![]() |
Alıntı:
Tavsiye etmenizi isterim. Bilgi verebilirmisiniz? |
Herkese merhaba;
İki sorum olacak: 1- IBA'nın talk pudrası ile hazırlanması nasıl yapılmalıdır ve bu şekilde kullanımı ne kadar doğrudur? 2- Domates ve biber gibi bitkilerin dallarının köklendirilmesinde hangi ppm değerlerini kullanmak gereklidir? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
Yukarıda %0.8'lik toz IBA karışımının hazırlanması hakkında bilgi vermiştiniz. Benim size bu konu hakkındaki sorum; "8 mg. IBA 1 gr. toz ile karıştırılarak..." derken bu 1 gr.'lık tozun içeriğinin ne olduğunu pek anlamadım. Açıklayabilir misiniz? Bir de 8 mg.'lık IBA sanırım toz halde ve saf IBA olmalı. Doğru mudur? Bir sorum daha olacak. Bazı bitki türlerini (Gül, hanımeli, oya ağacı vb.) köklendirmek için kullanacağım %0,5'lik toz IBA karışımını hazırlarken 5 mg. IBA ile 1 gr. ... tozu mu karıştırmam gerekli? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
Ben bu ürünün hem 4000 liğini...hem 8000 liğini aldım... Satıcı " Bir buçuk iki dakika beklet " dedi... Yanlışınız olmasın dedim... " Yok sen beklet" dedi...Çelikleri çürüttüm ! Aradım..." Yapamamışsın..1,5/2 ayda köklenmesi lazım" dedi... Bu kadar sürede İBA ne lazım ??? Bir daha aradım..." Biri sizi arayacak" dedi... Oldukça kibar...yardımsever bir ziraatçi aradı... "Öyle şey olmaz..5/6 saniye yeterli...içindeki etil alkol çeliği yakar " dedi... Onu da denedim.... Açıkcası hiçbir faydasını görmedim... Çeşit çeşit çeliklerle denesemde...5sn de...10 sn de...bekletsemde olmadı... İkisine kargo dahil 42tl verdim... Bilesiniz !! |
Elimde iba mevcut, almak isteyenler mesaj ile iletişim kurabilir
|
Köklendirici Hormon Elinizde Yoksa Bal Kullanın...
Alıntı:
Eğer elinizde köklendirici hormon yoksa ;her evde bulunan balı kullanın...Köklendireceğiniz bitkinin sapını bala batırdıktan sonra dikin..Tuhaf gibi gelecek ama doğru..Hele ki balın antiseptik yani mikrop öldürücü hassasını da bildikten sonra..Eskiden kapanmayan yaraları açıp içine bal dökerlermiş,iyileşmeyi sağlasın diye..denemekte fayda var... |
Peki diktikten sonra azıcık bal döksek olur mu :confused: Dikmiş bulundum artık :(
|
Butirik Asit) (Köklendirme Hormonu) ile ağaçlardan çelik alma
ebay sitesinden Stimulator rooting "Ukorenit" olarak aratırsanız 10 gr'lık foruma 2.98 usd gibi bir fiyata sahip olabilirsiniz .
|
Alıntı:
|
Sonuç olarak sanırım hepimiz aynı noktada durmuş durumdayız. Henüz uğramadım ama normalde gübre aldığım yere sormak niyetindeyim. Umarım içimizde online verimli bir ürüne rastlayanımız olmuştur. Arayış artık son bulsun :D
IBA bulundu ancak şimdi de Leylandii için oranların ne olması konusunda soru işaretleri var; artık deneme yanılma ile yön ve yol bulmaya çalışacağım. |
İba tarım bakanlığınca yasaklanmış ziraatçılar satmıyor onun yerine köklendirici olarak bana BioMovie adlı bi organik gübre verdi ama pek inandırıcı gelmedi işe yarar mı?
|
Alıntı:
İBA, saf kimyasal madde olarak satılıyor. |
Alıntı:
|
yasaklanmış bir şeyi netten elde edip kullanmak istemem yinede teşekkürler cevabınız için.
Benim için önemli olan elimdeki organik gübrenin köklendirici etkisi olup olmadığıdır? :D |
Alıntı:
Humik asit ve türevlerinin (mesela leonardit) köklenmeyi teşvik ettiği ziraat fakültesinde öğretilen bilgiler arasındadır. Ancak, köklenmeyi teşvik etmeyle, köklenmeye zorlamak farklı şeyler. İndol butirik asit, naftalenasetikasit, indol asetik asit bitkiyi köklenmeye zorlar. Aldığınız çelikteki karbonhidrat rezervlerini kök oluşumu için harcanmasını sağlar. |
Alıntı:
Naftalen asetik asit (1-NAPHTALENE ACETIC ACID) kullanırken şunları unutmamanız gerekiyor: 100-400miligram/l çözelti hazırlamalısınız. Aldığınız bitki çeliklerinin alt uçlarını 1saniye kadar çözeltiye batırıp çıkartmanız gerekiyor (fazlası zararlı). Hormon çözeltisine daldırdığınız çelikleri 15-20 dakika bir kenarda tutup sonra dikmeniz gerekiyor. Naftalen asetik asit 20°C sıcaklıkta bir litre su içerisinde 420miligram kadar çözünür. Ancak, suda çözmek için oldukça uzun süre karıştırmanız gerekebilir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aspirini(asetil salisilik asit) köklendirici olarak tavsiye edenler var, ne dersiniz bu konuda bir çalışma var mı ?
