agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Tohumdan üretme hakkında sorular, cevaplar (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363.htm)

kerkenez 21-03-2016 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1448122)
Patlıcan daha geç çimlenir. 15-20 gün içinde hala çimlenmediyse (25-30 derece sıcaklık ve yeterli nemli ortamda) ya fazla nemden tohumlar çürümüş, ya da tohumlar ekim öncesi çimlenme kabiliyetini yitirmiş olabilir.

Teker teker çıkmaya başladılar. Bir iki gün daha bekleyeceğim olmazsa yeniden dikeceğim.

NesliSezgin 21-03-2016 13:10

1 Eklenti(ler)
merhaba,

tohumdan orkide yetiştirmek istiyorum.
üç adet orkide tohumunu pamukta çimlendirdim. Çok minik filizlenme oldu ama bu aşamadan sonra nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum.
yardımlarınızı rica ediyorum.
teşekkürler.

A_NOMAD 21-03-2016 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NesliSezgin (Mesaj 1448554)
merhaba,

tohumdan orkide yetiştirmek istiyorum.
üç adet orkide tohumunu pamukta çimlendirdim. Çok minik filizlenme oldu ama bu aşamadan sonra nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum.
yardımlarınızı rica ediyorum.
teşekkürler.

Sorunuza, aşağıda linkini verdiğim başlıkta daha kolay cevap bulursunuz sanıyorum. Malumunuz üzere tohumdan orkide yetiştirmek daha özel bir konu...

http://www.agaclar.net/forum/orkide-...etimi/3518.htm

NesliSezgin 21-03-2016 19:49

Teşekkür ederim.

favci64 15-05-2016 19:58

http://i.hizliresim.com/MJYlEg.jpg
Arkadaşlar fidemin problemi ne

bebeto016 01-06-2016 09:06

2 Eklenti(ler)
arkadaslar bu yil 400 adet toprakla bulusturdugum elma cekirdeklerimden yaklasik 60 tanesi cimlenip gelisti. yanliz fidelerin yapraklari uzerinde pamuklasmalar var.. yaprak ustlerinde beyazimsi küfe benzer pamuksu olusumlar mevcut. nedir bunlar hemen hemen tum fidelerde mevcut. ilaclamam gerekirmi veya fidelere zarari varmidir ne yapmam gerekir. fideleri kaybetmeden yardimci olursaniz sevinirim..

enguvenuye 01-07-2016 13:56

Merhabalar,
Bir kac ay once iki adet ceviz cimlendirmeyi basardim. Ikisi ayni saksi icerisindeydi. boylari 10-15 cm'i gecince iki ayri saksiya diktim. 1 aydir her ikisi de oldukca saglikli bir sekilde buyumekteydiler ancak simdi alt yapraklarda kuruma goruyorum. Su anda birinin boyu 30 digerinin ki 20 cm. Son 1 hafta icinde alttan ikinci yapraklarda kurumuya basladi. sararma yok, resim cekip eklemeye calisacagim. Bu durum hakkinda bilgisi olan var mi? Cok sulamis olma ihtimalim var. Okudugum kadari ile cok sulama veya az sulamadan kaynakli yaprak kurumasi olabiliyormus. Cevizlerimi nasil kurtarabilirim? Heyecanla buyumelerini beklerken boyle bir durumla karsilasmayi hic beklemiyordum. Lutfen yardimlarinizi bekliyorum.

kallium 02-07-2016 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enguvenuye (Mesaj 1471570)
Merhabalar,
Bir kac ay once iki adet ceviz cimlendirmeyi basardim. Ikisi ayni saksi icerisindeydi. boylari 10-15 cm'i gecince iki ayri saksiya diktim. 1 aydir her ikisi de oldukca saglikli bir sekilde buyumekteydiler ancak simdi alt yapraklarda kuruma goruyorum. Su anda birinin boyu 30 digerinin ki 20 cm. Son 1 hafta icinde alttan ikinci yapraklarda kurumuya basladi. sararma yok, resim cekip eklemeye calisacagim. Bu durum hakkinda bilgisi olan var mi? Cok sulamis olma ihtimalim var. Okudugum kadari ile cok sulama veya az sulamadan kaynakli yaprak kurumasi olabiliyormus. Cevizlerimi nasil kurtarabilirim? Heyecanla buyumelerini beklerken boyle bir durumla karsilasmayi hic beklemiyordum. Lutfen yardimlarinizi bekliyorum.

