![]() |
5 Eklenti(ler)
Büyük bölümü bitirdiğimizde tatlı yorgunluk üzerine ortaya çıkan işten dolayı ağzımız kulaklarımızda son hallerini seyreder bulduk kendimizi.
Ekim için göreceli biraz geç kalmıştık, üzülüyorduk. Bu anlamda keyfimiz de yerine geldi. Sebze kasasına aldığımız bardak viyolleri gerçek yeri olan, mini çimlendirme seramıza bir kaç gün sonra almayı planlıyoruz. Eklenti 381179 Eklenti 381180 Eklenti 381181 Eklenti 381182 Eklenti 381183 |
Alıntı:
Torfu önceden mi ıslatıyoruz yoksa ektik den sonramı? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 381220 Bunun benzeri fıs fıs spreyle tohumları yerinden oynatmadan nemlendiriyoruz. Sn ERZ, konuyu ilk mesajlarından takip etmenizi tavsiye ederim. Çok faydalı bilgiler ve detaylı anlatımlar var. Aklınızdaki bir çok soruya yanıt bulacağınıza eminim. |
Çok faydalı bir anlatım şekli sayın ciroz. Bu fotoğrafları da gördükten sonra tohum ekmeyi beceremiyecek kişi kalacağına ihtimal vermiyorum.
Teşekkürler |
Sn Boska, teşekkürler.
Biraz olsun birisine faydası dokunursa ne mutlu bize... Ancak hemen belirteyim. Biz de Sn Zeki Yağlı Bey' in detaylı ve bir o kadar bilgilendirici mesajlarından öğrendik ve cesaretlendik. Kendisine bu vesile ile tekrar teşekkür ederiz. Size de şiddetle, bu konuyu ilk mesajlarından itibaren takip etmenizi tavsiye ederim. Biz de kendi deneyimlerimizle tecrübelenmeye çalışıyoruz. Daha ekim yaptık, sonra çimlenecek, şaşırtılacak, fideler gerçek yerlerine dikilip meyve vermesini ümit edilecek. Anlayacağınız uzun ve heyecanlı bir yol bizi bekliyor. Hep beraber öğrenmeye, öğrendiklerimizi paylaşmaya devam... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama isik olmadan olmaz diye birsey katiyen soylemem, ama o kadar emek verdikten sonra birkac saat isikta tutmusum, zarari olacagini sanmiyorum. Merak edenler olursa, fidelerim ortalama 14 saat isik(gunes+lamba) goruyorlar. Simdilik asiri uzama ve ya sararma dertleri yok cok sukurler olsun. Herkese iyi geceler. |
Alıntı:
Ayrıca bu siteye emek veren gelişmesini sağlayan ve agaçlar.net ailesi üyelerine teşekkür ediyorum.... |
Sevgili ciroz'lar teşekkürler... Ellerinize sağlık, ince, hassasiyetle, bizlerle paylaşarak güzel bir tohum ekimi başarmışsınız. Bundan sonrası toprak ananın, rastgelsin, gönlünüzce inşallah.
