agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Paulownia (Pavlonya) tohum ve çelik (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/2686.htm)

Amazonn 10-04-2009 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi haki yılmaz (Mesaj 297311)
doğa dostu olmandan dolayı teşekkürü bir bor bilir ben bir Paulownia yetiştiricisi olarak , İSTANBUL/maslak sarıyer civarında fidan yetiştiriyorum.ilgilenirsen görüşelim.teşekkürler.

sayın yılmaz bey aramıza hoşgeldiniz...

bu ağacın;

1-)Türkiyede alıcısı varmıdır...

2-)Getirisi nekadardır...?

internette yetiştirmek için gerekli bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyoruz....Fakat pazarlama konusunda aydınlatıcı bilgiler bulamıyoruz....

aslında üreticilere pazarlama konusunda gerekli bilgiler verilse ilginin daha çok artacağı kanaatindeyim...

oguz3259 13-07-2009 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Amazonn (Mesaj 397390)
sayın yılmaz bey aramıza hoşgeldiniz...

bu ağacın;

1-)Türkiyede alıcısı varmıdır...

2-)Getirisi nekadardır...?

internette yetiştirmek için gerekli bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyoruz....Fakat pazarlama konusunda aydınlatıcı bilgiler bulamıyoruz....

aslında üreticilere pazarlama konusunda gerekli bilgiler verilse ilginin daha çok artacağı kanaatindeyim...

Bu ağacın meraklısı dışında ve tek tük bazı firmalar dışında ülkemizde net bir alıcı kitlesi yok.Ancak pazarlanması veya önümüzdeki 8-10 yıl içinde belki değerlenmesi mümkün olabilir.Bunun içinse gerçekten bahsedilen özelliklerin üreticiler tarafından denenmesi gerekiyor.Güvenemedikleri içinde bu ağaca bu fiyat verilmiyor.Ancak gerçekten bu durum zamanla anlaşılırsa değerli olabilir.Şu an için bu değerler yok.

Pazarlamasına gelince kendiniz ne satabilirseniz.Her gittiğiniz firmaya anlatmak zorundasınız.İspatlamak zorundasınız ve bunun sonucunda ikna olurlarsa denemek istiyorlar.Ama deneme süresi çok uzun.Ucu belirsiz.

Pavlonya pazarı veya fiyatı ülkemizde yok.Ayrıca aynı çinde ki performansı gösterebilen örnekler henüz oluşmadı.

Saygılarımla

ankara 06-08-2009 17:19

bu ağacı ankarada yetiştirebilirmiyim fidan olarak satılıyormu ankaradan bulabilirmiyim?

isolet 17-08-2009 20:56

Bu pavlonya yı yeni öğrendim ve hızlı bir araştırma yaptım. Öğrendim ki zaten bitki de çok hızlı büyüyor muş. Çok Hoşuma gitti acaba eline tohum olan var mı diye soracaktım.

Samsunlu55 07-09-2009 21:06

Bir tane pavlonya ağacı buldum ve üstünde meyvesi yoktu bu ayda çelik alsam olur mu? Acele cevap lazım yaz mevsimi bitiyor...

JacqueS 27-09-2009 19:00

Çeliklerden üretim daha başarılı kanısındayım Bende 120 kadar yetişmiş ağaç war yamalarda köklerin sığ geldiği noktada filizleniyor belirli zaman dilimi war ama kökünü çıkarıpta uğraşmadım seneye temmuz ayında **** baharda bi uğraşıcam sığ yerdeki köklerinden 1-2 tane ürettim bakalım olursa size köklerden nasıl üretiriz sorusuna cvp verebilirim :)

isolet 28-09-2009 17:39

Tohumları bahçeye ekmek mi yoksa önce ufak saksılarda yetiştirmek mi daha iyi. Birde ne zaman ekilmesinde daha yararı var.

fatma sunay 04-02-2010 19:45

merhaba arkadaşlar pavlonya ağacı çok ilgimi çekti bizim yörede kereste için kavak dikilir fakat senelerce onun büyümesini beklersin oysa pavlonya ağacı 7-8 senede hemen kereste olacak şekle geliyor fakat iklim şartı nedir pek anlayamadım doğu anadoluda zor yetişir diye duydum doğrumu mesela ben erzincan bölgesinde yetiştireceğim acaba bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap veririse sevinirim

NACİBİLEN 16-10-2019 20:01

60 dönüm yere Paulownia dikmek istiyorum doğru türünün fidanını nereden bulabilirim,
forumda sertifikalı fidan üreticisi varmı ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025