![]() |
2 Eklenti(ler)
Bu bitki demir tozuyla iyi geçiniyor sanayi den alınan döküm talaşı mutlu ediyor.
yeni sürgün veren begonvil çeliği amerikan sarmaşığıyla aynıı kompozisyona koydum inşalah yaşarlar gelecekte yan yana iki bodur ağaçcık yapmak niyetindeyim. ]Eklenti 103374 |
1 Eklenti(ler)
20 gün önce çeliklediğim begonvillerden bir tanesi yeni yaprak çıkarmaya başladı.
|
Sn. ahmeter ' in yöntemini denediğim 3 adet begonvil çeliği 7 gündür yeşil ve canlı görünüyorlar .
Pet şişe dibinde kök görünmüyor ama , umudum var . |
Sevgili Volare bizim köklenen çeliklerinde pet şişede kökleri görünmüyordu, ayrıca sizin kız güneşte gayet keyifli, sevgiler:)
|
Bahsettiğim 2 renkli begonvilden pet şişenin içine koymuştum..1 hafta sonra kapağını açtım.. Neredeyse 3 hafta olacak yeşerme belirtisi yok.. Hatta dalları beyaz beyaz olmuş küflenmiş sanki.. Yine de şişeden çıkarmadım.. Belki canlanır..
Kubat acem borusunu ne zaman diktiniz çiçeklenmeden önce mi? |
Sayın kubat_izmirli çeliklerde bir olumsuzluk yok, pet şişeden çıktıkları gibi ;yeni küçük yapraklarıyla , gün boyu güneşteler, gayet iyiler:) Göndermek istediğiniz çelikler için de çok teşekkürler,çok naziksiniz, balkonum için acem borusu sanırım uygun değil, saksılardan neredeyse bize oturacak yer kalmadı, sevgiler:)
|
begonvil çeliklerinin çiceklenmesi
1 Eklenti(ler)
begonvil çeliklerinin çiceğe gelmesi Şişeden alınan köklenmiş çeliklerin saksıda ılk çicekleri çelıkler 565 nolu ana bitkiden alındı
|
Plastik şişe den olan begonviller
1 Eklenti(ler)
Bu usulle meydana gelen begonvillerin son durumu
|
Sn. ahmeter çok güzel büyümüşler, bir de açmışlar, ellerinize sağlık:) Pet şişeden çıkartmak için biraz acele ettiğimi şimdi anlıyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ahmeter'in yöntemini ben de deniyorum ama pek umudum yok. Zira havalar serinlemeye başladı. Cam kavanoz kullandım, henüz 4 gün oldu ama gelişme yok. Sanırım denemekte geç kaldım.
Yaz başında aldığım fotoğraftaki begonvilim ilk aldığımda üzerinde olan tüm çiçeklerini dökmüş, birdaha çiçeklenmemişti. Son günlerde 3 dalında çiçeklenme başladı. Oysa Ekim geldi, havalar akşamları iyice serinlemeye başladı. Benim begonvil kendini şaşırdı galiba. Eklenti 106967 |
Havaların serinlemesi işinizi bozmuş anlaşılan. Neyse ki burada hala geceleri bile yanıyoruz. Belki benimkiler tutar. Bu arada zamansız da olsa minik çiçekleriniz çok güzel...
|
pet şişe yöntemi?
Ahmet bey'in pet şişe yöntemi için uygun ay değil sanırım çünkü şişenin içindeki çeliklerin üzerinde beyaz pamukçuklar oluşmaya başladı. Çelikleyeli 10, şişenin ağzını açalı 3 gün oldu henüz ne kök ne de yaprak namına bişey yok. Nerde yanlış yaptım acaba? Yardımlarınızı bekliyorum...
|
Begonvil çelikden üretim zamanı geçti
1 Eklenti(ler)
Pet şişe usulü ançak yaz aylarında olabilir zaten şimdi uygun çelik de bulmak zor Kemerden bir site üyesi uygun fiatlarla kargo ile gönderiyor aynı zamanda katalogdan renklerini seçebilirsiniz iyi günler
|
teşekkürler
Alıntı:
|
Kubat bey ,
buyukçoban arkadaşımız aynı soruyu sormuş , sizden hemen önce . Sn . ahmeter de cevaplamış . Aynı sayfa olduğu için cevaplayan çıkmadı sanırım . Sorduğunuz begonvilin resmini görebilirmiyiz acaba ? Böyle sorduğunuzda hayali bir bitkiden bahsetmek zor oluyor . Begonvil güneşi seven bir bitki ve 30 derecenin altında köklenmesi mümkün değill . Şu anki İstanbul şartlarında üzerinde çiçek varsa bence sadece şükredip , güzellğinin tadını çıkarın . Saygılar . |
BenBen1967
Umarım kökleri çınar gibi olur umarım bol çiçeğiyle sizi mutlu eder. |
zamanı değilmiş ben de bunu deneyerek öğrendim. Çelikler pamukcuklaştı ama kök veya yaprak henüz yok. Baharda tekrar deneyeceğim...
