![]() |
Alıntı:
( birkaç başka bitkiyle birlikte ). Umarım parkın yeşillendirilmesinde faydası olur. Sayın ahmet salih suyunu mu güneşini mi ayarlayamadım bilmiyorum, bahsettiğiniz Passiflora biraz keyifsiz, tam gölgeye aldım, bir de çelik aldım. Yedek olsun;) |
1 Eklenti(ler)
Buda bir yaşında passiflora edilis meyve vermeye başladı.
|
Merhaba arkadaşlar,bu bitkiyi 2 sene önce koçtaştan tohum olarak alıp yetiştirmiştim sonra evdeki saksıda olanı söküp attım.Apartmanın bahçesinede dikmiştim. Geçen gün oradan 3 adet meyvesini alıp içini actım boşluk ve tohumları mevcuttu.Elimde 100 adet tohumu mevcut.Ankara da olupda tohum temin etmek isteyenlere 10-15 adet olacak şekilde ücretsiz olarak verebilirim. Ankara sıhhıye semtindeki işyerimden alabilecek arkadaşlar özelimden bana ulaşabilirler.
Bitki belli bir büyüklüğe eriştiğinde asma gibi çok arsız büyümektedir.Çok espirisi olan takıntı yapacak kadar özel bir bitki değil o nedenle yetiştirdiğinizde hayal kırıklıgına ugrayabilirisiniz. |
dostca hocam;
bahsettiğiniz passifora edulis mi yoksa farklı bir türü mü? şu an çimlendirdiğim passiflora edulislerden birkaçını balkona almak istiyorum ama kışın yaşayamaz diye düşündüm. apartman bahçesine diktiğiniz edulis cinsi miydi? |
Merhaba geçmiş Ramazan bayramınız ve 30 Ağustos bayramınız kutlu olsun.Daha nice bayramlarda böyle güzel formlarda yazışabilmek dilegiyle.
Diktiğim passiflora edilis di sanırım çok renkli çok gösterişli değildi.Ankara ikliminde bahcede olan biraz kuytu bir köşede bulunuyor.İlk sene yeni sürgünleri kıştan zarar görmüştü ama kök kısmına birşey olmadı ve ilkbaharda kuvetti bir şekilde büyüdü. Sıkıntı olacagını sanmıyorum.. |
cevabınız için teşekkürler hocam
|
tohumdan yetiştirmeye başladığım passiflora edulis yaklaşık 1,5-2 aylık
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1315492255 |
Yaklaşık 1 aylık passifloralarım.
http://c1109.hizliresim.com/11/9/13/18352.jpg http://c1109.hizliresim.com/11/9/13/18377.jpg http://c1109.hizliresim.com/11/9/13/18391.jpg |
1 Eklenti(ler)
Benim minikler büyüdü forumdan talip çıkmadı ben de bir çoğunu komşu bahçelere dağıttım umarım seneye meyvelerini görürüz...
Eklenti 245864 |
Alıntı:
Ne kadar sürede bu boya eriştiler? Sanki benim fidanlar hiç büyümüyormuş gibi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
;) Siz sağlıklı olarak büyütün, fotoğraflarsanız da gözümüz gönlümüz bayram eder. Tohum elde edebilirseniz kendi adıma sizden 3-4 adet rica etmek isterim. Mümkün olursa tabi. Bol çiçek ve meyvelerini görmeniz dileğiyle ;)
|
Sayın dostca'ya bir saksıya diktiği 6 çelik ve 20 adet tohum için çok teşekkür ediyorum. Biri tutmazsa biri mutlaka tutacak ;) (Umarım)
|
Ne demek, getirmiş olduğunuz çiçek için bende size teşekkür ederim..
