tek yaprak dahi çıktı. Diğerinde 3-4 mm gözler oluştu ve neredeyse yapraklar belli olacak. Gelişimde durdu gibi. Bir haftadır pek büyüme yok.Hatta birinin kökü pet bardağın dibinde biraz kıvrıldı. Şimdi benim sormak istediğim bu çelikleri artık aktarmanın zamanı geldimi **** iyice yapraklanması mı lazım? Aktaracaksak nasıl bir kaba dikelim, kökleri derine mi gidiyor? Derine gidiyorsa 2,5 lt kola şişesi olur mu?

Ophrys 24-02-2007 16:28

Sayın Ahmet10 bu çimlenenler benim gönderdiğim tohumlar mı? Benimkilerde gelişme yok hala.

lokmanbahçe 24-02-2007 17:28

sayın kürşad
site adresini soruyorsanız pasiflora konusunun 1. ya da 2. sayfasında sitenin linkleri var benim adresimi soruyorsanız özel mesaj atarım. yalnız site yabancı olduğu için dışarıdan nasıl temin edilir bilemiyorum pahalıya mal olabilir

kürşad 24-02-2007 18:14

lokmanbhahçe araştırdım.
thompson-morgan dan Türkiyeye gönderiyorlarmış. 15 adet tohum için:
banana veya alatanın (sanırım banana, alata için ayrı fiyat var, ikisinin de meyvesinin resmi var) bir pakedi 2.99 sterlin
kargo: 1.49 sterlin
toplamda 4.48 sterline geliyor.
sterlin tcmb de 2.70 ytl.
toplam: 12 ytl.
------------
şimdi baktım alatanın 6 adet tohum 4.29 sterlin
kargo: 1,49 sterlin
toplam:5,78 sterlin
o da 15,60 ytl
kredi kartım gelsin ziraat bankası hesabıma havale eden herkese bu siteden istediği tohumu siperiş geçebilirim ancak gümrükte takılma olursa mesuliyet kabul etmem.
benim 40 dolarlık 10 çeşit tohum seedrack den geldi ve mektup şeklinde geldiği için gümrüğe takılmamıştı.
elinde tohum olan ben şu paraya satarım diyecekse buraya yazmasın. forumda alım satımla ilgili bir yer zaten var.
http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=12

EnquiRe 01-03-2007 11:35

Sayın A2K5I4N6 Bey..
Çeliklerim çok şükür bugün geldi çok mutlu oldum ve hemen çıkarıp suya koydum öylece bekliyorlar yapmam gereken başka birşey varsa lütfen beni bilgilendirin..
Tekrardan teşekkürler..!. :p

ahmet10 02-03-2007 11:45

Sayın Adabayrakoğlu bendeki tohumlarda bir gelişme yok
Ama çelikler pet bardakta köklendi. Daha önce bahsettiğim tek yaprakta düştü nedense. Ama diğer gözlerde küçük yapraklar beliriyor . Çeliklerin kökleri pet bardağın dibine kadar ulaştı. Acaba saksıya geçirsem mi diye düşünüyorum.

kürşad 05-03-2007 23:17

Çeşitlerine bakınız.
Bazılarını 100 lü olarak fiyatlandırmışlar.
Passiflora Alata takıntınız yoksa bunlardan birini alıp paylaşabiliriz. Hatta 2-3 çeşit alıp herkese eşit dağıtım yapabiliriz.
İngilizcesi olanlar bir incelesin lütfen.
Türkiyeye satış vardır.
http://www.rarexoticseeds.com/Graine...ora_Seeds.html

batukhan 06-03-2007 01:11

merhaba arkadaşlar passiflora alata ve Passiflora Quadrangularis tohumları elimde var.meyvesini yedinizmi daha önce hiç bilmiyorum ama normal passionfruit tan 3-4 kat daha büyük turuncu ve daha tatlı meyveleri var.çiçekleri kırmızı ve kokulu.isteyen olursa alışveriş bölümündeki ilanıma bakabilir.
Saygılar

Batu

öztuğ önal 08-03-2007 11:09

Merhaba.Konuyu zaman zaman takip ediyorum.Bundan yaklaşık 2 ay kadar önce koçtaş'tan "passiflora caerula" tohumu aldım.Sizin deneyimleriniz çok zor çimlendiği yönünde olunca ben de hiç düşünmeden tohumları buzdolabının kapak kısmında(yumurtalarla yanyana) 2 hafta beklettim.Aslında çimlenebileceklerinden pek ümidim yoktu o yüzden 11 tane tohumu oldukça seyreltilmiş gibberalik asit solüsyonunda yaklaşık 24 saat beklettim ve 5 litrelik bir pet şişeyi ortadan kesip perlit-toprak karışımına ektim.Daha sonra şişenin üst parçasını tekrar yerine koyup evdeki taşınabilir seranın en alt kısmına yerleştrdim.Bu arada 18w 2 adet sylvania gro-lux lamba 24 saat boyunca yandı.dün akşam 2 adet tohumun küçücük filizlerini gördüm, yani filizlenmeleri yaklaşık 5-6 haftayı buldu.Sizlere fotoğrafları hafta sonu ulaştırmaya çalışacağım.Bu arada tohumların markası wilmorin.yenilebilir meyveler verdiği yazıyor.Almak isteyenlere duyurulur.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025