![]() |
1 Eklenti(ler)
şaşırttığım akşam ve sabah sefam :rolleyes: ancak hala bebekler ve dışarı poşetşerinden çıkınca yaprakları büzüşüyor;)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda kahverengi saksıda olan cipso(gypsophila) ve Horoz ibiği çiçeklerim :p Zeki Bey sizce de herşey yolun damı acaba tavsiyelerinizi bekliyorum
|
Bravo sabırsız0606,
Iki tavsiye: Ilk gerçek yapraklar çıktıktan sonra 1) 10 - 15 derece arasında serin bir yere koyun 2) 20-25 cm üstüne flüoresan lamba koyun ve bütün gece 3 saat hariç hep yansın. O zaman bitkileriniz daha hızlı büyüyecek ve daha sağlıklı olacak. Çok dikkatli azar azar gübre de verebilirsiniz. Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Zeki bey çok teşekkür edrim:)Çok mutlu oldum.Ancak bende florasan yok şöyle bir lamba var 220v 50hz bunu yukardaki resimdeseramın kapağına taksam çokmu yakın olur bitkilerim zarar görürmü danışmadan yapmak istemedim kapağın iç kısmına takıp kapağı kapatsam olurmu acaba :rolleyes:
|
2 Eklenti(ler)
bu şekilde çokmu yakın oldu acaba? kaplumbağalarımın suya dayanıklı lambası:)
|
sayın sabırsız0606,
Bitkilerle arasında 20 cm mesafe varsa yeterli olur herhalde. birde florasan az da olsa ısı verir. mini seranın içerisindeki sıcaklığı ayarlamanız gerekecektir. |
Alıntı:
Çimlenmiş=ilk gerçek yapraklarını çıkarmış fidelerinizi, serin bir yere=10-15 derece arasında bir yere çıkarın. Flüoresan lamba, bildiğimiz ev aydınlamasında kullanılan lamba. Çok pahalı olmaması lazım. 20-25 cm mesafe iyi Sizin lambanızın ışığı h,ç yoktan iyi ama az, ayrıca ısıtmadığından emin olun. |
şuanda sıcaklık serann içinde 17 derece.Isıtıcı galiba ısıtıyor çünkü kaplumbağalrımın lambasıydı şuanda elimde bu var serann havalandırmalarınıda açmış bulunuyorum sıcaklık çıksın diye florasan lambayı düzenekle kumak mıı gerekiyor Zeki bey siz de öyle görmüştüm Annemin buna izin vereceğini sanmıyorum ama odanın lambası ışık açısından yeterli olurmu acaba beyaz ampul ve parlak yanıyor.Yazılarınızı tekrar okuyacağım ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim inanın harika şeyler paylaşıyorsunuz.Gerçekten bana çok yardımcı oldu ve sizden öğreneceğimiz daha çok şey olduğuna inanıyorum Teşekkür ediyorum.İlerleyen zamanlarda bitkilerimi tekrar fotoğraflarını ekleyeceğim:);)
|
sevgili h.ışık sıcaklığı ayarlamaya çalışıyorum:)
|
5 Eklenti(ler)
Benim çimlendirme denemelerimden resimler
|
5 Eklenti(ler)
Resimdeki tohumlar: fesleğen, kadife çiçeği, şebboy, renkli papatya...
2 tane 18W/840 flroasan aldım. Yarın ahşap bir kasaya montajını yapacağım. hafta sonu onun resmini de eklerim. Zeki Bey, Öneri ve yorumlarınızı okumak isterim. Teşekkürler... |
Zeki beyin affına sığınarak ben bir şey söylemek istiyorum. Özellikle siyah saksıdaki bitkiler kontrolsüz uzamış. Çok sulanmış. Yeterince ışık almamışlar. Boyları uzayıp gitmişler. Daha çok ışıklandırmalısınız.
|
4 Eklenti(ler)
Tohumları istedik ama ne yaptık peki onları ?
İnşallah doğru yoldayımdır. Ve bir soru; Tamamen dışarı alabilmek için gece sıcaklığının en az kaç derece olmasını beklemeliyim ? Bunlar biraz daha büyüyecekler ve kalıcı yerlerine sonra alınacaklar. Eklenti 270511 Sevgili mirbe'nin Japon Feneri tohumu. 2.sinin ucunu acaba taş mı diye kurcalamasaydım o da çıkıyormuş :( Eklenti 270512 Evlere şenlik bunlar. Gidip gelip izliyorum gelişme var mı diye. O kadar sık bakınca gelişmiyorlar ama ;) Eklenti 270513 Bunlar da tembel olanlar :p Aynı zamanda ekildiler ama beklemedeyiz hala ;) Eklenti 270514 |
Su vermiyorum ama ışık yetersiz geliyor dediğiniz gibi...
