![]() |
Zeki Beye tesekkurler
Bu forum sayenizde sizin yazilarinizla tanisma firsati buldum ve sizin sayenizde "ben bu isi basarabilirim" kendime diyebildim. Insallah bu kucucuk fidecikler buyur ve bu yaz mahsulleri topladikca, sizin kulaklarinizi cinlatirim. Cok tesekkurler basit anlatiminiz, sabirla cevapladiginiz tum sorular icin.
Bugun tam 3 haftalik oldular, gercek yapraklari yeni yeni belirmeye basladi, biraz yavas ilerliyor gibi ama benimde isime geliyor, sonucta mayis oncesi yerlerine koyasim gelmiyor. Domates : http://img15.hostingpics.net/thumbs/...94DSC02658.jpg Altincilek : http://img15.hostingpics.net/thumbs/...71DSC02668.jpg Tum guzucuklar bir arada : http://img15.hostingpics.net/thumbs/...22DSC02669.jpg Insallah tadimlikta olsa hepsinden birer tane tatma firsati olur bu yaz :p |
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta bauhaustan aldığımız kuru çiçek tohumlarını dikmiştik, şimdi çimlenmişler. Havalar güzel gidiyordu lakin bugün bozuldu, birkaç gün soğuk gidecekmiş meteorolojiden aldığımız bilgilere göre.. Balkonda duruyordu çimlenmiş tohumlar, havanın 10 derece soğuması onları etkiler mi ? İçeriye mi alayım orada mı dursunlar?
|
15 derecenin altındaki sıcaklıklarda içeriye almanızı öneririm.
|
yoksa donarlar yazık olur :)
|
*** bende çiçek sever olarak bu sene artık tohumdan yetiştirme işine başladım...domates, hüsnüyusuf, kokulu bezelye çiçeği, petunya ve marul ektim. daha iki gün oldu henüz bişey cıkmadı umarım büyürler.hepsinde aynı yöntemi uyguladım torfa ekip ıslattım ve torbayla üstlerini örttüm.. dört gözle bekliyorum çimlenirse fotoları eklerim
|
2-3 hafta önce daha evvelden topladığım bazı tohumları çimlendirmeye başladım. Torf ya da bahçe toprağı+dere kumu+gübre karışımı ile bu işe girişmeden önce salt bahçeden alıp elediğim bir miktar toprakta, çimlendirme kaplarına ekerek başladım. Isısının uygun aldığını düşündüğüm,güneş gören bir iç balkonda tutuyorum kapları. Akşam sefaları, kuşburnu ve sarmaşık filizleri çıkmış. Tam verim yok tabi,çıkmayanlar da var.
Sormak istediğim şu aslında.Pek yakında elimdeki sebze tohumlarını çimlendirmeye başlayacağım.Bu işi torf ya da yukarıda bahsettiğim bahçe toprağı+dişli dere kumu+gübre karışımında mı yapmalıyım sizce? |
2 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar;
Birkaç gündür ilk sayfadan itibaren bu konuyu okuyorum. Buradan edindiğim bilgiler ile ektiğim tohumları büyütme çabasındayım ancak bir türlü verim alamadım. Çimlenen tohumları sabahları pencerenin önüne diziyorum. Akşamları için de aşağıdaki gibi bir düzenek oluşturdum ışık almaları için. Ancak ne kadar doğru yaptım emin olamadım. Eklenti 379654 Aşağıdaki resim buz çiçeğime ait. Dün çimlenmeye başladılar. Bu saksı da şuan ışığın altında duruyor. Toprağı kuru gibi, acaba su dökmeme gereke var mı yoksa iyice kurumasınımı bekleyeyim? Eklenti 379653 Yine pencere kenarında çimlendirmeye çalıştığım zinnialar ışık almalarına rağmen çok uzadılar ve neredeyse ölmek üzereler. Toprakları kupkuru ama uzamalarını engelleyemiyorum. |
2 Eklenti(ler)
Bunlar da servi sarmaşığı.. Dün çimlenmişti, bugün ışığın altına koymuştum. 2-3 saat sonra baktığımda yeni çıkanlar sanki ölmüş gibi geldi. Yeşerme ihtimali var mı yoksa bunlardan ümidimi kesmeli miyim? :(
Eklenti 379671 Eklenti 379672 |
Merhaba, Pazar günü ektiğim çeşitli ağaç tohumlarına ekimden sonra verdiğim suyun toprağı hâlâ ilk günkü gibi ıslak-hafif çamur kıvamında tuttuğunu gözlemledim (sera etkisi yaratmak istediğimden üzeri kapalı ) bu durum bir tehlike yaratır mı, ya da ne yapmak gerekli. Toprak baya ıslak :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bence, serayı açın ve saksıyı tohumların sıcak kalabilecekleri bir ortama yerleştirin diyeceğim ama tohumları nereye ektiniz? Saksıya mı, yoksa direk bahçe ortamına mı? |
Fideliklere ektim. Şimdi odaya taşıdım tohumları, kaloriferin yanındaki bir masanın üzerine yerleştirdim. Sera ne kadar açık kalmalı peki,
|
Alıntı:
Alıntı:
Yani gece olmamış, hâlâ gündüzmüş gibi güneş ışığına doğru uzamaya devam ediyorlar. Yapay ışıkla fide yetiştirme; gübreleme + sulama + ışık şiddeti ayarlaması vs. gibi profesyonel aşamada yapılan bir işlemdir. Bu profesyonel aşamada; zaman zaman gübrenin çeşidi, ışığın şiddeti, sulamanın sıklığı ve miktarı, rüzgarın şiddeti, ortamın oksijeni gibi ayarlamalar sıkı tâkiple yapılır. Ben sizin yerinizde olsam, yapay ışıkla fide yetiştirmeyi şimdilik düşünmem. Sadece gündüz güneş ışığına çıkarırım fidelerimi:) Sabredin, yapay ışıkla fide yetiştirme aşamasına da geleceğiz:) Servi sarmaşıklarınıza gelince; bekleyelim, durumu zaman gösterecek ama siz sabırlı olun. Aceleci olup, ani olarak bitkilerinize bir şeyler denemekten kaçının bu aralar:) Ama sarmaşıklarınızın bakımını, büyüyeceklermiş gibi yapmaya devam edin:) |
Şimdilik kaldırın, durumu tâkip edelim, ona göre karar verelim.
