![]() |
Alıntı:
Kendi çiçeğiminde bir resmini ekledim :p http://img11.yukle.tc/images/333318022007056-kucuk.jpg Tohum oluşacak kısmın ucundaki sivri şey nedir? Kusura bakmayın cahilliğimden soruyorum.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. |
Sevgili EnquiRe çok güzeller gerçekten.
|
Teşekkürler ben bu çiçeği anneme almıştım 24 Kasım'da..
Çiçekleri açmamıştı yeni tomurcukluydu aldığımda, halen çiçek veriyor maşallah aman nazar değmesin.. :p |
Arkadaşlar siklamenler için kullandığınız özel bir toprak karışımı ve bitki besinleri var mı yazın tüplerde aldığım siklamenlerde hiç bir ilerleme yok sadece ikişer yaprak çıkardılar ve öylece duruyorlar
|
merhaba ben sıklamenlerim için torf,çam toprağı,pomza karışımı topragı kullanıyorum ve sonbaharda da NPK(18-18-18) gübresini suda çözerek 15 gün boyunca 3 gün ara ile veriyorum ve şuan tohumdan yetiştirdiğim bitkilerim çok iyi durumda ve hızlı bir gelişim gösteriyorlar.
|
Karışım için teşekkürler toprak değişimi yapsam bu dönem uygun mudur?
|
Rica ederim.Bitkinin toprağını dağıtman hiç iyi olmaz bitkini kaybedebilirsin.En iyisi bitkinin saksınını değiştirmen eğer şuan çok küçük saksıdaysa değiştirip söylediğim karışm toprağı eklersin eğer bitkin saksı değiştirecek durumda değil ise kendini güçlendirmesi için gübreleme yapabilirsin.
|
Rica ederim.Bitkinin toprağını dağıtman hiç iyi olmaz bitkini kaybedebilirsin.En iyisi bitkinin saksınını değiştirmen eğer şuan çok küçük saksıdaysa değiştirip söylediğim karışm toprağı eklersin eğer bitkin saksı değiştirecek durumda değil ise kendini güçlendirmesi için gübreleme yapabilirsin.
|
Bitki saksıya göre çok küçük (soğanı fındıktan biraz daha büyükçe) bir de kimyasal gübre çiçek soğanına zarar verir mi?
|
bitkin eğer tohum kabında ise onu saksıya alacağın zaman o toprağı uygularsın.. biraz daha geişmesi için beklemen gerekiyor o zaman,saksıya girdiği zaman gelişimi hızlanır.
|
1 Eklenti(ler)
fotodakiler kadar mı sıklamenlerin
|
Selam, bahçemde çimlerin kenarına dikmek istiyorum.izmirde oturuyorum.çimler sulandıkça zarar görür mü?
|
kış aylarında çimlerinizi fazla sulamazsınız doğası gereğii kışın sorun olmaz ama yazın çok fazla sulama yaparsanız zarar görür diye düşünüyorum..
|
Siklamenden Tohum Elde Edilmesi
Arkadaşlar uzun süre buraya uğranmamış ama yararı olursa ben de tecrübe edilmiş bir bilgimi aktarmak istiyorum. sıklemenlerin çiçeklerini birbiriyle üpüştürürseniz yani herbirini diğerine sürterseniz .çiçeklenme bittiğinde bazılarının top halinde baş bğladığını göreceksiniz benim bu yolla ürettiğim çiçeklerim şu anda 4 cm boyunda oldular başarılar.
|
Bilgi için teşekkürler deneyeceğim...
|
Alıntı:
|
bir sorudaha bu tohum elde etme tekniğini başka renkteki sıklamenlerle yapsam ebruli renkler elde edebilirmiyim .
|
merhaba ne şekilde olduklarını gözümün önüne getiremedim şuan.Fotografı varsa gönderebilirmisiniz.Denediğiniz renkte başarılı olduysanız diğerlerindede olabilirsiniz.
|
iki farklı rengi birleştirerek yapamazsınız sanırım...
|
2 Eklenti(ler)
Benim minişlerin fotoğraflarını gönderiyorum 5 ayda bu kadar geliştiler
|
merhaba çok iyi durumdalar bir sorunları yok gibi görünüyor,biraz daha büyüsünler sonra ayrı ayrı küçük saksılara ayırabilirsiniz..
|
Sevgili Nalan; kaçırdığım bir nokta oldu 5 ayda dediğiniz gibi çok yavaş gelişmişler. Nedeni kullandığınız toprak, ortam ısısı olabilir.
|
ben tohum aldıgım bitkinin bulunduğu yerde bu minişleri tutuyorum yani balkonda. toprak olarakta süs bitkileri için satılan torftan kullandım biraz suni gübre versemmi acaba ne dersin can dst
|
Nalan hanım; balkon sanırım bitkinin gelişimi için yeteri kadar sıcak değil, bence ilk olarak onları biraz daha sıcak bir yere alın.
|
teşekkürler onları biraz daha ısıttıktan sonra gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.
|
rica ederim umarım çok güzel olurlar..
|
Ben Siklamen tohumularını 2 gün suda bekletip torfa ektim. Üzerini nemi korumak için streç filmle kapattım ve toprağı nemli tuttum. İşleme başlayalı 7-8 gün oldu. Tohumlardan çimlenen olmadı ve bir tanesinde sanorom küflenme var.
Bu konuda ne söyleyebilirsiniz. Yanlış olan birşey mi var acaba. Not: Marka hatırlamıyorum ama tohumlar ingiliz malı, iyi bir marka ve elimde aynı tohumlardan var. Teşekkürler. |
Siklamen tohunmlarını ekim ayında ekmiştim. Yaklaşık Şubat ayı gibi çimlendiler. Şu anda oldukça küçük ve tek yaprak şeklindedirler ve siklamen başlığında da belirtiğim gibi önümüzdeki 2 yıl süresince onlardan çiçek beklememem gerektiğini öğrendim.
|
Bu arada belirtmeyi unutmuşum ben tohumları geçen yılki siklamenlerimden toplamıştım, ekerken de suda falan bekletmedim.
|
Sn Buket Aknar, yardımınız için teşekkürler.
Bu konuda başka arkadaşlardan da yardım rica edriyorum. Şu an tohumları ekip toprağı nemli tutarak beklemeli miyim? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025