![]() |
aydoner bey ben ateş dikenine dün alıç aşıladım ...fakat satın aldığım ateş dikeni çok susuz ve kuru...tutmayabilir ama tutmazsa da seneye deneyecem...bu arada ateş dikenine aşıladığınız elmanın son durumu nedir..
|
dut ağacına üzüm aşılanabiliyor mu veya güle patlıcan ?
|
İyi akşamlar herkese beyaz dut ağacına kara dut aşılanırmı? Ya da dut ağacına ne aşılanabilir?
|
Elmaya gül aşılayan var mı?
|
Son baharın sonunda 6-7 senelik çekirdekten yetişme nerdeyse kökü 10cm çapındaki erik ağacını 1 metreden kesmiştim. Dün Antalyadan gelen Angelika erik aşı kalemlerini 3 ayrı yerden kalem aşı yaptım. Bakalım tutacaklarmı?
Bir diğer aynı yaşlardaki benzer erik ağacının dallarına kalem aşı göz aşı karışık yaptım yarında devam etmeyi düşünüyorum. Bu ağacı kesmedim dalların belirli yerlerinden aşı yapıyorum. Eğer tutarlarsa alttan gelen dalları kesip aşılı dalları bırakacağım. |
Armut ağacına aşı
Değerli arkadaşlar, armut ağacına ,armuttan başka ne aşılanabilir.
|
Armut ağacına elma veya ayva olur mu, ömrü, verim nasıl olur
|
Benimde bahçemde iki tane top akasya ağacı var, bunlara meyve aşılamak istedim ancak yabancı siteler dahil top akasyaya aşılanabilecek bir meyve bulamadım. En makul olanı mor salkım aşılanabilir olarak belirtiliyor.
|
AŞl TEKNiĞiNDE ÜSTÜN BAŞARl:
|
Arkadaşlar gülü başka bir anaç üzerine aşılanmış ve tutmuş olarak gören var mı? Ben şahsen mine, elma ve kayısıya aşıladım elmada kurumasa bile 6 ay sürgün vermedi. Sizler hiç denediniz mi?
Ben baston gülü böyle devasa yapmak istiyorum. Alıntı:
|
Yabani fındık
Merhabalar efendim,
Benim bahçemde yabani fındık ağaçları var buna ne aşılayabilirim meyve veya güzel çiçekler açan süs ağacı gib |
Bu işin kolay bir yolu var: Anaç ve kalem olacak bitkinin latince adını internetten bulun. Bu latince adı ingilizce wikipedia'da aratın. Bitkilere ait bilimsel sınıflandırma bilgisini ekranın sağında "scientific classification" başlığı altında bulacaksınız.
Baktığınız iki bitki için en altta yer alan GENUS ya da FAMILY bilgileri aynı ise bu iki bitki birbirine büyük ihtimalle aşılanabilir. Elbette aşı uyumsuzlukları, gelişme bozuklukları görülebilir, istisnalar vardır ama genel kural aynı Familya içerisinde yer alan bitkilerin birbirine aşılanabildiğidir. Örnek: Ahlat anacı üzerine muşmula aşılanabilir mi? Ahlat: Pyrus elaeagrifolia Muşmula: Mespilus germanica Ahlat için Genus: Pyrus, Family: Rosaceae Muşmula için Genus: Mespilus, Family: Rosaceae Her iki bitki de gülgiller(rosaceae) familyasından olduğu için aşılama yapılabilir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Meyvesi nasıldı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca güle patlıcan aşılanmaz. Gülün familyası Rosaceae, patlıcanın ise Solanaceae. Kabak ve salatalığın her ikisi birbirine aşılanabilir. Her ikisi de Cucurbitaceae familyasındandır. NOT: taksonomik familya uyumu genel kabul görmüş bir kuraldır ama istisnaları olabilir. "Şu şuna aşılanabilir mi?" şeklindeki sorularınıza bu kontrolle %90 doğru cevap alırsınız. Fakat aşı uyumu iyi mi olur bunu daha detaylı araştırmak gerekir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025