Toprak çok ıslak diyorsunuz, biraz nemini kaybetsin:) |
Yönlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. İnşallah 2 günde tohumlarda çürüme falan olmamıştır, çünkü edinmek için de ekmek içinde çok emek verdim :( Boşa gitmese emeklerim :(
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Bunlarda benim minik domateslerim yeni şaşırtma yaptım acaba gerçek saksılarına ne zaman almam gerektiğini nasıl anlayacağım? Birde saksısına alırken gübre eklemeli miyim? Geçen sene marul ve havuç yetiştirdim hiç gübre koymadan ama sanırım gübrelersem daha iyi verim alırım. Birde toprak karışımım ne olmalı domates için? Teşekkürler şimdiden, |
Alıntı:
Buradan domates ile ilgili detayli bilgileri bulabilirsiniz. Siz tohumlari ne zaman ektiniz acaba? Benim domates fideciklerine gore biraz gelismis duruyorlarda, karsilastirmak istedim. |
merhaba Zebra,
18 şubatta ekmiştim 6 gün sonra çimlenmeye başlamışlardı bunlarda bugünkü halleri ama bir hata yapmak istemediğimden bir bilene soriim dedim birde önerdiğin yerden bakayım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
1 mart tarihinde ektiğim biber tohumu 15 mart itibariyle çimlendi
Eklenti 379715 1 mart tarihinde ektiğim domates tohumu 8 mart itibariyle çimlendi Eklenti 379714 ne zaman şaşırtılmalı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yanlış yönlediriyorsam bilenler lütfen düzeltsin. |
Alıntı:
2 gerce yaprak zannediyordum, o yuzden 1 haftaya sasirtirim diyecektim, eger 4 yapraksa, daha 1 ayi daha var demektir :D Hülyab Bizim buralarda gunes, bulunmaz bir nimet, hakikaten bulunmuyor :p Yazik fidecikler, gun icinde 3-4 defa yer degistiriyor, gunesi gorebilmek icin :D (gunes ciktiginda tabi ki) |
Sevgili yeni üye arkadaşlarım,
İlgilendiğiniz konu ile ilgili başlığı bulduğunuzda, sorunuzu sormadan lütfen ilgili başlığı baştan sona bir tarayınız. Heyecanınızı çok iyi anlıyorum ama çoğunlukla sorunuza daha önce yanıt verilmiştir. |
Alıntı:
Fotolarınızı inceledim umarım bol bol verim alırsınız tüm sebzelerinizden benim merak ettiğim bu kadar çok sebzeyi ne yapacaksınız :D yanlış anlaşılmasın bende tohumdan çook fazla sayıda sebze ektim yaza benim balkonumda sizinki gibi olucak sanırım umarım sizinkiler gibi büyürler. |
Alıntı:
Yaklaşık 1 ayları var daha. Gerçek saksılarına almak için tomurcukların oluşmaya başladığı evreyi beklerseniz, işte o zaman fideleriniz daha verimli olacaktır. Gerçek yerlerine dikerken, seyreltik(hafif) gübre şerbeti ile can suyunu verebilir ya da taban gübresi koyabilirsiniz. Gelişmeleri hep beraber tâkip edeceğiz zaten, tasalanmayın:) Bu arada; şaşırtmadan sonra hiç gübreleme yaptınız mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu site de biraz ayrintili anlatilmis : http://www.ziraatciyiz.biz/hangi-gub...nir-t1459.html |
Bu konuyu ilgili başlıkta konuşalım isterseniz:)
http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ama/1356-3.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025