|
Alıntı:
|
Sevimciğim bunlar Haziran ayında çeliklediklerimden. Aynı renkten üç tane tutmuş. Birisini kendime, birisini kardeşime, diğerinide Adalet hanıma ayırdım. Haziranda diğer renklerde de çelikleme yapacağım. Sana da o zaman çeliklerden göndereyim. Şubat ayında yaptığım çeliklerin hiç biri köklenmedi. Sanırım yeterli ısıyı sağlayamadım. Haziranda köklendirme hormonu ve perlitle çeliklerin köklenme oranı çok yüksek. Benim için de bu yıl tecrübe yılı oldu.
|
Alıntı:
Çelikle yetiştirmek için güzel bir yöntem var pet şişe içinde. Alacağınız çelikleri bu yöntemle yetiştirmeyi deneyebilirsiniz...Ancak çelikleme tarihine dikkat etmek gerekiyor. Ben ekim ayında denedim başarısız. Baharda tekrar deneyeceğim... |
Perlit havuzum var. Eğer çelik bulabilirsem burda köklendirme yapmaya çalışacam
|
Sayın Kubat İzmirli, dilerim bahara çiçeklerini yine görürsünüz... Ahmeter Beyin çelikten üretme metodunda bir türlü başarılı olamadım. Baharda yine deneyeceğim. Begonvilinizin kışı atlatacağına inanıyorum ama baharda bana hatırlatırsanız sizin için de istediğiniz bir rengi çelikle üretmeye çalışırım...
|
Ahmet abinin yöntemiyle birkaç çelik köklendirmeyi başardım ben. Bakalım önümüzdeki yıl çiçek açtırabilecek miyim?
|
Orkun, nasıl başardın? ne renk çeliklemiştin?
|
Aynen Ahmeet abi gibi şişede çelikledim. Biraz nemden küflenir gibi oldular ama kökleri şişenin dibinden görünecek kadar geliştiler. Rengi de pembe olmayan neydi o renk yaa :(
|
Sevgili Kubat, Etrafini ve kok cevresini naylonla (ambalaj naylonu) sarmak ise yarayabilir. Benimkiler saksida olduklarindan eve aldim. Koklerini samanla da malclamak olabilir.(soguktan zarar gormemesi icin)
|
Günaydın arkadaşlar, begonvil çeliğim iki aydır suda. Bu bölümde yazılan her iletiyi okudum. Her yeni iletide de durup karar vermeye çalıştım.
Adını da burada öğrendim(ama unuttum tabii), bana göre "alacapenşe begonvil". Görüntüsüne vurulup sahibinden izin alarak iki çelik aldım, gelir gelmez suya koydum. Sonra bu sayfayı açarak bilgilere ulaştım. Bu bilgiler yanlış zamanda çelik aldığımı, yaşama şansı olmadığını gösterdi. Üzüldüm, atmaya kıyamadım. Öylece suda kaldı. Yaklaşık bir buçuk ay yaprak ve çiçekler üzerinde durdu. Sonra önce çiçekler gitti, arkasından yapraklar. Gövde diriydi ama hiç kök yok. Bir hafta önce yeni yapraklar görüldü. Onlar yavaş da olsa büyüyorlar. Yaşadığım bölgede renk renk begonviller çiçek şenliğini sürdürüyor bu arada. Yani hava çok soğuk değil. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Sanki içeri alsam ölecek. Almasam bu "zemheri"de soğuk öldürecek. Çünkü suda, korunmasız. Korkum korumak isterken öldürmek. Ne dersiniz, böylece kalsın mı? |
Sayın tiya, eğer o çelikler bende olsaydı, toprakla buluşturamayacağıma göre - mevsim olarak tutmaz çünkü- suda bekletir ama mutlaka içeri alırdım. En azında oda sıcaklığında uzun süre kalınca köklenme durumunu gözlemlerdim. Dilerim kış sonu bol köklü, toprakla buluşmaya hazır begonvil çelikleriniz olur. Sonucu bize de bildirirseniz memnun olurum...
|
Merhabalar...
