agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Cemreler düşüyor (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/19311.htm)

k_donmez 06-03-2010 10:19

Üçüncü cemre toprağa düştü. Tabiat uyanıyor. Kar, buz geliyor derken, tahminler değişiyor.
2010 baharı hoş geldin.

köknar 06-03-2010 10:27

Hayırlı olsun. Meteoroloji ciddi ciddi kar yağacak diyor.

sevim.K 06-03-2010 10:43

Evet bu hafta sonu için kar yağışı var meteorolojiye göre, bazı yerlerde sulu kar. Baharın başlangıcı yirmi bir mart kabul ediliyor. Babaannem eski takvime göre nisan ortaları gibi derdi.;)

k_donmez 18-02-2011 19:18

Yarın ilk cemre havaya düşüyor. Bahar yaklaştı.

selim_50 21-02-2011 08:32

eski takvime göre 15 gün geriden takip edeceksiniz, nisan ayının 20-22 sine eskiler april 5 derler yani nisanın beşi,

Emre İlhan 21-02-2011 08:54

;)Gerçekten cemreler konusunda bir karışıklık yaşanmış. Şimdi size ataların söylediği ve günümüze kadar ulaşan bir ayrıntıdan bahsedeceğim. Daha doğrusu bu her sene de böyle oluyor. Önce cemre havaya düşüyor ve bu havaların ısınması güneş açması filan anlamına gelmiyor. Havaya düşen cemre tüm meteorolojik olayları yaşatıyor bize. Kısacası yağacak olan ne kadar kar varsa yağıyor, ne kadar yağmur varsa düşüyor yer küreye. Bunu tekrar teyit ediyorum çünkü, tam cemrenin düşdüğü gün akşam saat 4 sularında Adana'da resmen hava patladı desek yeri vardı. Fırtına + bardaktan boşalırcasına yağmur + dolu, kısacası yağmurlar, karlar hızlı bir şekilde yağacak ve bunlar son kar ve yağmurlarımız olacak. Daha sonra suya düşecek ve su ısınmaya başlayacak, su biraz ısındıktan sonra yerküreye(toprak) düşecek ve karlar erimeye başlayacak. İşte tam bu zamanlarda kış memleketinde yaşayanlar çeliklerini dikecekler ve daha sonraki aniden yağan Nisan yağmurları çeliklerinize çok yarayacak ve kuvvetli bir şekilde uyanacaklar. Kısacası çelikler için bahar yağmuru önemli. Adana'da ise şu anda çelikler dikildi ve Mart ayının 15'ine kadar da dikilmeye devam eder.

İşte size tabiat ananın hikâyesinden bir kesit...:)

h.ışık 21-02-2011 19:23

sayın emre ilhan,
cemrelerin hava su toprak sırasıyla düştüğünü duymuştum bende. fakat anlatımınız çok bu süreci beyinlere kazır nitelikte. Bu hafta sonu (19 şubat cumartesi) Ankara'da anlatımınızı destekler nitelikte yağmur yağdı. sabahtan akşama kadar kesilmek bilmeden yavaşladı. hızlandı. bazende fırtınaladı.
bu anlatımınızı destekler bir olayı yaşamış olduk.
bende akşamüstü eve gelir gelmez hemen ekmeyi düşündüğüm tohumları ektim. Çok iyi bir tevafuk oldu.

gossip 21-02-2011 20:00

Evet biraz karışmış ama ben yinede Halil beye katılıyorum. Yazdıkları çok mantıklı.

Cemreler tahminime göre toprak , hava ve suyun ortalama sıcaklıklarının artmaya başladığının işaretidir.

h.ışık 26-02-2011 17:00

bir cemre daha bugün ya da yarın düşecek. suya düşeceğine inanılan 2. cemre 26-27 şubat tarihinde düşmekte. 5-6 mart tarihinde de topraga düşüşünü bekliyoruz.

Lonicera 21-02-2012 13:56

İlk cemre dün havaya düştü, İzmir yavaş yavaş ısınmaya başladı. Herkesin bol ürünlü ve çiçekli bir sezon geçirmesini dilerim.

serkan_istanbul 21-02-2012 14:13

Allaha şükür ne kadar uzun geldi, bu sene bana kar severimde bu kadar deil herşey yerinde güzel karda uludağda benim terasımda çok kar güzel deil. Aslaaaaaa.

mrduran 21-02-2012 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 914796)
Allaha şükür ne kadar uzun geldi, bu sene bana kar severimde bu kadar deil herşey yerinde güzel karda uludağda benim terasımda çok kar güzel deil. Aslaaaaaa.

Hoş görünüze sığınarak efendim.

Hemen postalayın bana lütfen, kargo ücreti ödemeli hemde:)).

Büyük konuşmamak gerek ama, kar dendimi dayanamıyorum...

Saygılarımla lütfen.

junior 22-02-2012 00:36

cemre düştü ama ben hala bu hafta da aşı kalemi topluyorum. problem olmaz değil mi sizce . çok yer gezeceğim çok çaba sarfedeceğim bu hafta bu iş için.

Lonicera 22-02-2012 04:28

Kalemdeki gözler uyanmadıysa hiçbir problem olmaz.

ahmeter 22-02-2012 05:14

Sayın Lonicera Ben uyandığımda mesajınızla karşılaştım iyi günler dilerim

Lonicera 22-02-2012 05:51

Günaydın Saim bey, size de iyi günler...

junior 22-02-2012 22:28

çok teşekkür ederim lonicera

gokturkseyhan 23-02-2012 23:51

İzninizle bu konuya ben de bir açıklama yapmak istiyorum. "Cemre"den kasıt, sıcaklık değildir. Daha ziyade şu şekilde olduğunu düşünüyorum:

İlk cemre havaya düştüğünde hava sıcaklığı artar.
İkinci cemre suya düştüğünde sular "zemheri suyu" diye tabir edilen buz gibi halinden kurtulup daha sıcak bir hale gelir. Donmuş çeşmelerin buzu çözülür.
Üçüncü cemre toprağa düştüğünde baharı müjdeler. "Toprak" derken bitkilerin kastedildiğini düşünüyorum..

Lonicera 14-02-2013 15:11

Son mesajdan bugüne 1 yıl olmuş. Kısmetse 2013 yılı cemrelerine çok az bir zaman kaldı.

Birinci Cemre havaya (19-20 Şubat)
İkinci Cemre suya (26-27 Şubat)
Üçüncü Cemre (5-6 Mart) toprağa
düşecek.

2013 ekim dikim sezonu çok yaklaştı, yavaş yavaş tüm hazırlıkları bitirmek lazım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025