agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Tohumdan üretme hakkında sorular, cevaplar (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363.htm)

cezener 10-04-2011 16:58

1 Eklenti(ler)
sitedeki ilk fotoğrafım.Eklenti 202309
becerebildiysem

h.ışık 10-04-2011 17:21

sayın cezener , ben 2 haftadır bekliyorum. 2 haftaya kadar daha beklerim. Bazı örnekler var. bir aya kadar beklemeye devam edeceğim.

h.ışık 10-04-2011 17:50

sayın cezener bundan sonra suyu çok çok az verin, direk güneş görmesin ama bol ışık alan bir yere koyun. Toprağın nemini sürekli kontrol altında tutrun. biliyorsunuz ki çok değer bitkilerden biri.

ergun35 10-04-2011 18:31

2 Eklenti(ler)
zeki bey teşekkürler emeklerin karşılığı yavaş yavaş çıkıyor :rolleyes:

artık tecrübe arttıkça dahada iyilerini yapacağım inşallah....

Eklenti 202323
Eklenti 202324

ergun35 10-04-2011 18:38

Alıntı:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 783284)
Sevgili Zeki Yağlı çok teşekkür ederim.Malesef henüz bahçem yok:( Balkonda saksılara dikeceğim.Saksılara alırken belirttiğiniz usullere ise kesinlikle uyacağım:)

sayın loveflower inşallah saksı adediniz ve koyacagınız yer çoktur gördüğüm kadarı ile baya fideniz var :o

acemifüsun 10-04-2011 20:07

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 778175)
Sevgili acemifüsun,

"Daha başarılı sayılırım" çok çekingen, kendinden emin olmayan bir söylem.

"Ektiğim tohumların %50 sinden fazlasını çimlendirdim ve yerlerine diktim" diyeceğiniz günleri diliyorum.

İnsan yalnız okuyarak değil daha çok kendi yaptığı hataların sebeplerini sorgulayarak öğreniyor.

Ha gayret:)

Selamlar

Sevgili Zeki bey bu mesajınızı kaçırmışım. Çimlendirdiğim selluka fotoğraflarını buraya taşıdım:)

Ektiğim 18 selluka tohumundan 15 adedi çimlendi.

acemifüsun 10-04-2011 20:12

3 Eklenti(ler)
Gerçek yaprakları çıkan selluka fidelerini şaşırttım:) Hepsini tümüyle çok yer işgal etmesin diye fotoğraflamadım.

h.ışık 10-04-2011 20:14

Bu arada Zeki beyin en tembel öğrencisi olarak bende az önce bir ekim kabında 2 tane n gördüm. bir kaç güne fırlayacaklar. ne olduklarını bilmiyorum. Hepsine etiket yapıştırmıştım ama bir tanesi gözden kaçmış. Hiçbir kapta red robin göremediğim için bu kaptakilerin Red Robin olması gerek.

acemifüsun 10-04-2011 20:18

1 Eklenti(ler)
2 adet Pride Of Barbados tohumundan birisini çimlendirebildim:)

acemifüsun 10-04-2011 20:28

Sevgili Zeki bey;
Arkadaşımın hediye ettiği 3 adet Quisquals İndica tohumum var. 4 Martta bardaklara ektim, güneş gören pencere içinde, üstleri sterchli duruyorlar. Arada açıp, bir, iki saat havalandırıyorum. Bu tohumlar beni çok endişendiriyorlar. İkisi gayet güzel kök oluşturdu, fakat yapraklarını bir türlü çıkartmıyorlar.
Ben de dönüp, dolaşıp, hep tepelerindeyim:) Devamlı gözüm onlarda, ben üstlerine düştükçe, onlar da daha bir nazlanıyorlar:)
Sırada ekilecek gül biberi tohumlarım da var:)
Selamlar, saygılar.

sındırgılı 10-04-2011 20:58

2 sene once, evde tohumdan bitkilerimi yetistirmeye basladigimda Esim ve de temizlik icin gelen kadindan epey firca yiyen birisiyim. :)
Fakat, Zeki Bey o kadar guzel anlatiyorki ..... gelde fircalara ragmen tekrar yetistirmeye baslama :(
Tekrar, alttan isitma sistem duzenegini kurup ise koyulmak lazim.....
Her halde arabada yatar, kalkariz.......
Tohumlar, sag olsun.......

Yılmaz Yalçın 10-04-2011 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 783458)
2 sene once, evde tohumdan bitkilerimi yetistirmeye basladigimda Esim ve de temizlik icin gelen kadindan epey firca yiyen birisiyim. :)
Fakat, Zeki Bey o kadar guzel anlatiyorki ..... gelde fircalara ragmen tekrar yetistirmeye baslama :(
Tekrar, alttan isitma sistem duzenegini kurup ise koyulmak lazim.....
Her halde arabada yatar, kalkariz.......
Tohumlar, sag olsun.......

