![]() |
slm
arkadaşlar şimdi herkezin burada yazdığını okudum aşa yukarı demek istediklerinizi paylaşımlarınızı anladım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum burada bulamadığım kesin iki sonuc var birisi ne zaman tohumlama işine baslanıyor diyeride bu çelikleme işi ekim ve kasımdada oluyoöu yoksa sadece ağustos eylüldemi oluyor saygılar:)
|
benim kivi tohumlarım cimlendi şimdi ne yapmam lazım teşekkürler
|
Merhaba.samsunda evımız var ve bahcesınde kıvı yetıstırmek ıstıyorum.çimlendirmeyı denedım basarılı olamadım.bana yardımcı olurmusunuz.nasıl çimlendirmem gereklı ve ne zaman topraga dıkmelıyım.şimdiden teşekkür ederım
|
kivi çimlendirme
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, çimlendirme işlemini kısaca şöyle izah edeceğim: Önce çok olgunlaşmış bir kivi aldım,buzdolabında 1-2 gün kadar beklettim, kesip çekirdeklerini çıkardım,bir kabın içinde bir kaç gün içerisinde bekleterek kuruttum, kivilerin tohumlarını,plastik kapta;,2 pamuk arasında,nemli ve sıcak ortamda muhafaza ettim.1 ay içinde çimlendiğini gördüm..Saygılar.
|
Merhaba, yeni üyeyim.. 27 yaşında İstanbul'da yaşıyorum.
İstanbul'da kivi fidanı bulunan bir yer bilen var mı? Praktiker - Bauhaus 'a sıklıkla giderim oralarda görmedim. Kipa yok burda... |
2 Eklenti(ler)
selam arkadaşlar;
Tezgahlarda satılan kivi meyveleri ticari değeri yüksek olan hayward çeşidine aittirler. oysaki fidan üretiminde , bruno çeşidine ait meyvelerin tohumlarından üretilen anaçlar kullanılır. ayrıca bütün çeşitlerin tohumlarından çıkan fideler % 75 oranında erkek olma eğilimindedirler . uzun gençlik dönemi kısırlığıda göz önünde tutulursa aşıya ihtiyaç duyarlar. |
Arkadaşlar,
Bu mevsimde kivi çimlendirmek mümkün olurmu acaba ? |
Ben bi kivinin içinden aldım beş altı kadar tohumu menekşe kabımın içine diktim bugün gördümki hepsi çimlenmiş unuttum gittim yaklaşık bir **** iki ay oluyor tam nezaman diktiğimide hatırlamıyorum yılbaşından sonraydı ama hepsi çimlenmiş Konyada yaşıyorum acaba üretim yapabilirimiyim aşısız meyve verirmi ne şartlarda yetiştirilmeli?
|
arkadaşlar kivi bahçesi olan **** kivi çeliği temin edebileceğim yer varmı bildiğiniz?
|
Benim evimin terasında bir dişi bir erkek kivim var ama 40-50 cmden yukarı çıkamadılar. bi tanesi (sanırım erkek olanı) hiç gelişemedi çok kısa kaldı. İstanbuldan dönerken Yalovadan almıştım çifti 20 tl idi (geçen yaz). Bursayı pek sevmedi sanırım yetiştiremedim ne yazık ki. Bildiğim kadarıyla İznik gölü çevresinde yetiştirenler varmış ama...
|
arkadaşlar bu kivi tohumları 23 ila 30 gün arasında çimleniyormuş, yani demem oki birkaç günde çimlenmedi diye pes etmeyin.. Nasipse bende bü gün tohumları çıkarıp kurumaya bıraktım
|
Arkadaşlar; ben de kivi yetiştirmeye başladım, arkadaşımızın bahçesinde var olan erkek-dişi kivilerden budama sonucu oluşan dallardan yaklaşık 30-40 tane çelik yaptık, kışın 2-3 ay bunları toprağa yatırdık(tecrübeli bir arkadaşımız vasıtası ile). Geçen hafta bir kuyu oluşturup bunları diktik, nasipse seneye yerlerine alacağız.
Bu arada ancak 4 senede meyve verirmiş, bunu da öğrenmek acaba kivi fidanı alsam mı diye düşündürdü. |
arkadaşlar okuduğum kadarı ile bir kivide yaklaşık 1000 tane tohum bulunuyormuş, aldım bir kivinin tüm tohumlarını firesiz özenle çıkarttım yaklaşık yüz tanesi suyun yüzüne çıktı onlar boş tohum diye attım geri kalanları ektim sizce çimlenme 900 de kaç ihtimal dersiniz 1 ihtimal :) çünkü bir tane filiz çıktı şaşırdım kaldım ama tabi her eken yetiştirseydi millet nasıl kivi satacaktı demi ya...
|
sosyal55 soğuk katlama yaptınız mı?
|
yok ben gelenksel yöntemi denedim:) yani direk toprağa ektim , nemli ve sıcak tutmaya çalıştım ama biraz aceleci davrandım galiba çimlenmedi derken (gerçi forumda okuduğum kadarı ile 28-30 gün deniyordu ona göre çimlenmedi demiştim; ama bunlar bir buçuk ayı geçince çimlendi)ama son durum itibari ile bir kaç tanesi çimlendi ve 2-3 cm oldular; ancak geri kalanlar çimleniyor ama 1cm olmadan kuruyorlar bunun nedeni ne anlamadım
|
1-Drenaj nasıl?