Muhtemelen saksınız küçük geliyor. Altında tabak var mı? Su verdiğinizde tabakta bir miktar biriksin. Günde 1 saat direk güneş yeterli. Fazlası sararma solma ve sonunda ölüm getiriyor. Saksı ve toprağı asla güneşten ısınmamalı.

enguvenuye 09-07-2016 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kallium (Mesaj 1471677)
Muhtemelen saksınız küçük geliyor. Altında tabak var mı? Su verdiğinizde tabakta bir miktar biriksin. Günde 1 saat direk güneş yeterli. Fazlası sararma solma ve sonunda ölüm getiriyor. Saksı ve toprağı asla güneşten ısınmamalı.

Direkt gunetse gunde 1 saatten fazla durmuyor, gunes hemen geciyor. Saksim (pet sise) 20cm derinliginde ama dar ve alti kapali. Kazik kok oldugu icin derin olmasi yeterli diye dusunmustum ama acemilik iste tabak yoktu altinda. 4 gundur gormemistim, bugun geldim eve ama malesef daha da yayilmis kuruma. Bugun saksiyi degistirecegim, bir de bahce topragi getirdim gelirken belki daha iyi olur diye dusundum. Umarim cozum olur. Cok tesekkur ederim bilgi icin.

TCM 09-07-2016 19:31

Çimlendirdiğiniz cevizin büyüdüğünde yediğiniz cevizin özelliklerini gösterme olasılığı çok düşükmüş.

omerbguclu 10-08-2016 16:51

Herkese merhabalar yeni uye oldum siteye.
Elimde 10 adet wisteria tohumu var bunlari cimlendirmek istiyorum ama cok fazla bilgi var ve hepsinde farkli yontemler anlatilmis.wisteria icin tohumdan uretim anlatan sayfa bulamadim.bilginiz varmidir arkadaslar nasil bir yol izlemeliyim ve yilin hangi zamaninda ekmeliyim.

A_NOMAD 11-08-2016 00:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omerbguclu (Mesaj 1475715)
Herkese merhabalar yeni uye oldum siteye.
Elimde 10 adet wisteria tohumu var bunlari cimlendirmek istiyorum ama cok fazla bilgi var ve hepsinde farkli yontemler anlatilmis.wisteria icin tohumdan uretim anlatan sayfa bulamadim.bilginiz varmidir arkadaslar nasil bir yol izlemeliyim ve yilin hangi zamaninda ekmeliyim.

İlgili başlıkta ihtiyacınız olan bilgileri bulabilirsiniz, bir inceleyin derim:
http://www.agaclar.net/forum/sarilic...light=wisteria

cmertc 20-10-2016 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi northstar1975 (Mesaj 1400711)
selam arkadaşlar elimde pachira tohumu var nasıl çimlendirebilirim.

bu sorunun cevabı yok benim de merak ettiğim bir konu yardımcı olur musunuz ?

cmertc 05-12-2016 09:38

Pachira tohumlarım geldi,1 gece suda beklettım ogle saatlerınde de dıktım,gecırgenlıgı yuksek toprak alarak kucuk saksılara dıktım hafıf nemlendırdım topragı ve uzerıne naylon poset gecırerek salon camının onune koydum dısarda degıl.7-10 gun arası orda bekletecegım ara ara sulayacagım sızce bu uygulama dogru mudur ? tesekkur ederım kolay gelsın

Berra Berk 29-03-2017 12:04

arkadaşlar toprak ısısı nasıl ölçülür bilginiz varmı ?
mesala dışarda hava sıcaklıgı ortalama 25 derece iken 6 cm derine ekecegim bir bitki için toprak sıcaklıgı kaç derecedir.

okursan 29-03-2017 12:12

Toprak altında ölçüm yapabilen termometreler oluyor. Onlarla bakmak lazım. Bir hesabı var mı bilmiyorum.