Bir apartmanın bahçesinde binaya sardırılan,rengi bordo gibi görünen ,her bir salkımı top top sallanan katlı çiçekleri olan bir begonvil gördüm.Böyle katlı olanını ilk defa görüyorum.Artık begonvil izlemeye gidecek kadar tutkunu oldum.Kafaya koydum ;çelik isteyeceğim.Ama ne zaman uygun olur bilemiyorum.Antalya şartlarında evde köklendirebilir miyim ?Yoksa biraz daha sabredip baharı mı bekliyeyim? |
Sayın Muhacir07, bu mevsim olmaz, baharı bekleyin derim ben... Çeliği bile köklendirmesi zor bir çiçek begonvil... Ahmeter Beyin yöntemini Nisan ayları gibi denemenizi öneririm...
( Bu arada ben de muhacirim...) |
Bence de mevsimi bekleyin. Bu zamanda şişede küfleniyo çelikler.
(Bu arada bende muhacirim) |
Teşekkürler Nejla K, hemen içeri alıyorum çelikleri.
|
Muhacir arkadaşlar...
Tavsiyeniz için teşekkür ederim.Benim için sabretmesi zor olacak ama beklemekten başka şansım yok :( Neyse ki gördüğüm begonvil evime yakın,seyretmek için çok yol katetmeyeceğim:) Resmini çekebilirsem görmenizi çok isterim. |
Sayın Muhacir07, bundan iki ay önce benim begonvilim kırıldı. Kırılan dalından çelik aldım. Kapalı olan balkondaki saksıya diktim, üzerinede pet su şişesini keserek kapattım. Şimdi yapraklandı. Siz de deneyebilirsiniz. Saygılarımla...
|
Sn.Erdek teşekkür ederim.Çeliğin nasıl olacağını tam anlayabilirsem şansımı bahçemizdeki begonvilden yana kullanmak istiyorum.Baharda da o hayran kaldığım begonvili düşünüyorum.
|
begonvil gerçekten muhteşem bir bitki bende mor renkli begonvil var şubatın sonuna doğru çelik alacam
acaba diyorum arkadaşlar hangi renk begonvili var yazsalar çelik takası yapabilirmiyiz |
benimde yazlıkta mor-mor beyaz-kırmızı katmerli-pembe-pembe beyaz begonvillerim kırmızı begonvilim eylülde birden yapraklarını çiçeklerini döktü öylece kaldı budamadımda gelirken diplerini yanmış hayvan gübresiyle kapattım(tüm bahçedeki çiçeklerin hepsininkinidetabiki)boyu 1m yakın acaba kurudumu?baharda budasam budadıklarımı çelik yapsam olurmu? ama dalları okadar kalın degil.şimdiden teşekkürler.
|
Arkadaşlar, Sayın NejlaK'nin önerisini yerine getiremedim (Altmış yaşındayım ama annemle yaşıyorum. Ev onun, salona çiçek sokmuyor). Evin tek ısınan yeri salon. Bir başka özelliğimiz evimiz bütünüyle Kuzey'e bakıyor. Dolayısyla çoğu zaman dışarısı evden sıcak:=))
Begonvil yaprak vermeye, yeni yapraklarını da büyütmeye devam ediyor. Hiç kök yok. Üzüntü içinde "ne yapabilirim?" diye düşünüp durdum. Sonunda motosiklete binenlerin yaptığı bir şey geldi aklıma: Gazeteyle sarmak. Göğüslerine birkaç gazete yerleştirip soğuktan korunurlar. Beş litrelik pet şişede köklendiriyordum. Şişeyi birkaç kat gazeteye, onu da naylon poşete sararak ağzını bantladım. Üstten hava alıyor. Sonucu hep birlikte göreceğiz. En kötü olasılık- gelişmesi öyle gösteriyor- çeliğin üst kısmı Şubat'a kadar dayanacak gibi. Ben de Şubat'ta üstten kesip, toprakla buluştururum. |
Önerinize teşekkür ederim Nurcanaybay.
Yazın sulamayı elimden geldiğince az yaptım.Sulamayı üç günde bire indirdim;dördüncü gün yapraklar direk pörsüyüp boyunlarını büktü.İki günde bir suladığımda da dediğim gibi çiçeği az oldu. Sanırım saksıda oldukları için sulama dengesini tutturamadım. |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025