agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni574Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-02-2007, 14:25   #1
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Sevgili Caploonba, bu sorularının hepsi sitede cevaplı ama

4. soruna gelince. Bitkinin gövdesi veya dalı aşı yapılabilecek olgunluğa gelmişse hemen aşılanabilir. Düşün artık minicik tek yıllık sebze fidelerine bile aşı yapılıyor.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 14:22   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Sayın Pakkaner merhaba,
Benim adım Ahmet ÜNAL İzmirde yaşıyorum.30 yıl kadar profesyonel yöneticilik yaptıktan sonra ticarete başladım ve aynı zamanda emekliliğe yardımcı olması amacıyla fotografçılık ve tarım işlerine el attım.Yaşım 55. forum da bazı incelemeler yaparken sizin yazılarınıza rastladım.Paylaşımcılığınız ve içten bilgilendirme çabalarınız gerçekten çok keyif verici. Hala bu sitede bulunuyormusunuz bilmiyorum ama(zira yazılarınız 2006 lı yıla ait) belki bende bildiklerinizden yararlanırım düşüncesiyle size yazmayı uygun gördüm.
Profesyonellikten sonra amatörlük gerçekten kolay bir durum değil.Ancak öğrenmenin de yaşı yok.
Foça-Bağarası köyünde 5 dönüm kadar bir bahçe edindim.Zeytin ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 200 civarında ağaç diktim.Zeytinlerin dışında yörede yetişen meyvalardan da birer ikişer diktim. Henüz 2 yaşındalar. Çevreden öğrenebildiklerimle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar herşey iyi gitti diyebilirim. Ancak bazı meyva ağaçlarında aşılama işlemi yapılması gereği doğmaya başladı. Zira bazı ağaçlarımın meyvaları beklediğim gibi çıkmadı. Aşılayarak istediğim meyva ağaçlarına sahip olmak istiyorum. Tabi bunun için deneyimli dostların bilgilerine ihtiyacım var. Aşılarla ilgili olarak bir sürü bilgi okudum, fakat acemilik insanı telaşlandırıyor takdir edersiniz.
Göz aşısı, kalem aşısı, matkap aşısı gibi işlemler hakkında detaylı ve amatörün anlayabileceği türden bilgilere muhtacım. Bu konuda zamanınızı fazla almamak ve sizi oyalamamk şartıyla bana yazarsanız, bu konuda dökümanları nereden temin edebileceğim konusunda beni bilgilendirirseniz, minnetkar kalacağım.
İyi günler ve sağlıklar diliyorum.
Ahmet ÜNAL
İzmir

Düzenleyen Ünal_Ahmet : 25-07-2009 saat 14:24 Neden: Kazara gülme ikonu koyduğum için düzeltiyrum.
Ünal_Ahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
aşı makası, aşılama

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025