g.c. 29-03-2017 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Berra Berk (Mesaj 1500752)
mesala dışarda hava sıcaklıgı ortalama 25 derece iken 6 cm derine ekecegim bir bitki için toprak sıcaklıgı kaç derecedir.

https://turkish.alibaba.com/g/soil-t...ure-meter.html

Toprak Nem Ölçer - GittiGidiyor

Sıcaklık ve Nem Ölçüm Cihazları I I 24 Ay garanti I 7/24 Teknik destek

;)

monzaii 14-05-2017 15:01

çam ve iğde fdanlarım soluyor

merhaba. yeni üye oldum. siirte eşimin görevi sebebi ile geldim. ağaçsız ormansız kurak bi yer burası. kendimce 3 senede mini bir orman yapma hayali kurdum ama hayal olarak kalsın istemiyorum. gittiğim her ilden topladığım tohumları ektim. çoğu çıktı da. ama bir zaman sonra kuruyorlar. bir fidancıyı aradım sağolsun evde olmaz ondan soluyor olabilir dedi. balkona taşıdım ilk bir iki gün düzelir gibi oldular ama tekrar soldular. özellikle iğde ve çam fidanlarında oluyor bu sorun. neden oluyor bu neyi yanlış yapıyorum acaba?

seaa 14-05-2017 20:00

Mantar hastalığından ölüyorlardır

bergenia 03-06-2017 00:22

çimlendirme ve büyütme illa farklı saksılardamı olmalı? bu şaşırtma denen şeyi yapmak zorundamıyız?

Muda 03-06-2017 00:37

Bu dönemde direk kalıcı yerlerine dikebilirsiniz. Çimlendirme havaların kötü olduğu zaman bitkinin gelişimini öne çekerek daha önce yetişmesini ve meyve, çiçek döneminin uzamasını sağlıyor. Kalıcı yerlerine tohum özelliğine göre birkaç veya daha fazla tohum atarak çıkanlardan sağlıklı olanı yerinde durdurabilirsiniz.

bergenia 07-06-2017 09:30

Merhabalar yine ben:) 2 gün önce çilek, kekik, nane, reyhan, kaktüs ve aloe vera tohumları ektim. Balkona koydum ve üstlerini naylon folyoyla kapattım. Folyolara birkaç delik açtım. Sorum şu havalar iyice ısınmaya başladı bu mevsimde üstlerini örtmeye gerek varmı? folyoları kaldırabilirmiyim?

TCM 07-06-2017 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bergenia (Mesaj 1509997)
Merhabalar yine ben:) 2 gün önce çilek, kekik, nane, reyhan, kaktüs ve aloe vera tohumları ektim. Balkona koydum ve üstlerini naylon folyoyla kapattım. Folyolara birkaç delik açtım. Sorum şu havalar iyice ısınmaya başladı bu mevsimde üstlerini örtmeye gerek varmı? folyoları kaldırabilirmiyim?

Güneşte durmasın pişerler veya çok çabuk kuruyup ölürler. Gölgede üstü kapalı kalsın yine, arada havalandırıp nemlendirin.

bergenia 10-06-2017 10:14

Baktım küflenmeye başlamışlar bende üstlerini akşamları kapatıp sabahları açmaya başladım. Bugün 5. gün ve birkaç saksıda belirgin bi çimlenme var. Bu kadar çabuk olacağını tahmin etmemiştim:)

f1delphi 07-08-2017 14:52

Tohum Çimlendirme

Merhabalar,

Genelde tohum çimlendirme, özelde ise begonvil tohumu çimlendirme konusunda bilgiye ihtiyacım var.

Kaynak ya da tavsiye verebileceklere şimdiden teşekkür ederim.

devrann 07-08-2017 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi f1delphi (Mesaj 1515034)
Merhabalar,

Genelde tohum çimlendirme, özelde ise begonvil tohumu çimlendirme konusunda bilgiye ihtiyacım var.

Kaynak ya da tavsiye verebileceklere şimdiden teşekkür ederim.

