![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sebzeden elde edilen tohumlar kapalı kap içerisinde havasız olarak saklanabilir mi?
|
bahçe çiçeklerimi kendim üretiyorum,tohum her patladığında fide verdiğinde ayrı bir heyecan duyuyorum :) kendi yöntemlerim haricinde birde bu ürünü kullanıyorum tavsiye ederim :))
70'li ekim viyolu grodan marka+rockwool+viyol! - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u Let's GROW ! |
Alıntı:
Öncelikle sebzeden elde edeceğiniz tohumun tam olgunlaşmış olmasına ve sebzenizin hibrit ürün olmamasına dikkat ediniz. Bu tohumlar gölgede kurutulup nem ve ışık görmeyen serin bir yerde muhafaza edildiğinde sebzenin cinsine göre birkaç yıl süreyle kullanılabilir. |
Alıntı:
|
Amatörden soru
Merhaba ben Erdem,
Bugün bahçem için sarkıcı ve yayılıcı çiçek tohumları aldım.Biliyorum biraz geç kaldım ama bunun için şöyle bir projem var eğer siz de onaylarsanız uygulamaya alacağım. Tohumları bugün uzun diktörgen saksılara ekip çimlenme süresini yaklaşık 10 gün hesaplayıp şaşırtma öncesi gerçek yaprakların vermesini de toplamda 30 gün olarak düşünürsek eylül sonu gibi falan şaşırtma yapılabilinir.Ben Bursa'da ikamet ediyorum ve burada soğuklar kasım aralık gibi başlıyor.Bu döneme kadar (başka saksılara şaşırtma yaptıktan sonra) bahçede saksıların üzerini şeffaf naylon ile örtüp arada hava almalarını sağlasam(Mini sera gibi ama direk bahçe zemininde değil saksılarda) ilkbahara kadar idare edebilir miyim? Yardım ve öneriliriniz için şimdiden teşekkürler. |
Arkadaşlar merhaba.Ben bu sene saksıya bir de bahçemize pazardan aldığımız tadını beğendiğim eriğin çekirdeğini ektim.Ama daha sonra tohumdan başka ağaç çıkabilme ihtimali olduğunu duydum o yüzden bir kaç soru sorucam.Şimdi bizm bahçemizded boyu 1.5 metre boyunda elma ağıcımız var, acaba bildiğim bir yerdeki erik ağacının dalından aşılama yapsam şu mevsimde daha iyi mi olur?Bahçemiz de bir de galiba akasyaymış ağacı var.Ona erik aşılasam olur mu?Tadı nasıl olur?
|
1 Eklenti(ler)
Ben de Cuma günü zengarden dan bir sürü çiçek tohumu aldım. Dikmek için sabırsızlansam da ilkbaharı beklemem gerek sanırım.
|
Alıntı:
|
Japon akçaağaç çimlendirme
Japon akcaağaç tohumlarını çimlendirebilmek için sıcak ve soğuk katlamaya aldım yaklaşık 20 gündür ortadan kesilmiş pet şişe içinde nemli torf içinde oda sıcaklığındalar. Yeni bir şey denemeye karar verip 15 adet tohumu torf içinden çıkarıp 2000' lik İBA köklendirme hormonu içinde 15 dakika bekletip yeniden torf içine oda sıcaklığına beklemeye aldım.Bunları yaklaşık 45-50 gün bu şekilde bekletip gelişim göstermez ise diğer bu şekilde bekleyen tohumlarla birlikte buz dolabında sebzelik kısmında soğuk katlamada 2 ay beklemeye alacağım, gecen sene dışarıda doğal soğuk katlama olarak ekmiş olduğum 50 adet tohumdan 3 tanesi çimlendi onları da benim yanlış işlemlerim sonucunda kaybettim. Bu sene bu site sayesinde daha bilgili ve azimliyim. İzlemedeyim..:cool:
|
Alıntı:
paket paket tohum almıştım sonrada sabırsızlanmıştım ekmek için. Anlıyorum sizi:) dostca, azmetmişsiniz ya, başarırsınız merak etmeyin:) bol şanslar.. |
Öncelikle forumlarda biz amatör ama öğrenmeye meraklı insanlara üşenmeden bıkmadan cevaplar vererek yol gösteren herkese çok teşekkür etmek istiyorum...
