![]() |
Alıntı:
Akvaryum denenebilir, 13 derece biraz düşük gibi, orda bırakacaksanız kontrolü elden bırakmayın derim. Lupinlerin çıkmaması sizle ilgili bir durum olmayabilir. Alınan tohumların çimlenme yüzdesi çoğu zaman düşük oluyor. Kimi tek yıllık bitkilerin tohumları toplandıktan bir yıl sonra çimlendirilmezse çimlenme oranı 10da birlere 20de birlere gerileyebiliyor. Satılan tohumların çoğu genelde elde kalan eski tohumların yeni toplanmış tohumlarla karışımı ne yazık ki... Ya da bazen tohumlar yanlış toplama yüzünden tam olgunlaşmadan bitkiden koparılmış oluyor. Seneye kendi yetiştireceğiniz bitkiden alınan tohumların çok daha kolay çimleneceğini göreceksiniz eminim. |
1 Eklenti(ler)
Dört ekim girişimini tek yere koydum:
Ekinezyalar muhtemelen güneş ışığını alamadığı için gerileme sürecinde Lupinlerden çıkanların, brachycome ve menekşelerden de çıkan ve kalanların durumu iyi gibi. İki gündür evde tasarruflu ampul altındalar. malum havalar soğuk. Ekinezyaları da bugün eve götüreceğim. |
Arkadaşlar dün tohumlarımın solup öldüğünü gördüm.Alman papatyası ve chia tohumlarım çıkmıştı.Cılızlar gün ışığı lazım diye güney tarafı balkonuma koydum.Akşamüstü işten geldiğimde hepsi ölmüştü.Bu bana tohumların çıkış aşamasında ne kadar hassas olduklarını gösterdi.Neyseki tohumlardan az da olsa ayırmıştım.Hafta sonu kalanları tekrar deneyeceğim.Bu sefer üstü kapalı plastik kaplrdan alacağım.
|
bi soru sorucam arkadaşlar. koksun diye poşetlenen lavanta tohumlarını biliyorsunuz değil mi. onlar ekilse çimlenir mi? yani tohumdan üretildiğini biliyorum da bu paketler biraz beklemiş olur ya onu soruyorum ? bende 1 senedir olan tohumlar var. allah bilir aldığım yerde ne zamandır vardı ben gene şansımı deneyeceğim ****** ama aranızda bu konuda deneyimi olan varsa bilgileri için çok mutlu olurum. ^^
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Herkese merhabalar;
Bu yıl hobi amaçlı altın çilek yetiştirmek istiyorum tohumlarım hazır fakat netleştiremediğim bir konu var,konulara baktığımda herkesin farklı bi yöntemi var kimisi aydınlık yazmış kimisi karanlık peki tam olarak tohumların çimlenmesi için karanlık mı yok aydınlık bir ortammı gerekli bilgi verebilirseniz çok sevinirim. |
Foruma hoş geldiniz sayın vlknzby.
Tohumlarınızı iç ortamda çimlendirip,(çimlenmeye başlayınca)sonra dış ortama alınız. İç ortamda bırakmaya devam ederseniz minik filizler boya gidecek güçsüz olup yere yatacaklardır. Çimlenen tohumların bol ışık alması gerekir ki sağlıklı gelişebilsinler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim ikinci yilim, tohumdan altincicek uretimi. Butun tohumlarimi ev ortaminda (salonda) cimlendiriyorum. Ev ortamindan kastim, kalorifer petegi onunde, 25°C'yi gecmeyen sicaklikta!!!, mini sera seklinde, gunduz direk gunes gormeyen(yoksa tohumlar haslanir), geceleri ise karanlikta. Tohumlardan da tahmin edebilceginiz gibi, ilk cikan fideler, cok incedir ve narindir. Eger tohumlari ayri ayri yerleri ekerseniz, ileride bu ince fideeri seyreltme yaparken hirpalamazsiniz. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Elimde; 1250 ad. civarı Altın çilek tohumu 40 lt.Gartengold genel amaçlı alman torfu 5 * 104'lü köpük viyol bulunmaktadır. 1-Öncelikle tohumlarımı ekmekden önce kesinlikle belirli bi süre suda bekletmelimiyim? 2- Herkes farklı kaplara tohum ekimi yapıyor genelde derin olarak görüyorum,104'lü viyollere ekim yapmam tohum için dezavantajmıdır? 3-viyollerde sprey yoluyla sulama hergün yapılmalımıdır? 4-sulama sonrası tekrar streçle kapatmalımıyım yoksa bi süre havalandırmalımıyım? Şimdiden çok teşekkürler. |
1- Ben bekletmiyorum, iki yildir da sorun yasamadim.
2- Ben 40'li viyollere ekiyorum butun tohumlarimi, bir sakincasi yok. 3- Spreyle de yapiyorum ya da alttan islatma yolunu da uyguluyorum. Sadece tohumlari cok derine koymayin viyollerde, yoksa korkarim ki fideler bas gosteremez. 4- Gunun yuzde 99'u kapali ortamda geciriyor benimkiler. 15-20 dakika ancak aciyorumdur ustlerini. Tabi ki benim 40'lik viyol kabi kendinden kapakli oldugu icin, hava girisi ister istemez oluyor. Hava aldirmanin o kadar buyuk onem tasidigina inanmiyorum. Tabi ki bunlar amator bir kisinin yorumlari. Sonucta altin cilek fide halinde ve buyurken en az sorunu cikartan bitki. Domates gibi ugrastirmiyor. |
Alıntı:
|
keşke benim sorumada bi yanıt yazan olsa....
