![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2010
|
İnternette aradım
Ama malesef tohumlar hibrit f1 yani bu sene ek bir daha üretme. Bende soyu sopuyla oynanmış hibritlere karşıyım. Ama sizden ricam, bu tür tohumları üretenler yani hibrit olmayan tohumlardan banada yollarlarsa, kendi evimde üretmeye çalışırım. Bu işin keyfide işte burada. Hepinize bol çiçekli günler Düzenleyen falcon00 : 29-01-2012 saat 22:53 Neden: eksik kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Merhaba Hibrit demek aynı türden ya da yakın türlerden farklı iki çeşidin melezi demektir. Dogal olanı bir canlının hibrit olmasıdır. Ben üşenmedim ve Alakır etlisi domatesinin poleni ile True Black Brandywine domatesini tozlayarak kendi hibrit domatesimi ürettim. Lütfen gdo ve hibrit i karıştırmayın Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Yukarıda açıklanan çimlendirme yönteminin benzerini harfi harfine uyguladım ama 20 kadar tohumdan sadece 3 ü çimlendi. Çimlenme kışa girerken gerçekleşti ve bakımları zor olsa da iki tanesini yaşatabildim. Tavsiye edilen tohumlar taze iken hemen toprağa dikilmesi ve doğal çimlenmenin beklenmesi. Çürümeyen ve çimlenmemiş bir kaç tohum kalmıştı onları dışarda saksıya koydum ama pek ümitli değilim. Sağlam göründüğü halde kısır olan tohumlar da var. Geçen yıl e-fidancımdan şakayık satın aldık. Malesef ilk gönderimde çeşitleri karıştırdılar. İkinci gönderimde süren gözleri kırık geldi. 4 şakayıktan hediye ettiğim ikisi yaşadı bana kalanların biri hiç çimlenmedi diğeri de kışı çıkaramıyacak gibi duruyor. İmkanınız varsa görerek alın. Bana hediye edilen 3 şakayıkta son derece sağlıklı ilk baharı bekliyor. En iyisi hediye olarak temin etmek olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|