Tohumları pamukta çimlendirebilirsiniz ancak dikkat etmezseniz kökleri hemen pamuğa atıyor sonra çıkarırken kökler kırılıyor bu yüzden pamuktan bir bez içinde çimlendirmek daha iyi sonuç veriyor.% 8 Hidrojen peroksitli suda 25 dakika kadar bekletirsen çok daha hızlı çıkış yaparlar veya bir gece suda bekletip pamuklu bez içinde çimlendirirsen çok iyi sonuç alırsın.Begonvil tohumu ne büyüklükte bilmiyorum ama ben karpuz,domates,biber bu şekilde çimlendiriyorum,begonvilde de sorun olmayacaktır

Hale Erkoc 01-02-2018 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 770386)
Sayın beymen,

Bir süredir büyüme döneminde ışık başlığını yazmayı düşünüyordum.

Sorunuz üzerine hemen yazdım.

Orada sorularınızın cevabının tamamını bulacaksınız.

Selamlar

Zeki Bey,

Bu yil ilk kez tohumdan balkonumda uretim yapacak birisi olarak yillar once yazdiklariniz su an bile nasil kiymetli anlatamam. Tam "ama sunu nasil yapacaktim?" dedigim yerde bakiyorum yeni baslik acmissiniz.

Nasil tesekkur etsem az.Bu yil olur da becerebilirsem, katkiniz cok cok buyuk olacak.

Cok tesekkurler.

Canusta 16-02-2018 00:30

Bonsai tohumdan çimlendirme

40 adet karışık bonsai tohumu sıcak suya attım 24 saat bekledikten sonra 24lu kaplara yüzeyin 2 cm altina gomdum.Buyuk plastik kutu aldım 80x45 cm. alttan isitamadigim için üstten ampul sarkıttım isi ayarlı termometre koydum 22 ile 26 derece arasında ampul ile isitiyorum 7/24 . kutunun en üstünde hava için delik var hergun nemlendiricek kadar fısfıs ile suluyorum..Derecesi konusunda hiç emin değilim ekeli 2 gün oldu. Sadece bekleyeyim mi yoksa yanlış eksik yaptığım bişey var mı?
Ektikten sonra soğuk katlamayı okudum çok geç kaldım.Suanda durum bu yonlendirmelerinizi bekliyorum..Saygilarimla

28w mavi mor kırmızı beyaz led aldım ilerki zamanlar için ama şuan isi lazım diye 100w bildiğimiz sarı ampul kullanıyorum.Cimlendirme için tavsiye ettiğiniz ışık varsa duymak isterim

aziztoprak 21-02-2018 17:34

1 Eklenti(ler)
Merhaba, Zeki bey.

1-Sebze tohumlarını çimlendirmek için çimlendirme torfundan bahsetmiştiniz. Ben normal genel kullanım torfu, ince kum ve ince bahçe toprağı temin etmiştim. Bunları 1/3 oranında karıştırmak suretiyle çimlendirme ortamı oluşturmayı düşünüyordum. Bu şekilde uygun olur mu?

2-Aynı ortamda (kapaklı şeffaf peynir kapları) çimlendikten sonra, oda iç ortamında pencere kenarlarında fide durumuna gelir mi? Işık yeterli olur mu acaba?

3-Bu şekilde olmazsa bahçede fazla rüzgar almayan bir yere mini sera içinde yine bu kaplarda fideleri yetiştirmeye çalışsam yeterli ısı için tohumları ne zaman ekmeliyim. Yer Yalova-Altınova rakım:160 mt. Ekilecek alan en fazla 40-50 mt2

Ancak şöyle bir durumum var. Bahçeme sadece hafta sonları gidebiliyorum. Tohumları haftalık sulamam yeterli olur mu?

Saygılar.

Portakal Rengi 21-02-2018 17:48

Mutfak Termometresi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Berra Berk (Mesaj 1500752)

Evde mutfak termometresi varsa 6 cm derinliğe batırın işinize yarayacaktır. Sürekli kullanacaksanız link veriyorum. 11-20 TL arasında tipleri var.
http://www.hepsiburada.com/knmaster-...ri-genel.urun&

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025