|
2 Eklenti(ler)
08.09.2011 tarihinde yaklaşık 1,5 aylıkken fotoğrafı çekilen tutku meyvesi:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...oruntu0149.jpg 07.10.2011 tarihinde 2,5 aylık olan tutku meyvesi: |
Merhabalar
Geçen mart ayında bahçeme pasiflora edulis ektim.Geçen hafta çok sayıda çiçek açtı.Şu anda üzerinde bıldırcın yumurtası büyüklüğünde 11 adet meyve var.İnternette çiçek ve meyve dönemi olarak ilkbahar belirtiliyor bu yüzden biraz şaşırdım.Sizce meyveler olgunlaşacak mı? |
sayın şinya
şuanda olduğunuz yer olarak mağusa okuyorum. sizin oraların ne kadar sıcak olduğunu bilmekteyim. esasında bitki için şuanda sizin oralar ilkbahar. eğer havalar ters gitmezse meyveniz olgunlaşacaktır. |
Merhabalar,
2 sene önce internetten tohum temin ettim, çimlendirmeyi beceremedim. Bilgi almak için araştırdım ve bu baharda gene ektim, mini sera uygulaması yaptım saksılara, firesiz hepsi çıktı. Fakat şaşırtmada, güneşe çıkarmada erken davrandım, hepsi kurudu. Eylül ayında 8 farklı çeşitten 2' şer Passıflora tohumu ektim, 5 cins çıktı, 2 si kurudu.Edulis' i yetiştiğim köydeki, bilgisine güvendiğim arkadaşıma verdim, yazın çelik almak üzere. Caerulea ve Foetida türü olanları, çimlendikleri ortam olan bol ışıklı(Güneş pek yok) apartman merdiveninde, bahara kadar orada muhafaza etmeyi düşünüyorum. Şaşırtmada erken davranmıyacağım artık. Cinslere ait 3' er tohumu da bahara tekrar deneyeceğim. Bir fotoğrafta ot diye nitelenen de passiflora idi. Sabır iyi olur bence, ot dahi olsa. Bu siteden öğrendiklerim ile, bata çıka tecrübelerim ile, çok sevdiğim bu sarmaşıkları inşallah yetiştireceğim. Sayfa için, bilgileriniz için teşekkür,Saygılarımla. |
Yaklaşık 4 ay önce ektiğim passiflora edulis. 15 cm civarında, ancak forumda aynı tür bitkinin 5 ayda 1 metreden fazla boya eriştiğini görmüştüm. Nerede hata yaptığımı anlayamadım.
http://b1111.hizliresim.com/r/j/l06m.jpg |
Sayın fkopar
Bitkiniz sanırım kök gelişimini sağlıyor kendine geldiğinde çok hızlı büyüyecektir merak etmeyin.
|
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba efendim,
PASSIFLORA FOETIDA- LOVE IN A MIST Olabilirmi acaba? http://www.s291989508.onlinehome.us/...AFOETIDAC2.jpg Saygılarımla lütfen. |
Kesin söylemek mümkün değil, çiçek açınca belki.
Gördüğüm her tohumu etiketlemeden heybeme attığım için bu sonuç doğal ... Yaza açar diye umuyorum. Sn. mrduran Passiflora foetida'nın meyvesi çok ilginçmiş, keşke o olsa... |
Sayın Jezebel;
Bendeki, tohumları ekilmek üzere baharı bekleyen 9 cins passıflora' dan, yaprağı benzer olarak onu yakaladım:)) Saygılarımla lütfen. |
Öğrendiğime göre ''edulis= meyvesi yenen'' imiş.
-passiflora edulis flavicarpa PANAMA GOLD.. sarı meyveli -passiflora edulis PANAMA RED .. kırmızı meyveli -passiflora edulis... mor meyveli Saygılarımla lütfen. |
Sayın dostca'dan aldığım çelikleri çok suladığım için yaşatamadım, çürüdüler :( Onların yaprakları parçalı idi. Çeliklerle beraber verdiği tohumlardan çimlendirdim ama yaprakları kalp şeklinde çıkıyor. Acaba tohumlar farklı bir türe ait olabilir mi veya yapraklar ileriki zamanlarda şekil değiştirebilir mi ?