|
Alıntı:
Büyük marketlerde lavanta tohumu satılıyor neden onlarla denemiyorsunuz. Elinizdeki ürün bir yıldan eski ise çimlenme şansı çok düşük olacaktır. Seralardan bitkinin kendisini de temin edebilirsiniz belki. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Üstteki brachycome ların bir hafta sonraki hali, dibinde muhtemel mantara bağlı incelip toprağa yatmalar oluyordu, dün oksijenli su püskürtüp bugünde sularken sirke verdim biraz.
|
merkettelerde hiç rastlamadım lavanta tohumlarına ekmek için satılan. :D hevesle ektimde ben bide soruyum dedim. teşekkürler arkadaşlar.
|
arkadaşlar dut u tohumdan üretme hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.. dutu tohumdan çimlendirmek nasıl oluyor. aşısız deli olup olmaması önemli diil. dut anaçları citilleri üretip 2 yaşında aşılamayı düşünüyorum.muhtemelen dutun içindeki çekirdeklerinden çimlendiriliyordur fakat acaaba yaş duttanmı yoksa kurutma duttanda mı çimlendirme yapabilirimiyim. zamanı ne zamandır. cevaplarsanız sevinirim. teşk.
|
dutu ben şöyle çimlendirdim,çok basit:
2 dut meyvesini aldım , 1 bardak suda 2 parmağımla minicik tohumları meyve etinden ayrılıp dibe çökünceye kadar ovaladım.dibe çökmeyen üstte kalan meyve etini devamlı süzdüm.aynı işlemi 4-5 defa tekrarladıktan sonra temiz suyla dolu bardağı güneşli bir yere koydum.suyunu her gün tazeleyerek , 1 haftada çimlendiler.beyaz dut çok kolay çimlenen bir bitki. |
Alıntı:
evt hocam teşk fakat malum bu mevsimde taze dutu bulmak zor merak ettiğim başka bir konuda geçen yıl hasat edilen kurutma duttan tohum alınabilirmi. alınabilirse bu yıl çimlendirip fidan üretmeyi düşünüyorum.. yoksa haziranı beklemek zorunda kalıcam.. teşekurler. |
Alıntı:
|
çelikle köklendirmek denedim fakat zor ve bence daha zahmetli . çimlendirme sonucunun yabani olup olmaması önemli degil. 2 yılında çimlendirdiğim fideleri aşılayıp fidan elde etmek istiyorum. çelikle denedim fakat başarı şansım düşük.
kurutulmuş geçen yılın dutundan tohum çıkarmak mümkünmüdür bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa.. |
tohumun içinin nem oranı kritik değerin altına düşmüş ise çimlenmez.kuruyemişçilerde satılan kurutulmuş dutu kasdediyorsanız , denemekte fayda var.100 lerce minicik tohumlardan 1-2 tanesi çimlenebilir.denemek lazım.sonucuda bilmek isteriz...
|
bizzat bahcemizde dut yetiştiriyoruz elimizde geçen yıl hasat ettiğimiz dut kurusu mevcut fakat bugün birinden bizim burda yabani dut dediğimiz çekiedekli dutu kastederek aşılı dutta tohum olmaz dedi çekirdekli duttan ekmen gerekir diyince şimdi benim planlarım biraz karışmış duruma girdi. acaba aşılı dutun kurusunda tohum olmazmı illaha çekirdekli dedigimiz aşısız duttanmı tohum almam gerekir. elimdeki viyollere her ikisindende ekmeyi düşünüyorum sonuçları burdan paylaşmaya çalışırım. yine arkadaşlardan bilgisi olan yazarsa sevinirim..
|
Ne fark var ?
Merhabalar.Size bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
Sorum şu; Tohumlarım çimlendirmek için torf arayışımda sitede yazanları okuyup "Klansmann Potgrond P" temin etmek istedim fakat yanlışlıkla "Klansmann Potgrond H" aldım. Sizce sebze tohumlarımı bu torfa ekebilirmiyim? Şimdiden teşekkürler. Dr.Sezai ZENGİN |
Torf (Klasmann-Deilmann) | DRT TARIM
Farkı yukarıda var, biri kışlık biri yazlık, sizinki kışlık olan. O kadar çatlak su kaçırmaz diye düşünüyorum :) |
ToHuMlArI NaSıL eKmElİyİm? YARDIM-
TOHUMLARI SUDA ISLATTIM
BARDAKLARI HAZIRLADIM TORFU TOPRAĞI DEĞİLDE NORMAL TOPRAK İLE YANMIŞ KOYUN GÜBRESİNİ KARIŞTIRSAM TOHUMLARI BU KARIŞIMA EKSEM OLUR MU? YOKSA SIRF NORMAL TOPRAĞA MI EKSEM Kİ:rolleyes: YARDIM LÜTFEN NE YAPMALI YIM İLLA Kİ TORF TOPRAK MI ALMALIYIM? |
Aslında forumda bununla ilgili çok konu var. Arama motorunu kullanırsanız baya bilgi sahibi olursanuz
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...ik-asi/713.htm http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/23363.htm http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/4432.htm http://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm özet olarak her toprakta çimlenme iyi olmuyor. Toprağın yapısı ve katılacak yanmış gübre miktarı önemli Toprak+ince kum+gübre karışımı kullanabilirsin ama sterilize etmelisin Ben fırın torbasına koyup 100 derecede 30 dakika bekleterek yapıyorum Bide rica etsen şu büyük harf küçük harf karışımı tuhaf yazımdan vazgeçseniz |
Sayın Orhank bilgi için teşekkür ederim. Büyük küçük harf kullanımı yazmayacağım bilginiz olsun :).
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025