2-Direk güneş ışığına maruz kalıyor mu? |
dranaj iyi ama güneş ışığına direk maruz kalıyorlardı bu gün değiştirdim yerlerini bakalım nasıl olacak ; daha yeni filizlendikleri için nazik oluyorlar güneşde kurutuyo olabilir diye düşündüm o yüzden değiştirdim yerlerini
|
İlgilenenlere,
İzmit Karamürsel'de kendi kivi bahçesinden ürettiği kivileri satan bir arkadaşımız var, aynı zamanda Karamürsel Samanlı Zeytini Fidanı da üretiyor..Kivi fidanları çelikten üretiliyor dolayısıyla aşıya ihtiyaç yok. |
merhaba arkadaşlar ben soğuk kaylamayı yapmadım ve muhtemelen ondan başarısız oldum bir tane bile tohumdan üretim yapamadım . önümüzdeki nisan ayında eczaneden alacağım oksijenbli su ile pamuk aralarında köklendirmeyi denicem birde bu sefer buz dolabında katlamayıda unutmıcam inşallah aynı zamanda bahccemizin bir kenarınde celikleme vede tohum ekimine torf yardımı ile denemelerim devam eder heralde eğer başarılı olur isem zaten sizlerle paylaşmayı sizden cok ben isterim saygılar:)
|
kivilerde çelik ile üretim daha yaygın size sadece lazım olacak kivi dalları (yanlız erkek dişi birbirine karıştırmayın) birde IBA (indol bütirik asit) ile kivilerinizi istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz
|
Alıntı:
daha doğrusu ben nasıl elde ederim teşekkürler |
IBA (indol bütirik asit) buradan temin edebilirsiniz http://www.agaclar.net/forum/toprak-...atis/21570.htm
|
ben pazardan aldığım kivileri cimlendirdim
|
pamukların arasına tohumları koydum(pazardan aldığım kivinin tohumları).pamuklar çay tabağının içindeydi.çay tabağını buzdolabı poşetine koydum.kalerifer pateğine havlu yaydım ve çay tabağının içine koyduğum paşeti havlunun üstüne koydum.bi güzel suladım ve 1hafta-10 gün içinde tohumlar çatladı.tohumları ektim ve şuan fideler
|
2 Eklenti(ler)
Ben de kivi çekirdeklerini çimlendirdim, 1 tanesini bu haldeyken ektim pet bardak içerisindeki toprağa.
Ne zaman toprağa ekmek gerekiyor? Deneyimi ve bilgisi olan var mı? |
1 Eklenti(ler)
Bardağa ektiğim kivinin son durumu.
|
arkadaşlar kivi yetiştirmeyi düşünüyorum çelik bulamadığım için bende çekirdekten üretmek için uğraşıyorum ama tohumlardan çıkanların erkek olacağını okudum, 1000 e yakın cekirdek var hepsimi erkek olur. bunun sebebi nedir acaba ?
|
Kivi Çimlendirme
Tohumdan çimlenen kiviyi dışarı almıştım, gece boyunca sert rüzgar vardı. Sabah kontrol ettiğimde yaprakları kurumuş ve büzüşmüştü. İyice güçlenmeden dışarı almamak gerekiyor. İlgililerin bilgisine.
2 tane de içerde tuttuğum yavru var, biraz yavaş gelişiyorlar, bakalım onlar hayatta kalabilecek mi? |
2 Eklenti(ler)
merahaba arkadaşlar bende 10 şubatta kivi tohumları ekmiştim ve sadece 1 tane cimlendi diye çok üzülüyordum çimlenen kiviyi küçük bir saksıya aldım diğerler tohumlarıda çıkar ümüdiyle sulamaya devam ettim şuan resimdede görçeginiz gibi saksıya aldığım kivi 30-35 cm boyuna ulaştı ve üzerinde 42 tane çiçek var bunlardan 3 tanesinde meyve tutumu oldu nasıl oldu anlamadım resimleri yolluyorum bilgisi olan arkadaşlar buna bir yorum yaparmısınız lütfen nasıl oldu öğrenmek istiyorum.
|
hacım bu kivi değildi
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025