![]() |
Tohumdan Carambola çimlendirme
Merhaba ben 3 tane carambola çekirdeğini 3 ay kadar önce ektim şu an 2 tanesi çimlenmiş ama bundan sonrasında ne yapacağım konusunda bilgim yok daha önce carambola yetiştiren oldumu bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
İşte tohumdan yetiştirdiğim carambola fotoğrafları.
|
Sevgili Güngör Salman bende bu bitkiye geçen sene çok meraklanmıştım.Ancak tohum bulamadığım için vazgeçmek zorunda kaldım.Çimlendirmede olumlu sonuç almanıza çok sevindim.Umarım meyve verecek büyüklüğe (donmadan kırılmadan) gelir.Güle güle büyütün.:)
|
Teşekkür ederim sayın Tolgahann tam ümidimi kesmiştim hiç kimse bu meyveyle ilgilenmiyor diye ben 3 tane tohum diktim sanıyordum ama 5 tane çıktı biraz kendilerini toparlasınlar size 1-2 tanesini yollarım sevgiler.
|
Sonunda
1 Eklenti(ler)
Güngör bey selamlar, sonunda Averrhoa carambola - star fruit - yıldız meyvesi ile ilgilenen birini daha buldum, çok sevindim. :eek: Ben de mart ayında hem bunu hem de Averrhoa bilimbi'yi denemiştim ancak havalar nedeniyle pak başarılı olamadım. Tohumları nereden temin ettiniz, ne zaman ektiniz, ön işlem uyguladınız mı, nasıl bir toprak karışımı kullandınız ve kaç günde çimlendi bilgi verirseniz sevinirim?
|
Eyvah eyvah:)) bitki delisi olduğum için akrabalar bile ne bulurlarsa bana getiriyorlar almanyadaki kız kardeşim ilgimi çekeceğini düşünüp bana 5 adet tohum göndermişti onlar yeşerdi valla ben hiç bir şey yapmadım:))
|
tadı mükemmeldir çok sevmiştim bende ektim ama cıkmadı şimdi ebaydan tonum aldım gelmesini bekliyorum
|
Ben de sanırım 4 veya 5 tane çimlendirmiştim hepsini Sayın Yeşilsevene gönderdim umarım hepsi yaşar.
|
güngör hanım öncelikle carambolalarınız inşallah salıklı büyür.öncelikle temin etmek isteyen arkadaşlara yardımcı olayım.greendealer-exotic-seeds.comdan temin edebilirsiniz.bende yeşilseven gibi verdiğim siteden carambola ve averhhoa bilimbi tohumu temin ettim.acaba carambolanızı nasıl bir yerde çimlendirdiniz.
|
benim tohumun hala çimlenemedi. Nedir yanlış yaptığım anlamadım? Yardımcı olabilecek biri var mı?????
|
Sn Yeşilseven, Carambola'lar ne durumda? Umarım her şey yolundadır.
|
arkadaşlar bende bu meyveden yetiştirmek istiyorum ama acaba hiç türkiyede yetiştiren olmuş mu ? kaç sende meyve veri bir bilgisi olan varsa lütfen yazsınn ...
|
Güngör hanım fideler bana ulaştığında solmuş haldeydiler, durumları çok kötüydü. Galiba saksıdan çıkartılmayı sevmediler, hiçbiri yaşamadı malesef. Yaprakları çok hassas ve zayıf olduğu için sanırım yerlerinin değişmemesi gerekli. Yurtdışından gelen tohumlar ise bir türlü çimlenmediler, zannedersem bu türün de tohumları hemen dikilmesi gerekenlerden.
|
Allah Allah,
1 yıldır kimse yazmamış.Neyse deneyimimi burada paylaşırım. Yediğim meyveden ayıklayıp kuruttum. Bu gün tohumları ektim.Hayırlısı artık. Saygılar. |
dikkat edin çimlenme süresi çok uzun bir şey uzun vakit alıyor
|
bilgi
Alıntı:
|
şöyle izah ediym belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra tohumlar katlama gerektiriyor katlama yapılmazsa çoğu çürüyor yahut çıkışı uzun sürüyor yoksa tabii ortamında nasıl bilmiyorum ama arsız bir bitkiye benziyor
yinede uzmanı değilim yorumlarımda yanlış bildiğim veya düzeltilmesi gereken eksik bir yanı varsa lütfen düzeltin |
sayın maybach bende uzaman birisi değilim bana meyvesi geldi içinden 4 adet tohum çıktı normalde fazla tohum çıkarmış ama bu meyvede az çıktı tohumlar hemen çimlendirme kabına koydum şuan 16 gün oldu benim tecrubem bu kadar inşallah bundan sonra yaşatabilirim.
|
Sn. athena -asena konuyla ilgisi yok kabınızı merak ettim çimlendirme kabınız nasıl nasıl bir işleyişi var ısıtmalı felanmı
|
çimlendirme kabı dediğim kapaklı şeffaf plastik kutular tohumları nemli kağıt havlunun içine koyuyorum sobanın arkasında çimleniyorlar.
|
biyerden bakınca ısıtmalıymış :D teşekkür ederim bi ara forumda konuşulmuş yurt dışından özel çimlendirme kabı getirtme felan o yüzden sorum
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
4 adet tohumdan 3 tanesini inşallah büyütecem.
|
Saksımı değiştirdiniz?
Yapraklar solmuş gibi. |
Yok Saksıları aynı da gece olunca yapraklarını büzüyor .Fotoğrafı daha yeni çektim .
|
carambola tohumu olan varsa alabilirmiyim lütfen
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Karambol fidanlarımda kışı soba yanmayan bir odada geçirmelerine rağmen kurudular.
|
Merhaba, ekzotik bitkilerim bu kış kurudu, bundan böyle yerel bitkilerle devam. :)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025