Yarın 2 tane florasan ile 25-30 cm'den ışıklandırmaya başlayacağım. |
Gülenmelek bu ne cesaret, ben her taraf kar olduğu için beklemedeyim. siz şimdiden şaşırtılacak boya getirmişsiniz.
|
Alıntı:
Çimlendirme yüzdesi gayet yüksek: çok güzel. Ama ışık, ışık, ışık. Flüroresan lambaları hemen koyun. Bir de torflar fazlaca kuru gibi. Torf eğer kurursa onu tekrar nemlendrimek çok zor olur. Başınıza gelirse, bir kabın içine su koyun, saksınınızı onun içine oturtun. Torf cinsine, kuruluk derecesine göre, tekrar ıslanması 10-12 saatii alabilir. Bu arada sık sık kontrol etmelisiniz ki fazlaca su almasın. Kolay gelsin. |
Cahil cesareti olsa gerek ;)
|
Alıntı:
|
Gerçek yapraklar çıkıpda şaşırtma işlemini yaptıktan sonra ışık konusunda duyarlılık aynen devam eder mi? Yani 5-6 yaprak çıkınca çışarı çıkarana kadar kapalı ortamda yine aynı şekilde direkt ışık altında mı tutmak gerekir. Zira şaşırtınca yer sorunu çıkacak.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 270584 Çimlenen fideler eğer hava iyi ve güneşli ise balkon gibi, açık alanda bir yarım saat bir saat gibi hava ve güneş ışığına alıştırılmalı. Bunu yapmazsanız fideleri şaşırttıktan sonra direk güneş ışığına çıkarırsanız dayanamaz fideler kurur. Şaşırtılan fidelere de ara sıra güneş ışığına ve dışarıdaki havaya alıştırılmalı. Yani fideleri güneş görmeden şaşırtırsanız ve şaşırttıklarınızı yine güneş görmeden _ bahçeye_ dikerseniz hepsi güneş yakar ve kurur. Yukarıda resimdeki fideler, güneş ışığına _ bir şekilde _alıştırılmazsa şaşırtma yapıldıktan sonra güneşle temasında zarar görür. |
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Boya giden çimlenmiş çiçek tohumlarım için basit bir ışık sistemi yaptım. Çiçeklerden yüksekliği 35 cm civarında, sanırım biraz yüksek. Saksıların altlarına 10 cm kadar yükseltecek takozlar koyacağım. Ayrıca ışıkğın verimli kullanımı için florasan armatürünün etrafını alüminyum folyo ile saracağım. |
Alıntı:
Ne yalan söyleyim kıskandım valla.:rolleyes: Haa kimse yanlış anlamasın tohumların saltanatını kıskandım.:D:D:D Yinede ben bir Maaşallah diyeyim. Kolay gelsin, güle güle büyütün. |
Alıntı:
Özgür Bey, Kolay ve güzel bir aydınlatma yapmışssınız. Aüminyum kaplı bir sunta ile sehpanın üstünü tamamen kapatın ışık yukarı hiç gitmesin. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Işık=Fotosentez. Bitkinin yeni hücre üretiminin, yani büyümesinin, tek yolu budur. Ancak, bitki sağlıklı bir şekilde şaşırtılma boyuna gelirse, daha az ışıkta biraz daha yavaş büyüyerek dışarı çıkacacağını günleri bekleyebilir. Ekim zamanını ayarlamak bunun için önemli. Şaşırttığınız zaman 7-8 derecenin altına düşmeyen dışarıda korumalı bir yere koyabilirseniz ve Halil Beyin dediği gibi yavaş yavaş dışarıya alıştırıp, güneş ve rüzgara dayanıklığını artırırarak sağlıklı büyümeleriin devamını sağlayabilirisiniz. Böylece içerideki yetmeyen yer sorunu da çözülmüş olur. |
Sayın Zeki Yağlı; Çimlendirme teknik uygulamasını okudum. Emeklerinize saglık,çimlenme sonunda şaşırma yapacağımız zaman saksı toprak, torf perlit,ve kompost tekrar siteril hale getirilecek mi? Bu temel maddeler hangi oranda karıştırılmalıdır?
|
Merhabalar, bitkilerim büyümeye başladılar fakat özellikle rokalarım için endişeleniyorum; fazla mı uzuyorlar?
Suyu kestim cam kenarına da aldım ama yine de boyu çok uzadı gibi geliyor. 5 günlük ekim resimlerini ekliyorum. Salatalık ise bugun çimlendi küçük ucu görünen de yine salatalık, onları mini seramdan ayırıyorum yarın ve cam kenarına alıyorum... Reyhanlar ise belirli belirsiz çıkmaya başladılar. Onun da streçini açıp havalandırmaya başlıyorum... Ne dersiniz sevgili arkadaşlar? http://www.agaclar.net/forum/916586-post42.htm |
Alıntı:
|
Ben geçen senede denemiştim. Florasan olmadan içeride deneme yapınca boyları çok uzuyor. İçeride sonuçta tek bir noktadan ışık alıyorlar ve ışık siddeti cam önünde olsa da çok az oluyor. Zeki Bey'in önerisi ile bu sene florasandan ışıklandırma sistemi yaptım. Sistem ucuza maloluyor. 2 adet florasan, 1 adet armatür, kablosu, fişi 30 TL'ye falan geliyor.
Ben sistemi kullanmaya başlayalı 2 gün oldu. Net sonuçları hafta içerisinde paylaşacağım. |
Alıntı:
Fideler yeterli gelişme sağlamışlarsa, 2-3 gerçek yaprak çifti oluşmuşsa, şaşırtma için kullanacağınız torf, perlit, kompost daha önce kullanılmamışsa, bunları sterilize etmeye gerek yok. Ben oran olarak 1/3 perlit, 1/3 torf, 1/3 toprak kullanıyorum. Bunlar yaklaşık. Perlit ve torfu %20 ye kadar indirebilirsiniz. İmkanınız varsa %20 kadar ince dere kumu karıştırırsanız karışım daha süzek olur. |
Alıntı:
Flürosan olursa ve ortam 10-15 derece olursa uzayıp boya gitmez. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025