![]() |
Benim sellukam yok bana yolarsanız hem yaşama şansı olur fidelerin benimde sellukam olur :p
|
Sn Kordelia sizce sakıncası yoksa pazar günü Mehmet arkadaşımda isterse gelip fideleri almak isterim.
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Balkonumda ki 2 sellukadan, ön cephede olanın, yapraklarına dikkat edermisiniz lütfen. Saksılar, Güneye bakan duvarın iç tarafında. Saat 10.00 kadar güneş alan yerdeler. Bu Şubat başında, iç ortamda çimlendirildiler. Çiçek vermediler. Yapraklarda bir sorun var, ama nedir? Yardımınız için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla. Eklenti 249503 Eklenti 249504 Eklenti 249502 |
Alıntı:
|
Selluka
Merhaba,
İstanbul'da özellikle Tuzla'nın üst taraflarında bahçesinde Selluka yetiştiren arkadaşımız var mı acaba aramızda ? Ben de yetiştirmek istiyorum ancak, burası serince ve yüksek bir yer olduğu için endişe ediyorum bahçede olur mu diye ? Bir de acaba Selluka'nın İst. şartlarında güneş ihtiyacı nedir acaba iyi çiçeklenmesi için ? 1 - 2 saat öğlen güneşi yeterli olur mu dersiniz ? Herkese teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selluka Ekim11
1 Eklenti(ler)
Sayın Latif
Özür dilerim mesajınızı yoğun iş yaşamı nedeni ile ancak bu sabah görebildim, fideleri her zaman gelip alabilirsiniz. Eğer sitki.karapinar@gmail.com adresine bir gün önce haber verirseniz teslimat mümkün olabilir.Çiçeklenme çok fazla tomurcuk olmasına rağmen oldukça az galiba ısı azlığı buna sebep. |
Sn Kordelia ilginiz için teşekkürler. Ancak arkadaşların söylediğine göre mevsim nedeniyle tutmıyacaklarını söylediler.Zamanı gelince tohumdan üreteceğim.
|
Uygun biçimde alınırsa, hiç bir sorun olmadan taşınabilir yerdeki fideler.
|
selam arkadaşlar bende selluka tohumu istiyorum. sanırım dikim için mevsimin tam zamanı gönderecek arkadaşa şimdiden minnetarım
|
Daha tohumların yeni oluşması lazım dolayısıyla dikim zmanı olduğunu zannetmiyorum
|
fide
Alıntı:
Kargo ücretini karşılayacağım. |
Sayın Kordelia bende fidelere talibim belki Adana havası sıcak çelikle tutarmı denemek isterim.:D
|
Selluka büyüyor
1 Eklenti(ler)
Selluka büyüyor
|
Alıntı:
Şimdiden yanına sırığınızı dikin bence(kabuğu soyulmuş kuru dal) . Güle güle büyütün. Sağlıkla keyfini sürdürün inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Sayın mrduran
Bu kibar temennilerinize teşekkür ederim Resimdeki sellukayı size göndermek istiyorum Adresinizi özelden gönderirseniz memnun olurum İyi günler
|
Sn Ahmeter
Ne zaman çimlendirdiniz? Daha erken değil mi? sizinki çok güzel olmuş elinize sağlık. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Bende 2 adet var, mesaj=487 İlk seneleri, balkonda kışı atlatırlarsa, baharda daha güzel şartlar sağlıyacağım kısmet ise. İyilikler hep sizin ve sevdiklerinizin olsun ALLAH indinde inşallah. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Dün sayfanıza denk geldim, muhteşem bahçenizi ve sellukalarınızı gördüm, çok güzellerdi. Tereciye tere satmışız, satmaya teşebbüs diye yumuşatalım. Affedersiniz:)) Sağlıcakla kalın ailecek inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Sayın mrduran
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim
|
Selluka vigna caracalla
1 Eklenti(ler)
Bitkinin yetiştirilmesi ve yeni bilgiler elde edilmesi, için araştırmalar ve değişik
çalışmalar devam ediyor iyi günler Not Tohum ve yetiştirme 12 ay yapılmaktadır Resim bu gün çekilmiştir |
Tekrar hoşgeldiniz sayın ahmeter,
Normal koşullarda bu mevsimde tohum çimlendirip, selluka yetiştirmek oldukca zor. Fidelerinizin ısıtmalı seranızda olduğunu düşünüyorum, yanılıyor muyum? |
Sayın Maki
Resimde görüldüğü gibi selluka tohumu uygun şartlarda muhafaza edildiği zaman bir sene sönra bile resimde görüldüğü gibi canlı ve sürgün hazır bekliyor Gerekli ısı temin edildiğinde tohum yeşeriyor Sıçak bir serada bütün sene üretim yapmak mümkün İyi günler |
canlı selluka tohumu
1 Eklenti(ler)
steril bir toprak ve gerekli bir ısı
özel bir çekim yapılmıştır |
Selluka tohumları
2 Eklenti(ler)
3 oçakta dikilen tohumlar gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz
|
Kokusu muhteşem bir bitki iyiki balkonuma diktim. Kokusu salonumu misler gibi yaptı. Hala balkonda. 6 7 ay kadar zamnda kocaman oldu bir sürü çiçek açtı. Ama tohum alamadım.
|
sevgili kordelia biraz geç olacak ama eğer selluka fidelerinizden kalan varsa ben de rica edebilir miyim?
|
Sn ahmeter fideleriniz harika. Ne kadar güzel büyümüşler. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Selamlar
|
Bana da selluka tohum gönderen olursa çok sevinirim.:)
|
çok güzel bir bitkiymiş
|
1 Eklenti(ler)
selluka üretimi
2ay sonra meydana gelen yumru Sol tarafda soğuklardan bozulmuş ana sürgün Tam orta yerde yeni sürmeye başlıyan 2 filiz Soğuk bir ortamda bitki kaldımı Toprak üstü kısım sararıyor Havaların ısınmasıyla beraber yeni filizler sürmeye başlıyor |
izmir'de olur da neden fethiy'ede olmaz dedim bende aldım selluka :D
|
vigna caracalla
2 Eklenti(ler)
selluka
|
2 Eklenti(ler)
begonvil
|
SELLUKA
Tohumdan yetiştirmek biraz bilgi istiyor Birinçi resimdeki saksılar geçen sene ağustos ayında dikildi Saksı soğukda kalınça ana sürgün donuyor kökten yeniden sürüyor Kol vermeye başlayınça hemen bir sırık dikmek veya kolu bir yere bağlamak içap ediyor Ana fidan ısıtılan serada kışı geçiriyor Fidanları kargo ile göndermek imkansız verilen emek havaya gidiyor Sualler varsa beklerim |
benim 3 yaşına girecek olan sellukamın uyanmasını dört gözle bekliyorum. henüz yeni sürgün göstermedi. ama yazınızdan anladığım kadarı ile bunun zamanı da 'şimdi', yani yeni başlayacak.
bilgilendirmeniz için teşekkürler |
5 nisanda diktiğim selluka tohumunun bu günkü hali bu.Bakalım nasıl gelişecek?
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post944835 |
...
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim şubat sonunda diktiğim tohumlar,şimdilik gelişimleri güzel.
|
1 Eklenti(ler)
selluka
Bu sene başında tohumu ekilen bu gün görülen durumda olan bir selluka fidesi Yapraklarında bir hastalık yok Kullanılan steril ithal toprak Toprağın nemli kalmasına özen gösterilmiş Saksıda gelişmesi zayıf oluyor 1 ay sonra bahçeye alınaçak Bir ilaçlama yapılmamış 15 günde bir koyun gübre şerbeti verilmiş Halen açık havada ağustos ayında çiçeği bekleniyor |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025