|
toprağa geçirme hakkında
Sn Zeki Yağlı
verdiğiniz bilgiler eşliğinde tüm tohumlarımı çimlendirdim ve %100 başarı sağladım sizden ricam şimdi bunları sevze adalarına taşıyacağız ama forumda çok karışık bilgiler var iyi bir sebze adasında olması gereken gübreler,toprak çeşidi nasıldır, kimi yosun diyor,kimi,alfalfa diyor,kimi kaya tozu diyor.bide iz elementler var,mikro organizmalar var,bunları en kolay şekilde benim gibi tecrübesiz acemiler için sıralarmısınız,hepsini yopmak zorunda mıyız. teşekkür ederim |
Alıntı:
Bu konuyu gözden geçirmenizi tavsiye ederim. |
Alıntı:
Konu ile ilğili bilgi burada var. Ama özetlersek, 35 cm yüksekliğinde 100 x 100 cm ( 1 metrekare ) bir adada iyi verim alabilmak için Yarım torba klinoptilolit ( Undemin) 2 blok coce-peat Yarım çuval iyi yanmış çiftlik gübresi 100 gr kemik tozu bir avuç kükürt bir avuç meşe odunu külü 5 kğ leonardit bir avuç iz element ( demir, mangan, mağnezyum,çinko, bakır) Geri kalanı bahçe toprağı...şeklinde olmalı. Etraftaki kadife çiçekleri, domatesler altındaki fesleğenleri unutmamak gerek. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kemik ununun Buradan Bazı girdileri burada veya tarım ürünleri satan, herhangi bir yerde bulabilirsiniz. İzmir'i tam bilmediğimden nokta yer tarifi yapamam. |
desenize yine papaz olcaz evdekilerle :))
|
Bunları Ankara'da bulabileceğimiz yerler nereler? yardımcı olabilirmisiniz.
|
Alıntı:
|
Bence bunları bulamayacağım diye telaşlanmayın, olanları kullanın yeter. Kişisel olarak sürdürülebilir üretim tekniklerini daha önemli buluyorum, cocopeat gibi binlerce kilometre öteden taşınan şeylere çok sıcak bakmıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Saksılarımın üst yüzeyinde beyaz küf gibi birşeyler oluştu. Sebebi ne olabilir? Çiçekler için herhangi bir tehlikesi var mı, varsa nasıl kurtulabilirim? Eklenti 381810 |
5 Eklenti(ler)
28. günlerinde olan fidelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
bezelyeler Eklenti 381864 biber Eklenti 381865 salatalık Eklenti 381866 mor soğan ve mor lahana Eklenti 381867 kereviz Eklenti 381868 |
5 Eklenti(ler)
Buda devamı.
bamya Eklenti 381869 chery domates Eklenti 381870 Eklenti 381871 reyhan ve melisa Eklenti 381872 Eklenti 381873 |
2 Eklenti(ler)
Ve son olarak
ay çekirdeği Eklenti 381874 bunlarda şaşırttığım fasulye çeşitleri ve kabaklar Eklenti 381875 |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3865.htm |
Arkadaşlar herkese iyi günler,
dünden beri bu konuyu okuyorum taa en baştan ama tabi arada gözlerim yorulup atladığım şeyler olmuştur o yüzden sormak istediğim ufak tefek şeyler var. ben tam 10 gün önce bazı tohumlar ektim ve bu işte tamamen amatörüm, tohum aldığım yerden gelen ekim talimatlarına göre yaptım bu işleri ama herşey net değil. minyatür marul, misket limon, tiny tim domates, küçük salatalık, minyatür havuç ve taç papatyası ektim. yaklaşık 20 gün sonrada dağ çileği ekicem çünkü ekmeden 1 ay kadar buzdolabında bekletin yazıyordu talimatında. bütün ürünleri küçük ve minyatür seçmemin nedeni hep evde yetiştirecek olmamdır. 