agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Goji berry yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/15367.htm)

MeyveliTepe 22-08-2012 19:48

Goji'nin çekirdekleri siyah değil sarıdır. Bir yanlışlık olmasın?

Yarkin 22-08-2012 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1010972)
Goji'nin çekirdekleri siyah değil sarıdır. Bir yanlışlık olmasın?

Sn. Meyveli tepe, hemen esime sordum, o da sari oldugunu söyledi... Hayret bende siyah olarak aklimda kalmis... Zira tohumlar su an, dikili yazlikta...
Selamlar....

Yarkin 23-08-2012 10:37

Uzun yaşamanın sırrı: Goji foto galerisi 1. foto

Bugün internete haber olarak düsmüs...

fatih1453 06-09-2012 18:20

goji meyve

iki ay önce satıcının dediğine göre 2 yıllık bir goji aldım.
bol su istiyor diye bol bol suladım fakat çiçekler meyve olmadan döküldü,daha sonra suyu azaltmam söylendi suyu azalttım ama çiçekler hala dökülüyor.sadece bir tane meyve verdi.arka bahçede duruyor 4-5 saat güneş alıyor.ne yapmam lazım bilen varmı?

Gazi Barış 06-09-2012 20:04

Aynı detten ben de muzdaribim. Bu sene ektiğim tohumlarım 1 mt ye yakın boylandılar fakat ne toprağa diktiğim nede saksıdakilerde açan çiçeklerden meyve tutan olmadı. Çok çiçek açtılar fakat hiçbiri şu anlık tutmadı. Bu sene olmadı inşallah önümüzdeki yıl mürüvet görürüz.

rozkan 07-09-2012 08:40

Benim gojilerde ilk yıl meyve tutmamıştı, ikinci yıl meyve tutuyor. Meyve yeni dalların uç kısımlarında oluştuğundan budama konusunu araştırınız.

mirsat 07-09-2012 09:59

Tohumdan yetiştirdiğim Saksıdaki gojilerim bu sene meyve verdi. 2 yaşında meyvelerini yemek nasip oldu. Çiçeklendiler fakat meyve olmayacak zannetmiştim. Tatildeyken turuncu turuncu hepsi olmuş . Kara renginden de dikmiştim ama sadece turunculardan yetiştirebilmişim. Bu sene bir saksıyı afyonda toprağa vereceğim bakalım nasıl olacak.

fatih1453 07-09-2012 10:25

budama

güneş ışığını az görmesi etkili olabilir mi

Ana dallar tek tek ele alınmalı, bunlar üzerinde dikine büyüyen birbiri üzerine gelen dallar var ise çıkartılmalıdır.
Ana veya yardımcı dallardan çıplaklaşmaya yönelenler kısa kesilerek boş yerlerde yeni dalların oluşturulmasına çalışılır.
Meyve dallarından bir kısmı özellikle yaşlı olanları kesilerek atılır. Kuru, hastalıklı veya zayıflamış dallar diplerinden kesilerek çıkarılır.
Bir ana veya yardımcı dal üzerinde fazla miktarda meyve dalı oluşmuş ise bunlar arasında seyreltme yapılır.
Verim budamasında dal bükme ve eğmelerine yer verilmemeli, dallar ancak bağ olarak kullanılmalıdır.
tam anlamadım ama böyle birşeyler buldum

wisdom 14-09-2012 10:16

Gojiberry gübreleme ister mi? ne türgübre ne sıklıkla olmalı? Biliyorum toprak cinsi önemli vb.

ancak genel olarak en basit olarak ne zaman ve nasıl gübrelenir? Bilgi verirseniz sevinirim.

papatya73 16-09-2012 00:21

Benim bu sene internetten aldığım gojim hiç açmadı balkonda boyuna uzadı. Balkonda yaprak sinekleriile epey mücadele ettim, etkilendi sanırım yaprakları buruşuk, ilaçladım, budadım. Ama yine boyuna uzuyor ve yaprakları buruşuk sanrım bir sorunu var ama nedir. Bu sene çiçek falan göremedim. Tekrar budasam mı? Balkonda Ankara soğuğuna dayana bilir mi acaba?

metinata 16-09-2012 07:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatya73 (Mesaj 1019119)
Benim bu sene internetten aldığım gojim hiç açmadı balkonda boyuna uzadı. Balkonda yaprak sinekleriile epey mücadele ettim, etkilendi sanırım yaprakları buruşuk, ilaçladım, budadım. Ama yine boyuna uzuyor ve yaprakları buruşuk sanrım bir sorunu var ama nedir. Bu sene çiçek falan göremedim. Tekrar budasam mı? Balkonda Ankara soğuğuna dayana bilir mi acaba?