Sevgili Sındırgılı,
Ben sizin yaşadıklarınızı halen yaşıyorum:)Eşimi de bir yandan güzel çiçeklerimiz olacak diye yatıştırmaya çalışıyorum:)Ama evde olunca ister istemez pislik oluyor.O nedenle istediğimiz miktarda çiçek yetiştiremiyoruz:)

h.ışık 10-04-2011 21:07

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Çimlenmeye başlamış ve n şeklinde kendini gösteren tahminim Red Robinlerim ektedir. Bu aşamadan sonra streçi üstünden alayım mı ? yoksa diğer tohumların çıkmasını bekledikten sonra mı açayım. Pişkinleşmesi için az su ile bol ışık vermek gerektiğini öğrendim.

Saolasın zeki bey. Bizim işlerimizi kolaylaştırdınız.

sebnem&mircan 10-04-2011 22:29

Sayin h"isik ben bu N leri gorur gormez acikta birakiyorum. Daha once acmamistim boylari uzun zayif govdeler olmustu. Ne derece dogru yaptigimi bilmiyorum ama sonuc daha verimli oldu.

h.ışık 10-04-2011 22:43

sayın sebnem&mircan, bende daha önce çimlendirdiklerimden boyları uzayanları kaybettiğim için bu kez n lerle özel ilgileniyorum. n den sonra sulamayı çok az yapacağım. Ve sadece sabah güneşi alan pencerenin camının önünde iç tarafta duracak. bu şekilde güneş almayacak ama bol ışık alacak. planım bu. gelişmeleri aktarırım.
saygılar.

loveflower 11-04-2011 07:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ergun35 (Mesaj 783344)
sayın loveflower inşallah saksı adediniz ve koyacagınız yer çoktur gördüğüm kadarı ile baya fideniz var :o

Sayın ergun35 bir kısmını kendi sardunyaların balkonuna bir kısmına ofisin balkonuna dikeceğim eğer artan olursa ablamda faydalanacak fidelerden:)Ablamın benim için ektiği Tiny tim chery domates fideleri koyacak yer bulabilirim umarım en çok istediklerimden çünkü:)

Eklenti 202470

Kiraz 11-04-2011 08:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 783525)
Sayin h"isik ben bu N leri gorur gormez acikta birakiyorum. Daha once acmamistim boylari uzun zayif govdeler olmustu. Ne derece dogru yaptigimi bilmiyorum ama sonuc daha verimli oldu.

Bu durumda üzerini hemen açmıyorum, daha fazla sayıda tohumun çimlenmesini bekliyorum ama çok acilen aydınlık yere taşıyorum. Aydınlık yere taşımayı geciktirince bazı bitkiler bir günde çok hızlı uzayabiliyor.

Zeki Yağlı 11-04-2011 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 783403)
Gerçek yaprakları çıkan selluka fidelerini şaşırttım:) Hepsini tümüyle çok yer işgal etmesin diye fotoğraflamadım.

Füsun hanım,

Kim demiş size acemi diye:) Siz kendinize yeni bir nickname aramaya başlayın.

Ama yalnız selluka yetiştirmekle olmaz. Yanında başka şeyler de ister.

Tebrikler , devam.

Zeki Yağlı 11-04-2011 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 783406)
Bu arada Zeki beyin en tembel öğrencisi olarak bende az önce bir ekim kabında 2 tane n gördüm. bir kaç güne fırlayacaklar. ne olduklarını bilmiyorum. Hepsine etiket yapıştırmıştım ama bir tanesi gözden kaçmış. Hiçbir kapta red robin göremediğim için bu kaptakilerin Red Robin olması gerek.

Sevgili h.ışık,

Sizin tembel olduğunuzu sanmıyorum ama sanki acelecisiniz gibi geliyor.

Çimlendirmenin de minimum zamanı var. Onu pek değiştiremiyorsunuz.

Selamlr

Zeki Yağlı 11-04-2011 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 783418)
Sevgili Zeki bey;
Arkadaşımın hediye ettiği 3 adet Quisquals İndica tohumum var. 4 Martta bardaklara ektim, güneş gören pencere içinde, üstleri sterchli duruyorlar. Arada açıp, bir, iki saat havalandırıyorum. Bu tohumlar beni çok endişendiriyorlar. İkisi gayet güzel kök oluşturdu, fakat yapraklarını bir türlü çıkartmıyorlar.
Ben de dönüp, dolaşıp, hep tepelerindeyim:) Devamlı gözüm onlarda, ben üstlerine düştükçe, onlar da daha bir nazlanıyorlar:)
Sırada ekilecek gül biberi tohumlarım da var:)
Selamlar, saygılar.

Quisquals'ı bilmiyordum. Biraz araştırdım. Daha çok çelik ile üretildiğini okudum. Tohumdan üretimi biraz zor gibi yazıyorlar. Ama madem kök saldı gerisini bekleyin.

Başarılar

Zeki Yağlı 11-04-2011 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 783466)
Merhaba,
Çimlenmeye başlamış ve n şeklinde kendini gösteren tahminim Red Robinlerim ektedir. Bu aşamadan sonra streçi üstünden alayım mı ? yoksa diğer tohumların çıkmasını bekledikten sonra mı açayım. Pişkinleşmesi için az su ile bol ışık vermek gerektiğini öğrendim.