5. gün marul ve taç papatyalarım çimlendi hem de yüksek oranda, dün (9.gün) de domates ve salatalıklar çimlendi. Antalya da olmam nedeniyle bu aylarda diğer illere göre sanırım daha şanslıyım. Torf un neminde, ışıkta **** ısıda herhangi bir problemim yok. Zeki bey ilk başta üzerlerine streç **** poşet geçirin demiş ama ben burayı daha dün okuduğum için şu anda streç geçirmedim. İlk sorum bu aşamadan itibaren viyollerin üzerine streç film geçirmeli miyim? Bir faydası olur mu? Şu anda domates, marul ve taç papatyası viyollerde ekili, misket limon 35cm derinliğe sahip bir saksıda, salatalık ve havuçta orta büyüklükte bir saksıda ekilidir. Bunlar tamamen ekim talimatına uygun ekilmiştir saksı seçimi dahil. Yine talimatlara göre kimisinde %80 torf %20 perlit var, kimisinde de %50 torf %50 perlit var. Talimatlarda yazan şöyle birşey var: Şaşırtma işleminden sonra MUTLAKA torf yerine bahçe toprağı kullanınız, zira torfun besleyici özelliği yoktur. Ben torf, perlit, saksı, viyol gibi malzemelerimi Bauhaus tan aldım. Oradaki bilgili olduğunu düşündüğüm kişiye şaşırtma işlemi sonrası bahçe toprağına ekicem dediğimde boşver onu torfla devam et kesinlikle dedi. Ben de ona uymayı düşünüyordum ama burada okuduklarım ve genel olarak internetten araştırdıklarım beni yine bahçe toprağına yönlendirdi gibi. İkinci sorum yukarıda yazdığım ürünlere istinaden şaşırtma işleminden sonra bahçe toprağı mı kullanmalıyım, torf mu kullanmalıyım, yoksa bir karışım mı lazım? Ayrıca şaşırtmadan sonra da perlit kullanmalı mıyım? Bir de limonu direk olarak büyük saksıya ektim ama çimlendikten sonra toprağını bahçe toprağı ile değiştirmeli miyim? Şimdilik son sorum ise şu şekilde olacak. Daha önceden Bauhaus tan hazır olarak spathiphyllum, peygamber kılıcı ve guzmanya almıştım. Bunları da artık büyüdüğü için büyük saksıya almak istedim. Bauhaus taki aynı adama sorduğumda onları da TORF a ekebilirsin demişti. Ben de ona uyup torf a aktardım. Acaba yanlış mı yaptım, bunları da bahçe toprağına mı ekmeliyim? Uzun bir yazı oldum ve çok soru sorduğumun farkındayım, umarım sizleri bıktırmamışımdır :) İlgilenebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca muhteşem paylaşımlar var burada, başta Zeki Bey olmak üzere herkesin eline ve emeğine sağlık. Herkese iyi çalışmalar iyi günler. |
4 Eklenti(ler)
bebeklerim büyüyorlar. şubat ortalarından itibaren ektiğim tohumlar var içlerinde. peyderpey arttırdım sayılarını. çimlenme başlar başlamaz ilk yaprakları beklemeden üstlerini açıp ışığa çıkarttıklarımda başarı daha fazla oldu diye düşünüyorum . tabii sabah akşam birer tutam sevgi de çok işe yarıyor. boş gibi görünen saksılarda latin çiçeği var. ikişer tohum ekmiştim içlerine.
|
ama aynı sevgi benim tohumcuklarda niye etkili olmuyor acaba ki?:) çok nazlılar, başaramayacağımdan, öleceklerinden koruyorum
|
16
martta elimdeki tüm çiçek ve baharat tohumlarını ektim. şuan papatya,kekik, aster ve fesleğenlerim gün yüzüne çıktı:) 8 martta ektiğim çeşitli biberlerim hala uyuyor:( halbuki gece gündüz sevgi ve ilgi yüklüyorum onlara:( |
sevgi her zaman etkili olur. tabii zeki beyin tavsiyelerine de yüzde yüz uymak lzaım. ışık çok önemli. gece floresan ışık altında, gündüz kuzey yönündeki direk ışık almayan pencerenin önümde tutuyorum fideciklerimi. günde 5-10 dakika da pencereyi açıp odayı havalandırıyorum. yavaş yavaş dışarıya da alışsınlar diye.
|
ben geçen yıl biber tohumu ekmiştim. biber tohumları önce kağıt havluyu ıslatıp içinde 24 saat tuttuğumuzda daha çabuk çimleniyorlar. ayrıca biber tohumlarını çimlendirmeden önce aspirinli suda bekletmenin verimi arttırdığını söyleyenler de var ama ben denemedim. bu yıl denemeyi düşünüyorum. sonuçları yazarım. henüz çiçeklerden onlara sıra gelmedi..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025