Soğuk kanusunda sıkıntı yok
Bahçemdeki 2 yıllık fidan geçen sene çok rahat atlattı. Daha meyvesini göremedik ama idare ediyoruz.

cetiner 03-10-2012 21:07

geçen sene fidancıdan aldığım 1 kök goji defalarca çiçek açmasına rağmen hep döktü bu sene meyve verir diye bekledim yine hep çiçeğini döktü ta ki bu sene tohumdan yetiştirdiğim fidanı yakın bir yere dikene kadar fidan biraz büyüyüp çiçek açınca ikisi beraber meyve vermeye başladılar acaba tozlaşması mı gerekiyor ?

acemi89 22-04-2013 12:55

arkadaşlar 10 dk önce aranıza katıldım ve ilk mesaj olarak ben goji berry istanbulda bulabileceğim bir yer var mı

bezginkuh 26-04-2013 09:59

Benim gojileri dışarda unuttuğum gün yağmur yağmış, çoğu öldü belki bir iki tane kurtarabilirim.

torkulu 29-04-2013 23:54

1 Eklenti(ler)
arkadaşlar tohumdan goji berry yetiştiriyorum , şu an 12 cm kadar oldu. ancak yaprakları buruşuk gibi geliyor, bu bir hastalıkmı acaba ?
hergün su veriyorum , toprak nemli kalıyor , 5-6 saat güneş görüyor.

Ozlem A 01-05-2013 17:02

Ben Nisan ayı başında Makro markette kuruyemişçinin ikram ettiği goji çekirdeklerini çimlendirdim ama 2 cm boyunu geçemediler. Pek zayıf görünüyorlar. Acaba bu sıralar şaşırtmam ya da dışarı almam mı gerekir?

torkulu 03-05-2013 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1147628)
Ben Nisan ayı başında Makro markette kuruyemişçinin ikram ettiği goji çekirdeklerini çimlendirdim ama 2 cm boyunu geçemediler. Pek zayıf görünüyorlar. Acaba bu sıralar şaşırtmam ya da dışarı almam mı gerekir?

sn ozlem a , bildiğim kadarıyla boyu 20-30 cm olmadan dışarı almayın derim. bendeki önce küçük saksıdaydı dediğiniz gibi bir süre boyu kısa kaldı, sonradan uzamaya başladı. ama o sürede kökleri saksıyı doldurmuştu. güneşli bir yere koyun , normal bir sulama ile boy atar bir süre sonra. o zaman esas saksısına alın.

Ozlem A 13-06-2013 13:43

1 Eklenti(ler)
İçerde tek tek ekip süper dikkatle baktığım gojiler kurudu ama elime yapışan tohumları attığım dışarıdaki saksıdan bir goji çıktı. Yanında 3 ağaç fidesi daha var.. Bunu artık ayırmak lazım herhalde.

limon_sever 13-06-2013 14:49

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1169274)
İçerde tek tek ekip süper dikkatle baktığım gojiler kurudu ama elime yapışan tohumları attığım dışarıdaki saksıdan bir goji çıktı. Yanında 3 ağaç fidesi daha var.. Bunu artık ayırmak lazım herhalde.

Sayın Ozlem A,

Eklediğiniz fotoya ben daire çizdim, daire içindekiler gojiye daha çok benziyor.

Eklenti 417194

denizinkizi 13-06-2013 15:39

ben de de gojy berry tohumu var ektim ama hiç bir şey çıkmadı.bu gojjy tohumunu kaç günde bir sulamalı.

selim_50 13-06-2013 15:56

sayın Ozlem A. saksıdaki büyük fide kesinlikle goji değil

Ozlem A 14-06-2013 09:23

Sayın limonsever ve selim_50 diğer fideler at kestanesi, fındık ve erik, elime ne geçerse ekitiğimden böyle garip aranjmanlar oluyor :)

Goji tohumlarını bu saksıya öylesine atmıştım diğer fidelerin dibine, tesadüf ayrı kaplara ektiğim tohumlar yeşerdikten kısa süre sonra öldü, buradaki yaşadı..

Şimdi burada at kestanesinin dibindeki gojiyi ayırmazsam kaybederim diye korkuyorum, boyu 15 cm kadar oldu.

selim_50 14-06-2013 10:09

plastik bardaklara aktarabilirsiniz

M.Fıstık 14-06-2013 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ferr1 (Mesaj 882281)
gojiberry tohumu ve fidanı temin etmek isteyenler goji_berry1@hotmail.com a mail atarlarsa kargo ücreti karşılığında tohum ve fidanı gönderebiliriz.şu an hobi amaçlı üretiyoruz.önce küçük bir alana diktik ama sonra yere dökülen tohumlar nedeniyle büyük bir alana yayıldı.

bu mesajı yazalı uzun bir süre olmuş , hala goji berry tohum ve fidanı yolluyor musunuz ?

yarenimex 14-06-2013 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1169613)
Sayın limonsever ve selim_50 diğer fideler at kestanesi, fındık ve erik, elime ne geçerse ekitiğimden böyle garip aranjmanlar oluyor :)

Goji tohumlarını bu saksıya öylesine atmıştım diğer fidelerin dibine, tesadüf ayrı kaplara ektiğim tohumlar yeşerdikten kısa süre sonra öldü, buradaki yaşadı..