|
Merhabalar ben tesadüf praktiker den passiflora caerulea tohumu almıştım gecen yaz çiçek diye aldım ama araştırmalarımdan gördüğüm bunun meyvesinin de oldugu bu türünün meyvesi var mı yoksa bu sadece çiçek açan türü müdür. Elinde fidesi olan var mı ekme zamanı geliyor yavaş yavaş ben tohumdan ektim bir türlü çıkarmayı beceremedim...
|
Arkadaşlar ben istanbuldan Ertuğrul bahçeme çarkıfelek çiçeği ekmek istiyorum elinde çarkı felek fidesi olan varsa ve bana yollarsa çok sevinirim.Ben kendim tohumdan yetiştirmeyi denedim fakat başaramadım ,yardımcı olursanız çok memnun olurum.
|
ileriki zamanda yaprak şekilleri değişecektir sanırım sevgili gülenmelek forumu okuyunca bunun böyle olacağı anlaşılıyor
|
selam passıflora sarmaşığının alata - quadrangularis - ligularis türlerinin tohumlarını aldım. biri haric diger 2 ikisi için portakal suyunda bekletin diyor. ziraat müh. arkadaşım var. meyve kokteyli mi yapacaksın saçma işlemler uygulama tohumlarına diyor :D oda ısısında ki suda beklet dedi. ben her bir tohum için değişik yöntemler denemek istiyorum. zımpara işini de uygun bulmadı. çekirdek çıtlatma işini sormadım :D
bulunduğum yer itabari ile ve ilk önce iç mekanda - sonra dış mekana şaşaırtma yapacağım için ekim ortam ısısının 20c (evin iç sıcaklıgı ) den biraz daha yükselmesini bekliyorum. ben sert kabuklu bir kaç tohum ektim. fakat ne suda beklettim nede başka işlem yaptım soktum torfun içine biraz gec çıktılar belki ama sorunsuz filizlenip gelişmişlerdi. tohumun tazeliği, düzenli sulama, ısı gibi faktörler sorunsuz bir araya geldiğinde sanırım topraktan cıkmayacak şey yok gibime geliyor ? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yapraklar şekil değiştiriyormuş ;) |
Alıntı:
|
Arkadaşlar,
Tayland'ta yaşayan bir üyemizin elinde 1200 kadar P.edulis Panama Red tohumu var. Ederi 80 TL (Türkiye'ye kargo dahil). İlgilenen olursa ortaklaşa edinebiliriz. |
Sayın drhegeli; kırmızı ile yazdığınız yazıyı google'da aratınca bir çok çeşit fotosu çıkıyor. Acaba siz net olarak hangisi olduğunu biliyor musunuz ? Eğer evet ise foto rica edebilir miyim ? (Acaba orada kırmızı olanlar mı ki ? )
|
Özel mesaj ile bana gelen link bu :
passiflora edulis PANAMA RED KIRMIZI MEYVELİ SARMAŞIK - 10 TOHUM - - Passiflora tohumu Ortak sipariş aşağıdaki linkte... : http://www.agaclar.net/forum/ortak-siparisler/27166.htm |
Teşekkür ederim.
Ben almak isterim. Umarım talep olur ;) |
Tohumdan sonra ne zaman ÇİÇEK açar?
Arkadaşlar 2009 da bu forumdan görüp merak ettiğim ve aşırı canın çektiği için pasiflora yetiştirmeye başladım. bir çok denemede başarısız olmamla birlikte yılmadım ve sonunda bir fide tutturdum. Şimdi o Fide 3-3.5 mt oldu yaklaşık 2 senelik. Yazın ve kışın kaleriferli apartman boşluğunda gayet güzel güneş alan güney cephede pencere yanında yetiştiriyorum.
Bu bahar kendilerinden Çiçek açmalarını bekliyor her gün gözünün içine (evet sürgünlerine) bakıyorum ama bizim fidede tık yok. Siz bilirsiniz bu Passiflora edulis türü tohumdan ekildiğinde kaç sene sonra çiçek açar. |
Alıntı:
Hemen ekebiliriz tohumlarımızı değil mi? Bir de nasıl toprağı seveceği konusunda bilgi verebilir misiniz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025