|
Alıntı:
|
Safa tarım firmasının unifruit ( naftalin asit) bitki gelişim düzenleyicisi var. fiyatı ucuz. ayrıca İNPOWER adlı ilacınada bi göz atın.
|
Merhaba;
Köklendirme hormonları kaktüs ve sukulentlerde de işe yarar mı? Deneyen oldu mu hiç? Böyle bir çalışma hiç yapılmış mı? Sukulentlerde yapraktan ve daldan köklendirmeyi hızlandırmak istiyorum. Alternatif fikri olan var mı? |
Alıntı:
|
ağaçlardan pek bir işe yarıyor kullanılabilr.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar merhabalar. Koklendirme için kullanabileceğiniz iki hormon var biri IBA Indol ylbutyric acid diğeri NAA naphthylecetic acid. bu iki etken maddenin birarada olduğu inpower isimli koklendirici ürün var. Ankara'da oturanlar Ulus da inci tarım var ordan alabilirsiniz 50 gram fiyati 20 tl
|
5336357319 koklendirici ve diğer bitki ürünleri için yardımcı olurum
|
bir sonraki paylaşım ne zaman olur
|
Tavsiye Köklendirme İlacı
Arkadaşlar merhaba. İlkbaharda sevdiğim ağaçların dallarından çelik alıp onu köklendirici içerisinde bir süre tutup dikimini yapmak istiyorum. Bunun için uzunca süredir ilaç arıyorum. Racine köklendirici buldum ama tecrübeli arkadaşlardan bu konuda tavsiye istiyorum. Benden sonraki kişilere de ışık olacağını düşünüyorum.. Bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilirler mi?
|
Alıntı:
Ekşi karadutlar üzerinde köklendirici ile çalışmalar yapıyor Haftasonu yine karadut çelikleri almaya gidicekmiş arabasında boş yer olduğunu dile getirmiş gelmek isteyen olursa diye Dilerseniz iletişime geçmeniz için yardımcı olurum, bu sayede tecrübe de edinirsiniz ;) |
Alıntı:
|
ben de fındık ağacından çelik köklendirmek istiyorum. iba'yı ne şekilde kullanmalıyım. bilgi verirseniz sevinirim.
|
ürünü daha önce denedim kaliteli bir ürün fakat bunun yerine aspirin tozu **** bal tarçın karışımı da aynı sonucu aynı zamanda veriyor zaten asprinin içindeki asit bu tozun içinde de var
|
Alıntı:
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Aynı ağacın 12 çeliğinden 5 tane toprağa diktiklerimden 1 tanesi kurudu, 1 tanesi o kadar gür o kadar canlı o kadar iştahla büyüyor, muhtemelen köklendi. Bir tanesi daha yeni yeni tomurcuk çıkarıyor, 1 tanesi küçük bir yaprakal hayatta kalma möcadelesi veriyor.
diğer 7 çeliği suya koydum, 1 tansei köklendi toprağa diktim 2 gün önce hala sudaki hali devam ediyor. 1 tanesi yeni yeni kök çıkarmaya başladı. Bir tanesi ne yapsam ki diye düşünmeye devam ediyor kararsız, 4 tanesi mefta oldu. Yani elde var 3 garanti. Aslında ölenlerin neden öldüğü, köklenenerin neden erken köklendiği, kararsızları neyin etkilediği belli değil. Ortamlarıaynıydı. Çelikleri işleme koyalı 3.5 ay oldu. Toprakta ölen ballı tarçına bulanmıştı. Sudaki ölen 4 ün sebebi köklenmeden toprağa dikmiştim, 3. günde birden kurudular. İBA kullanmadım ama benzer bir yerli ürün kullanmıştım. |
Alıntı:
arkadaşlar bu günler dut ve armut ağaçları için uygun mu sizce? sonbahar olmalı diyenler var. hatta yabancı kaynaklarda haziran ayı daha uygun diyenleri gördüm.
|
Alıntı:
Yukarıda bahsettiğim bitki dut idi. Ev ortamında köklendirdim. Bu ara dışarı alıyorum akşamları tekrar içeri
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025