Topraksız tarımın ilgimi çekmesi ve bu işe baş koymakla yola çıkarak forumlarda bolbol makaleler yazılar vs. okudum. Bu doğrultuda Sevgili ve Saygı değer Kudret Tezel'in önerisi sonucunda İstanbulda ve bu mevsimde yetiştirebileceğim sevgi tomurcuklarının neler olduğunu öğrendim ve kendimi Bitki dünyasında buldum... Çimlendirme torfu ve iki çeşit tohum aldım. Dikimlerimi gerçekleştirdim çimlendirmede yaşadığım sıkıntı sonucunda yardımınıza sığınıyorum... Genel olarak iki tohumu da aynı şekilde yani nemli torfu kaplara doldurdum ve tohumları serptim üstüne 0,5cm lik bir torf daha dökerek tohumların ustunu kapadım ardından torfun nemini kaybetmemesi için forumlarda gördüğüm gibi strec ile kapatarak gölgede bekletmeye aldım iki gün sonra rokalar bayram hediyesi gibi çıldırmışcasına çimlendiler. Marullardada çimlenme başlayınca streçleri söktüm.. Ve hiç sulama ve güneşlendirme yapmamıştım bugün balkona aldım ışık olayını gerçekleştirsin diye... Sıkıntı 1- Marullar ince ve uzun boylu (2-3cm) oldular ve tek bir yaprak bile yapmadı boyunları bükük bir şekilde duruyorlar. Uçlarını sanki kararacak gibi duruyor sanki... yapmam gereken nedir? Sıkıntı 2- Rokalarım çok sağlıklı duruyorlar vede çıldırmış gibiler 4 Yapraklı bir şekilde 3 4 cm boyundalar... Bunlara nasıl davranmam lazım gerekiyor sulamayı nasıl yapacagım balkonda bıraksam gun ısıgı yeterlı olur mu ? Ve bunları topraksız tarım için kurmuş olduğum sisteme ne zaman ne şekilde aktaracağım.... Yazdıklarım çok karışık geldi bana da ama yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler |
Sevgili fatitoo,
Son resimdeki tohumdan zengardenden ben de aldım. o da dahil aldığım 6 çiçek tohumundan hiçbiri çimlenmedi. Eğer başarırsanız lütfen resimlermisiniz? |
Benim bir tahminim var sert kabuklu bitki tohumları için bazı ceviz badem gibi sert kabuklu bitki tohumları kışın toprakda soğukda don olayı yaşadıklarından kabukların çatlamasına ve oradan yeni filizin çıkmasına neden olduğunu sezinliyorum buna benzer şekilde bazı sert kabuklu tohumları ilk önce buzlukda bir kaç gün bekletip sonra 17 derecelik toprağa dikilirse başarı sağlanabilir diye düşünüyorum denemekte fayda olabilir.Sevgi saygı ile sizleri selamlarım.
|
Tohum nasıl ekilir ¿
2 Eklenti(ler)
Tohumdan üretmek için yeni başlayanlara yardımcı olacağını düşünüyorum :cool:
|
bir an fıstıklı irmik tatlısına benzettim :) bu arada paylaşım için teşekkürler.
|
çok teşekkür ederim
Bu malzemeler nedir Türkçesi ni yazarmısınız?
Alıntı:
|
yosun ve perlit karışımı
kum(0-3) çakıl |
çok sağolunuz sanırım deniz yosunudur
|
deniz yosunu tuzlu olacağı için tavsiye etmiyorum
ama daha detaylı bilen arkadaşların tavsiyelerinide alabilirsin |
İngilizce bilmeyenleri de düşünerek, tercüme edilerek yayınlanmasının daha yararlı olacağını umuyorum.
|
Zeki bey merhabalar
Uzmanlik alanim topraksiz tarim simdi yesillik yetistirmeye karar verdim Maydanoz, roka, yesil,sogan gibi 100 metre kare yerden maydanozda ve rokada ne kadar ürun elde edebilirim ? Yanmis ciftlik gubresinden sonra , magnezyum nitrat ve amonyum nitratla gubreleme yapmayi düsunuyorum Tahminimce 100 metrekareden 350 kg civarinda gelebilir. Yesil soganda tohumdan mi ? Yoksa arpacik sogandan mi yapmak daha makuldur ? Kolay gelsin İyi çalismalar. |
tercüme gerektirecek bişey yok burda ben sadece genelde uygulanandan farklı bir yöntem olduğu için resimleri paylaşmak istedim sadece. burda en alta yosun ve perlit karşımı koyuyor. üzerine ince bir tabaka kum kaplıyor. tohumları koyup üzerine tekrar ince bir tabaka çakıl ile kapatıyor. Ben bu uygulamayı toprak perlit ve torf 'u karıştırıp tohumları yüzeye 1 cm kadar derine gelecek şekilde ekiyorum. toprak olarakta orkide toprağı kullanabilirsiniz. Benim gibi karışım ile uğraşmak istemeyenler Bauhaus da hazır olarak satılan bonsai toprakları var bu toprakta benim söylediğim karışımın aynısı 5 lt si 10 tl ye satılıyor. uğraşmanıza bile gerek kalmıyor.
|
Ellerine sağlık Zeki abi
|
merhabalar bana yer örtücü çiçek tohumları hediye edildi ama torf bulmam imkansız anlattıgınız şekilde topraga eksem olurmu acaba. lütfen olmaz demeyin :)
|
bu siteyi cok begendim ama kimse yardım etmiyor
|
Alıntı:
yer örtücü çiçek dediğiniz zaman epeyce büyük bir aileden bahsediyorsunuz demektir. Tohumun adı, cinsi gibi detayları da yazarak sorunuzu iletirseniz, tecrübeli üyelerimiz daha rahatlıkla cevap vereceklerdir. Tohumun cinsine göre ortam değişmekle birlikte, kullanacağınız toprağı ince bir elekten geçirip sterilize edebilirseniz kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile zaten yer örtücülerin bir kısmı direk kullanılacağı yere (toprağa) ekilir. Torf' un kullanım amacı, tohuma steril ve gelişebileceği uygun ortamı sağlamaktır. Torf steril bir ortam sağlar, ayrıca su tutma kapasitesi yüksek olduğundan da tercih edilir. Çimledirmede daha çok dikkat etmeniz gereken nem ve ışık. Tohuma göre, perlit gibi farklı ortamlar da çimlendirme ortamı olarak kullanılabilir. Detaylı bilgiyi http://www.agaclar.net/forum/temel-k...sulama/738.htm konusunda bulabilirsiniz. Ayrıca Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) - agaclar.net başlığını da tavsiye ederim. Alıntı:
forum kuralları ve kullanım kılavuzunu gözden geçirmenizi tavsiye ederim. SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net Ayrıca arama özelliğini kullanarak sorunuza uygun cevapları ve konuları bulabilirsiniz. |
Yosundan ziyade torf dersek daha uygun olur sanirim.
Alıntı:
|
Yosun iyi su tutuyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025