![]() |
3 Eklenti(ler)
Sera resimleri 2
|
Sorularınız varsa seve seve cevaplarım.
Önerileriniz varsa büyük bir memnuniyetle beklerim. :) |
hayırlı olsun seranız, güzel olmus, güneş alan yerede koymussunuz super...
|
Alıntı:
Yazdığınız önerilere elimden geldiğince uymaya çalıştım ve beni de mutlu eden bir sonuç oldu. Sadece heyecandan olsa gerek biraz erken ekmişim ama havalar ısınırsa ki öyle görünüyor problem olmayacak sanırım. |
Alıntı:
|
balkonun bir köşesine geçtim artık
içerdeki rokalarıda dışarı çıkardım , öglene dogru balkonda , aksam olunca balkondaki seramın içine koyuyorum iki gündür. halleri hoşuma gitmedi diye güneşide görünce c.tesi-pazar dışarda ttuttum, bu arada nane , çilek , ve arpacık soğanlarıda saksıda artık. http://www.agaclar.net/forum/attachm...7032012291.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...7032012292.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...7032012294.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...7032012293.jpg |
Alıntı:
Sayın cemheat, Teşekkür ederim. Bol güneş alıyor olması yazın sorun olacak. İçinde bir şey yetişmez sanırım, ancak kışın çok işe yarayacak gibi düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Sayın Zeki bey güzel çalışmalar yapmışsınız ellerinize sağlık.
Ben ev hanımıyım. İstanbulda doğdum büyüdüm. Bitki yetiştirmektende hiç anlamam. Tesadüfen siteyle tanıştım.Halil beyin göndermiş olduğu biber ve domates tohumlarımdan bazıları ektiğim torfda çimlendi. Bundan sonra ne yapmalıyım araştırıyorum.Sizler için çok kolay olan şeylerde bizler zorlanabiliyoruz. Ben geçen gün Bauhausede üzerinde sebze resimleri gördüğüm sıvı NPK 8-8-8gübreyi hiç düşünmeden aldım. Ne işe yaradığını aldıktan sonra çözmeye çalışıyorum. bu sıvı gübreyi aşağıdaki gibi sulandırırsam ve uygularsam.yapacağım hesaplama ve uygulama doğrumudur. ilk yapraklar çıktıktan sonra torfa 10L 150/8=18,75cc şaşırttıkdan sonra 10L 250/8=31,25cc gerçek yerine aldığımda 10L 400/8=50cc şimdiden teşekkürler. |
viyollere domates, biber, dolma, patlıcan ve çeri domates tohumlarını 18.3.2012 tarihinde ektim. Çimlenmelerini heyecanla bekliyorum. Gelişimlerini burada sizlerle paylaşacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Haklısınız. Yazın sera içinde bir şey durmaycak. Kışın fide yetiştirmek tohum çimlendirmek ve bazı bıtkileri kış soğuğundan korumak işlevi görecek sera. Sadece devam ederse tabanında bir parça dere otu ve maydanoz olacak. |
tohumdan çimlendirme
arkadaşlar merhaba
domates ve biber tohumlarımı ektim çimlendiler 3 - 4 cm boy attılar sonrada soldular kök boğazında incelme ve kuruma meydana geldi sebebi sulamadan kaynaklanır mı ? teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
Alıntı:
|
Bunlarda benim çimlendirdiğim dört çeşit domates
4 Eklenti(ler)
Enson 2 gün önce şaşırtma yaptım.Onların da fotolarını çekip koyacağım.
|
10-12 gün gibi bir sürede çimlendiler.Biberler daha yeni çimlendi.
|
Sevgili menekşe35
Hepsi doğru :) Kolay gelsin |
30 Mart'a kadar seyahatteyim.
Internet erişimim çok az. Lütfen sorulara bilen herkes cevap versin. |
2 Eklenti(ler)
resim yükleme denemesi
Eklenti 275401biberlerim Eklenti 275402domateslerim. buraya kadar herşey normal gitti gibi. Umarım devamıda güzel olur. |
Sn Menekşe boyları biraz uzamış galiba bu dönemdee az su bol ışık gerekiyor 1-2 uzun boylu olsada gayet iyi görünüyorlar
|
Alıntı:
|
Resim Yükleme Denemesi
2 Eklenti(ler)
Bunlar da geçen seneki fidanlarım. 4 haftalık halleri...
|
Alıntı:
sorun çözüldüyse ne mutlu bana |
Zeki beyin yazdıklarını 10 sayfasını tek tek okudum, devamını da okuyacağım.
çok faydalı bilgiler var, üyelerin sorduğu sorulara tek tek cevap vermiş, kendisine teşekkür ediyorum. Yaklaşık üç dört yıldır, ben de tohumdan sebze yetiştiriyorum. |
Sayın cemheat,
Mini seranızı çok beğendim. Bir tane de sizin seranıza benzer bir şey yapmalı. Sayın metsima, Fideleriniz harika. İmrendim, kutlarım. |
Resim Denemesi
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
şaşırtılan fidelerim
4 Eklenti(ler)
5-6 gün önce şaşırttığım domates çeşitlerim.
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Merhabalar bende sizlerle tohumdan çimlendirdigim çiçeklerimi paylaşmak istedim.Bunları büyüyecegı yererine dikmeli mi yoksa azdaha beklemelimiyim.:confused:
Eklenti 276321Çinlanteri Eklenti 276322Paşabıyıgı Eklenti 276323Kırmızı zambak agacı lantana marigold Eklenti 276324Lablab Eklenti 276325Karışık yıldızçadırı |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda devamı.Aslında başka çeşitleride aynı anda ekdim ama bunlar çimlendi.:oYılmak yok tekrar denicem. :rolleyes: ;)
Cosmos Eklenti 276331 Bahardalı Eklenti 276332 2 çeşit datura mor veya beyaz hangisi olucak bilemiyorum Eklenti 276333 |
Merhaba
Bilgilendirmelerinizi için çok çok *** ederim bende haftasonu çiçek yetiştirme sevadasına düştüm hemen Bahuaus'tan hazır çiçekler ve bir kaç saksı ve tohumlar aldım.. hemen yetiştirmek için sabrısızlanıp durdum. drenaj için bir kaç çakıl taşı ayarladım ve saksılara koydum.. torf ve toprak koyup tohumları yerleştirdim.. yalnız siz streçle veya camla örtmüşsünüz fakat tanıdıklarım bana önermeidler bende yapmadım faydası nedir streçle örtmenin yapmadığm için bi şey olurmu çok geç kalmış sayılırımıyım hatamı düzeltmem için.... |
Alıntı:
|
Merhaba,ben bitkim için güvercin gübresi kullanıcam,şerbet yapmam uygun görünüyor,şerbeti
5 lt lik şişeye nekadar güvercin güvresi ve ne kadar su ile dolduracağım,ve kaç gün aralıkla kullanacağım,gübreyi toz haline getirip te verebilirmişim ama ne kadar miktarda verebilirim ? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim . |
*** ederim vermiş olduğunuz bilgi için
bi şey sorabilirmyim ben streç ile kaplamadım bir sorun olmaz hehralde filizlenmesi için sabırsızlanıyorum da.....:))) Alıntı:
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025