agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni574Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-02-2012, 00:02   #1
Ağaçsever

buyukcoban's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Basligi dikkatlice okumaya calistim ama gözümden soracaklarim var da gözümden kactiysa özür dilerim. Resmini ekledigim oldukca yasli kiraz agacimiz (resimde ince gibi cikmis ama gövdesi cok kalin) kus kirazi denilen cinsten. Bu agaca normal tatli kiraz asilamak istiyoruz. Bu kadar yasli agaca yapilan asi tutar mi? Tüm verecegi meyveyi tatli kiraza dönüstürmek icin birkac yerine mi asi yapmamiz gerekir? En uygun asi hangisidir? Simdiden tesekkür ederim.
Bu ağacı en güzeli keserek kalem aşısı yapmak. Ama bunun için anaç uyanmamış olmalı. Sizin fotografta görünen o ki ağaç uyanmış. Seneye beklemeniz gerekecek...

buyukcoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2012, 19:04   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-03-2007
Sn. Büyükçoban,
Kalem aşıda anaç uyanmış, kalem latent olacak diyorlardı? Kirazda mı farklı durum var bende mi
Tokatta dut için yapılan bir akademik çalışma sonucu, dutta durgun göz aşısı , sürgün aşısından daha başarılı olmuş. Sizin tecrübenizde onaylıyor. Bende eylül'ü bekleyeceğim sanırım.

discover Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2012, 23:44   #3
Ağaçsever

buyukcoban's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi discover Mesajı Göster
Sn. Büyükçoban,
Kalem aşıda anaç uyanmış, kalem latent olacak diyorlardı? Kirazda mı farklı durum var bende mi
Tokatta dut için yapılan bir akademik çalışma sonucu, dutta durgun göz aşısı , sürgün aşısından daha başarılı olmuş. Sizin tecrübenizde onaylıyor. Bende eylül'ü bekleyeceğim sanırım.
Sayın Discover,

Haklısınız yanlış yazmışım, kalem uyanmamış olacak. Eğer elinizde uyanmamış aşı kalemi varsa hemen deneyebilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam bu ağaca taçlandığı noktadan keserek 3 adet aşılanacak dal elde ederim. Bunlara en az ikişer kalemden 6 ya da 9 kalem takarım. Böylece bir olmazsa diğeri mutlaka patlar. Sonra buna göre ağacı tekrar taçlandırırım. Hem böylece ağacınız geçleşmiş olacaktır...

buyukcoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
aşı makası, aşılama

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025