![]() |
1 Eklenti(ler)
sitedeki ilk fotoğrafım.Eklenti 202309
becerebildiysem |
sayın cezener , ben 2 haftadır bekliyorum. 2 haftaya kadar daha beklerim. Bazı örnekler var. bir aya kadar beklemeye devam edeceğim.
|
sayın cezener bundan sonra suyu çok çok az verin, direk güneş görmesin ama bol ışık alan bir yere koyun. Toprağın nemini sürekli kontrol altında tutrun. biliyorsunuz ki çok değer bitkilerden biri.
|
2 Eklenti(ler)
zeki bey teşekkürler emeklerin karşılığı yavaş yavaş çıkıyor :rolleyes:
artık tecrübe arttıkça dahada iyilerini yapacağım inşallah.... Eklenti 202323 Eklenti 202324 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ektiğim 18 selluka tohumundan 15 adedi çimlendi. |
3 Eklenti(ler)
Gerçek yaprakları çıkan selluka fidelerini şaşırttım:) Hepsini tümüyle çok yer işgal etmesin diye fotoğraflamadım.
|
Bu arada Zeki beyin en tembel öğrencisi olarak bende az önce bir ekim kabında 2 tane n gördüm. bir kaç güne fırlayacaklar. ne olduklarını bilmiyorum. Hepsine etiket yapıştırmıştım ama bir tanesi gözden kaçmış. Hiçbir kapta red robin göremediğim için bu kaptakilerin Red Robin olması gerek.
|
1 Eklenti(ler)
2 adet Pride Of Barbados tohumundan birisini çimlendirebildim:)
|
Sevgili Zeki bey;
Arkadaşımın hediye ettiği 3 adet Quisquals İndica tohumum var. 4 Martta bardaklara ektim, güneş gören pencere içinde, üstleri sterchli duruyorlar. Arada açıp, bir, iki saat havalandırıyorum. Bu tohumlar beni çok endişendiriyorlar. İkisi gayet güzel kök oluşturdu, fakat yapraklarını bir türlü çıkartmıyorlar. Ben de dönüp, dolaşıp, hep tepelerindeyim:) Devamlı gözüm onlarda, ben üstlerine düştükçe, onlar da daha bir nazlanıyorlar:) Sırada ekilecek gül biberi tohumlarım da var:) Selamlar, saygılar. |
2 sene once, evde tohumdan bitkilerimi yetistirmeye basladigimda Esim ve de temizlik icin gelen kadindan epey firca yiyen birisiyim. :)
Fakat, Zeki Bey o kadar guzel anlatiyorki ..... gelde fircalara ragmen tekrar yetistirmeye baslama :( Tekrar, alttan isitma sistem duzenegini kurup ise koyulmak lazim..... Her halde arabada yatar, kalkariz....... Tohumlar, sag olsun....... |
Alıntı:
Ben sizin yaşadıklarınızı halen yaşıyorum:)Eşimi de bir yandan güzel çiçeklerimiz olacak diye yatıştırmaya çalışıyorum:)Ama evde olunca ister istemez pislik oluyor.O nedenle istediğimiz miktarda çiçek yetiştiremiyoruz:) |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Çimlenmeye başlamış ve n şeklinde kendini gösteren tahminim Red Robinlerim ektedir. Bu aşamadan sonra streçi üstünden alayım mı ? yoksa diğer tohumların çıkmasını bekledikten sonra mı açayım. Pişkinleşmesi için az su ile bol ışık vermek gerektiğini öğrendim. Saolasın zeki bey. Bizim işlerimizi kolaylaştırdınız. |
Sayin h"isik ben bu N leri gorur gormez acikta birakiyorum. Daha once acmamistim boylari uzun zayif govdeler olmustu. Ne derece dogru yaptigimi bilmiyorum ama sonuc daha verimli oldu.
|
sayın sebnem&mircan, bende daha önce çimlendirdiklerimden boyları uzayanları kaybettiğim için bu kez n lerle özel ilgileniyorum. n den sonra sulamayı çok az yapacağım. Ve sadece sabah güneşi alan pencerenin camının önünde iç tarafta duracak. bu şekilde güneş almayacak ama bol ışık alacak. planım bu. gelişmeleri aktarırım.
saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 202470 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kim demiş size acemi diye:) Siz kendinize yeni bir nickname aramaya başlayın. Ama yalnız selluka yetiştirmekle olmaz. Yanında başka şeyler de ister. Tebrikler , devam. |
Alıntı:
Sizin tembel olduğunuzu sanmıyorum ama sanki acelecisiniz gibi geliyor. Çimlendirmenin de minimum zamanı var. Onu pek değiştiremiyorsunuz. Selamlr |
Alıntı:
Başarılar |
Alıntı:
Önce ne yapıp yapıp şu fotoğraf çekme işini geliştirin. Fotoğraflarınız hiç net değil. Bu konuda yakınınızda birinden yardım alınç Bir kere öğrendiniz mi tamam. Streci almak için biraz daha bekleyin bence |
Alıntı:
Bu resimde torfun nemi biraz fazla. Unutmayın, sıkınca su çıkmayacak kadar olmalı. Fazla suda fidelerin çürüme riski var. Selamlar |
Alıntı:
Ustaya ne denir:) İyi günler |
Çok teşekkür ederim Zeki bey:) Quisquals İndicalarda başarılı olursam, kendime güvenim daha bir artacak:)
Selamlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çimlenmenin mininum zamanını değiştirmem için başka neler yapabiliriz? |
Alıntı:
Fotograf makinesini kullanmaya gayret ederim. Dün gece streci kaldırmıştım. Tohumlar boya gitmesin diye. Hemen tekrar örtüyorum. Teşekürler. |
Alıntı:
Zaten en hızlısı da burada tarif etmey çalıştığım gibi doğru olanları yapmak. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025