Saolasın zeki bey. Bizim işlerimizi kolaylaştırdınız.

Sayın h.ışık,

Önce ne yapıp yapıp şu fotoğraf çekme işini geliştirin. Fotoğraflarınız hiç net değil. Bu konuda yakınınızda birinden yardım alınç

Bir kere öğrendiniz mi tamam.

Streci almak için biraz daha bekleyin bence

Zeki Yağlı 11-04-2011 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 783604)
Sayın ergun35 bir kısmını kendi sardunyaların balkonuna bir kısmına ofisin balkonuna dikeceğim eğer artan olursa ablamda faydalanacak fidelerden:)Ablamın benim için ektiği Tiny tim chery domates fideleri koyacak yer bulabilirim umarım en çok istediklerimden çünkü:)

Eklenti 202470

Sevgili loveflower,

Bu resimde torfun nemi biraz fazla.

Unutmayın, sıkınca su çıkmayacak kadar olmalı.

Fazla suda fidelerin çürüme riski var.

Selamlar

Zeki Yağlı 11-04-2011 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 783627)
Bu durumda üzerini hemen açmıyorum, daha fazla sayıda tohumun çimlenmesini bekliyorum ama çok acilen aydınlık yere taşıyorum. Aydınlık yere taşımayı geciktirince bazı bitkiler bir günde çok hızlı uzayabiliyor.

Selam kiraz,

Ustaya ne denir:)

İyi günler

acemifüsun 11-04-2011 12:54

Çok teşekkür ederim Zeki bey:) Quisquals İndicalarda başarılı olursam, kendime güvenim daha bir artacak:)
Selamlar.

loveflower 11-04-2011 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 783667)
Sevgili loveflower,

Bu resimde torfun nemi biraz fazla.

Unutmayın, sıkınca su çıkmayacak kadar olmalı.

Fazla suda fidelerin çürüme riski var.

Selamlar

Teşekkür ederim Zeki bey,suyu biraz kesiyorum o halde.

h.ışık 11-04-2011 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 783657)
Sevgili h.ışık,

Sizin tembel olduğunuzu sanmıyorum ama sanki acelecisiniz gibi geliyor.

Çimlendirmenin de minimum zamanı var. Onu pek değiştiremiyorsunuz.

Selamlr

Evet zeki bey biraz acelici davranıyorum. Normalde bu kadar tez canlı birisi değilimdir.
Çimlenmenin mininum zamanını değiştirmem için başka neler yapabiliriz?

h.ışık 11-04-2011 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 783666)
Sayın h.ışık,

Önce ne yapıp yapıp şu fotoğraf çekme işini geliştirin. Fotoğraflarınız hiç net değil. Bu konuda yakınınızda birinden yardım alınç

Bir kere öğrendiniz mi tamam.

Streci almak için biraz daha bekleyin bence

Fotograf konusunda gayet iyiyimdir. Bilgisayara aktarmak Kolay olduğu için cep telefonunu kullanıyorum. Cep telefonuyla ve gece çekimleri birleşince kalite düşüyor.
Fotograf makinesini kullanmaya gayret ederim.
Dün gece streci kaldırmıştım. Tohumlar boya gitmesin diye. Hemen tekrar örtüyorum.

Teşekürler.

Zeki Yağlı 11-04-2011 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 783788)
Evet zeki bey biraz acelici davranıyorum. Normalde bu kadar tez canlı birisi değilimdir.
Çimlenmenin mininum zamanını değiştirmem için başka neler yapabiliriz?

Daha esasını iyice öğrenmeden hiçbir şey yapmayın.

Zaten en hızlısı da burada tarif etmey çalıştığım gibi doğru olanları yapmak.

sebnem&mircan 11-04-2011 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 783627)

Ben tek tek plastik bardaklara ekmistim ve topluca biryerde hepsini strecband ile kapatmistim. Cimlenen olunca onu alip digerlerinide kapali tutuyordum. Sanirim siz topluca cimlendirdiginiz icin digerlerinide beklemek durumunda kaliyorsunuz. Ustalik bu olsa gerek. Ben sasirtma yaparken baskasina zarar veririm korkusuyla bir bardaga bir tohum yontemini tercih ettim. Onceden iki tohum ekmistim ama sasirtirken biri zedeleniyordu acemilik iste :) Acemice bir davranis belki ama boylesi daha pratik geldi bana. Ne demisler her yigidin ayri bir yogurt yigisi vardir. Hos daha yigit olamadim amma hic degilse yolunda ilerliyorum:rolleyes:

sebnem&mircan 11-04-2011 16:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 783840)
Daha esasını iyice öğrenmeden hiçbir şey yapmayın.

Zaten en hızlısı da burada tarif etmey çalıştığım gibi doğru olanları yapmak.

Bu mesajinizdan sonra acikcasi cok utandim ve ne buyuk bir densizlik ettigimin farkina vardim cok ozur diliyorum. Konusunda uzman olmadigim bir seyde yanlis bilgi verip belkide zarar verecektim fidelerine. Isinize karistigim icin tekrar ozur diliyorum sizden ve sayin h.isik dan

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025