![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2006
|
Merhaba ben sitemizin; Aşı ve üretim bölümünde okuduğum gibi bir erik aşılaması yaptım..(Bu arada yarma aşı metodunu kullandım..Daha kolay geldi)Yarma işlemin yaptım...anaç agaçtan aldığım bölümleri yerleştirdim..aşı macunu ile macunladım.. sonrada sıkı sıkı sardım.... ama şimdi ne olacak onu bulamadım... Yanii gerek sitemizde araştırdım,gerekse web de bu aşının tutup tutmadığı nasıl belli olur...sonra ne yapılır..Üzerine sardığım bez ne zaman sökülür? iki olasılığıda değerlendirirsek..!!! 1- tutmuşsa ne yapacağım....herhangi bi işlem gerektiriyor mu? 2- tutmamışsa ne yapacağım...tekrar aşı mümkünmü? kafam baya bi karıştı.. yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler Can Dolunay |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ertan34, bu saatten sonra yapacağınız hiç bir şey yok sadece bekleyeceksiniz. Mayıs 15 den sonra aşı yerini dokulara zarar vermeden çözün ve normal gelişmesine bırakın. Hiç bir şey yapmayın aşı eğer tutmuşsa sürgün verecektir tutmamışsa yaptığınız aşı çubuğu kurur zaten, şansınızı gelecek yıl deneyeceksiniz artık. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2011
|
merhaba mart ayında 50 kadar ceviz aşısı yapmayı düşünüyorum bunun için aşı makası aldım mart ayı aşılamaya uygun bir zamanmıdır. hangi aşı çeşidini yaparsam daha sağlıklı olur. teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
|
Ek olarak yazayım. Cevaplar: 1- Tutmuşsa; bezi çözün. Muhtemelen birden fazla kalem takmışsınızdır. Bunları bire düşürün. Bu sürgün haricinde ağaçtan çıkacak diğer sürgünlere izin vermeyin, kesin. 2- Tutmamışsa yine bezi çözün. Ağaçtan çıkacak sürgünlerin birkaçına yaz sonunda göz aşısı yapın. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aşı makası, aşılama |
|
|