![]() |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler, 3 hafta kadar önce fotolarını çekmiştim ancak yayınlayabildim. Saksının 1/3 ünü onlara ayırıp 8-10 adet kadar ekmiştim, iyi bir çimlenme sayılır. Diğer 2/3 lük kısmında üvez ve halıç vardı onlardan ümidimi kestim.
Eklenti 422579 |
1 Eklenti(ler)
Bizde son durum..
|
1 Eklenti(ler)
Bir ay sonra..
|
Ben de güz sonu/kış başı tohum topladım. Tohumları kırmızı kabuklarıyla beraber dışarıda birer saksıya gömdüm. Aylarca bekledi. Baktım birşey olmuyor fazla umudum da kalmayınca Mart ayı gibi hepsini soydum içindeki çekirdekleri sert kabuklarından da çıkarıp bir saksıya sıkıştırdım. Tohumlar biraz bozulmaya yüztutmuş gibi görünüyorlardı. Dün bir baktım birisi filizlenmiş :)
|
Merhabalar, ben de yaklaşık üç hafta kadar önce üniversitenin bahçesindeki bir ağaçtan tohum aldım. Baharda ekmeyi planlıyordum ama sayfaya göz gezdirince katlamaya ihtiyaç duyduğunu öğrendim. Yarım saat kadar önce tohumları suya koydum. 7 tohumdan 6'sı suyun üstünde yüzüyor, yalnızca biri dibe çöktü. Bir gün beklettikten sonra katlamaya alacağım hepsini, ne olur ne olmaz diye ama yüzenlerin olgunlaşmamış olma ihtimali var mıdır acaba?
|
Merhaba bu benim ilk mesajım . Manolya hakkında sormak istediklerim vardı. Yaklaşık 3 sene önce burayı okuyup gidip bir manolya fidanı almıştım. 3 sene oldu neredeyse . Saksıdan çıkarmadık hala, büyükçe bir saksıda duruyor fakat hala hiç çiçek açmadı. Çiçeklenme olmaz mı ?
|
1 Eklenti(ler)
Benim tohumdan çıkan manolyalarım nerdeyse 2 yaşında.. İlk diktiğim saksıda ikisi bir arada olduğundan fazla boylanamadılar :(. İki haftada bir enzim takviyesi ile suluyorum. Çok sağlıklı gidiyorlar maaşallah, bir de yer derdi olmasa..
|
Bugün parkta manolyaları budadıklarını görünce dikkatimi çekti ve yanlarına gittim. İnce dallarından bir kaç tane alsam tutarmı acaba, zamanı mı değilmi diye düşünürken iki tane kozalak ilişti gözüme, aldım geldim ama içlerinde sadece bir kaç tane tohum çıktı :o Hala çimlenebilir durumda olabilirlermi sizce? ve eğer o dallardan alsaydım tutma ihtimali varmıydı? 'yok,
bu ayda tutmazdı' diyin lütfen! :rolleyes: |
Hiracığım, aslında soğuk katlama yapmak gerekiyor manolya ağacı için. Diğer taraftan Nisan ayı ikinci yarısı ekim için en uygun zaman. Bu yıl kışın gayet soğuk olduğunu düşünürsek, tohumlar doğal olarak hazır olmuş olabilir. Şansını dene derim. Gece kırmızı kabukları ile beraber tohumları suya koy, ertesi gün kabukları dikkatlice soy ve torfa ek. Sevgiler..
|
Merhabalar. Ben de ekim ayinin ortasinda manolya agacindan topladigim tohumlari bir gece suda bekletip kirmizi kabuklarindan arindirdiktan sonra kum dolu olan kapakli bir kaba doldurup buzdolabinda 4 ay katlamaya aldim. Bu sure sonunda kabuklarinin catladigini gordum. Tohumlari torfa ektim ve sik sik nemlendirdim. Bir ayin sonunda yapraklar gorunmeye basladi. Fidelerden birini bahce topragina digerini torfa diktim. Merak ediyorum bakalim hangisi daha iyi gelisim gosterecek. Fotograflarini en kisa zamanda sizlerle paylasacagim.
|
Manolya agaci
1 Eklenti(ler)
*** arkadaslar, cogunuzda oldugu gibi benimde bir manolya agacimin olmasi hayalim var. Yapraksiz buyuk pembe cicekleri olanindan almayi dusunuyorum. Øn bahcem øglene kadar gunes gøruyo. Resimdeki gibi agaci diktikten sonra bøyle tasklarla kapatmamin bi sakincasi varmi acaba?. SImdiden hepinize tesekkur ediyorum
Eklenti 564836 |
Manolya dip filizi
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Fotoğraftaki filizin kendi kökü var mıdır? Acaba söküp saksıda yaşatabilir miyim? Yoksa daldırma yöntemiyle köklendirmek mi gerekir? |
|
|
Manolya yetiştirmek hiç kolay degilmis birkaç tohum bulmuştum ekmeyi düşünüyordum yorumları okuyunca zor veuzun bir yol okadar güzel yazmışsınız hepinize çok teşekkür ederim
|
Ben de hazır mevsimiyken manolya tohumlarından topladım. Çimlendirmek istiyorum. Farklı farklı birçok bilgi görünce kafam karışmadan edemedi. Soğuk katlama yöntemini kullanmaya karar verdim sanırım. Bakalım nasıl olacak? Çok merak ediyorum.
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025