![]() |
Maşallah karanfillerinize bayıldım Sn. Solucan, Son durumlarını fotoğraflarmısınız lütfen.. Şuan
bazı balkonlarda karanfillerin çiçekli olduğunu görüyorum, gerçi Çanakkale soğuğunda biraz zor bi ihtimal ama merak ettim yinede:) |
Alıntı:
Yanıltmayayım bu konuda benim bilğim yok.Ama iki renkli olduklarından kendinden önceki generasyon kolayca etkilenmiş gibi gözüküyor. En alttaki kırmızı-beyaz karanfili nereden aldınız? En üssteki krem-kırmızı gibi gözüküyor.Hepsininde çok güzel renkleri var. |
Alıntı:
Karanfillerin uç kısımları (çiçeklerini) ana dal ve yan dallara uzamasını sağlayın. Her 5-6 yapraklı bir dal yeni bir fide. 1 fideden en az 5-10 çelik çıkar bunlar 6 haftada aynı aldığınız fideler gibi olup, tekrar çelik için hazır duruma gelirler :) |
benim karanfiiler biraz daha farklı ismail bey onlarıda nasıl çoğaltabilirim.Ayrıca hiç çiçeği kalmadı çok çabuk soluyor çiçekleri
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Üst yapraktan itibaren 8-10 yaprak sayın ve bu kısmı yukarıya doğru çekip kopartın. Çelik alırken ana gövdeyide tutmayı unutmayın.
Aldığınız bu çelikleri yarıya kadar tatlı su dolu çay bardağına veya torf karışımına koyun. Torfa diker iseniz her zaman nem değerini koruyun. Torf hiç kuru kalmasın. Karanfilin tuttuğunu anlamak için gözlemlemeniz yeterli olur. Yeni çıkan yapraklar açık renk oluşmaya başlayınca çelikleriniz köklenmiş demektir. Ben fotoğrafta çelik için olanları belirttim. Diğerler kalanlar bitki için yeterli olacaktır. Eklenti 486515 Saksı geniş olduğu için karanfiliniz şuan köke çalışıyor. Daha küçük saksıya alırsanız çiçeklenmede artış olacaktır. |
çok teşekkürler ismail bey
|
şu zaman da saksı değiştimem uygun olurmu peki
|
Alıntı:
|
....
2 Eklenti(ler)
Karanfil .
|
Karanfil ne oldu sana?
***. arkadaşlar. Hazır ekilmiş üzerinde tomurcukları olan karanfil aldık. İlk günler çok güzeldi aradan 1 hafta 10 gün geçti karanfil tuhaflaştı. üzerindeki tomurcuklar açacak diye beklerken içi fos çıktı, cansızlaştı. Bu karanfili nasıl kurtarabilirim? Yardımcı olurmu sunuz?
|
Alıntı:
|
Toprağını değiştirdim, kuruyan yaprakları temiz
dim. Umarım hayata döndürebilim |
çiçek tarhına ektiğim karanfiller yerini çok sevmiş olacak ki fazlasıyla genişlediler ve sürekli tohum saçtıkları için her yerden çıkıyorlar kıyamadığım için hepsini düzenli bi şekilde başka yerlere dikmek istiyorum ama daha önceki denemelerimde karanfiller öldü acaba nasıl yapmam gerekir
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 506074
bu da küçük bir kısmının fotoğrafı |
Karanfil tomurcukları
Alıntı:
|
Karanfil gelişimi
Alıntı:
|
karanfil fidesi
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim karanfillerim. İlk görselde tek çiçeği ile duran minik fidem dianthus plumarius - deliah purple bicolor, ikinci görseldeki daha büyük ancak çiçeksiz olan ise dianthus caryophyllus sunflor® olarak satın aldım. Sizce durumları nasıl? Küçük olanın en uzun yaprakları biraz uçlarından kurumaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene beş taneydiler, aşırı sulama nedeniyle çürüdüler. Şimdi iki taneler ve saksıdalar, keşke aldığım günden saksıya alsaymışım...
|
Sn üyeler kokulu karanfilleri nereden temin ediyorsunuz acaba.Ya da yoğun kokulu türlerin adını bilenler varsa yazsın lütfen.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025