Şimdi burada at kestanesinin dibindeki gojiyi ayırmazsam kaybederim diye korkuyorum, boyu 15 cm kadar oldu.

Sayın Özlem A, evet daire içindeki fideleriniz goji.. Zaman geçirmeden ayırın derim. Saksınızı bolca suladıktan sonra bir çay kaşığı yardımıyla teker teker pet bardaklara alabilirsiniz..Pet bardaklarda gerçek yapraklarını çıkardıktan sonra bir kaç gün bol ışık alan ancak direkt güneş almayan bir yerde dışarda tutarak dış ortama alıştırın. Bir kaç gün sonra da günde bir kaç saat akşam veya sabah güneşi alsınlar.. İki üç gün sonra da büyük poşetlere veya kalıcı yerlerine dikerek devamlı güneş almalarını sağlayın. Kısa zamanda boylandıklarını göreceksiniz. Hızlı büyüdükleri için yanlarına destek çubuğu dikmeyi de ihmal etmeyin ki düzgün bir gövde yapısı oluşsun.. Kolay gelsin..

Ozlem A 14-06-2013 12:52

Sayın yarenimex, çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınıza. Şu anda fideler balkonda direkt güneş almayan bir noktada duruyor. Bu durumda direkt sürekli duracağı saksıya alabilir miyim?

yarenimex 14-06-2013 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1169707)
Sayın yarenimex, çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınıza. Şu anda fideler balkonda direkt güneş almayan bir noktada duruyor. Bu durumda direkt sürekli duracağı saksıya alabilir miyim?

Demek ki dış ortama alışmış durumda fideleriniz..Çekinmeden kalıcı yerlerine dikebilirsiniz..Ancak saksıda büyütmeyi düşünüyorsanız saksınızı mümkün olduğunca büyükçe tutmanızda yarar var..

yigitgoktug 22-06-2013 04:48

sizce narenciyenin bolca yetiştiği dalaman bölgesinde bu ürünün ticari amaçlı üretimi yapılır mı ? pazar sorunu olacağını düşünmekle birlikte, gerekli mali yatırım miktarı, süre ve emek düşündüğümde "neden olmasın,olur" diye bir düşünceyi içimden geçiriyorum.. Tibet yükseltileri gibi soğuk iklime sahip bölgenin, bu bitkinin anayurdu olarak söylenilmesi bir nebze aklımı karıştırmış olsa da, bizdeki yaban mersini ile akrabalığının tartışma götürmediğini düşünüyorum. Ege ve akdeniz bölgesinde yaban mersini nin doğal ortamda dahi kolayca yetiştiği göz önüne alınır ise bu bitkinin tarla formunda yetişmemesi (verimli, ticari anlamda gelir getirecek şekilde yetişmemesi) için bir neden yok gibi.. Elbette ki, bütün bunlar benim okuduklarım üzerine kendimce oluşturduğum basit düşünceler. Forumda yüksek tecrübeye sahip olan arkadaşlarımızın varlığı ve sorumun cevaplanması konusunda her türlü yardımı esirgemeyecekleri düşüncesi, beni burada yazmaya itti.. Düşüncelerinizi okumak için sabırsızlıkla bekleyeceğim
Saygılarımla

yarenimex 22-06-2013 12:39

Sayın Yiğitgöktuğ, gojinin ticari olarak Türkiye'nin her yerinde yetiştirilebileceğini düşünüyorum. Ben yaklaşık 2000 metrekare bahçeme tohumdan kendi ürettiğim 250 adet fideyi diktim. Bulunduğum yerde rakım 825. Yazları sıcak ve kurak, kışın bazen ılık bazen soğuk ama genellikle yağışlı..Fidanlarım bu yıl üçüncü yaşlarındalar ve 3 hazirandan bu yana günlük meyve hasatı yapıyorum, hasat da aşağı yukarı kasım başına kadar devam ediyor. O zaman donlar zaten bitkilerin uyku moduna geçmesine neden oluyor. Umarım değerlendirmelerinize katkısı olur..

yigitgoktug 22-06-2013 21:40

Efendim, katkı kelimesi azımsanacak bir ifade olmuş. Bu tip yorumlarınız ile beni yüreklendiriyorsunuz.. Bir kaç zaman daha bekleyip diğer forumdaşlarında fikirlerini öğrenmek istiyorum. Herkes sizinle ortak ya da birbirine yakın fikir üretir ise bende yaklaşık 8 dekarlık bir arazide bu işe soyunmak istiyorum.. Neyse şimdilik kendi adıma nasip ise, hayırlısı olacak ise diyeyim..Kendimi tanıyorum bir işe balıklama dalarım sonra da zorluklarını görünce pes etmem devam ederim ancak önceden yapamadığım öngörüsüzlükler nedeniyle de burnum da sürtülür :-)... Artık genç olmadığım için geçmişteki hatalarımı tekrar etmek istemiyorum..Bu nedenle de sizler gibi konuya hakim insanlara danışma amaçlı da olsa şiddetle gereksinim duyuyorum.. Bu arada ilginize de teşekkür ediyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025