agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni574Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-04-2017, 13:44   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ercan22 Mesajı Göster
15 mart 2017 tarihinde yaptığım yarma ve kabuk aşılarımı(kiraz, erik, ceviz) ip, elektrik bantı,üzerine çamur ve en üste naylon sararak gerçekleştirdim.Forumda takip ettiğim kadarıyla aşı yapılış teknikleri olarak çeşitli uygulamalar var.Benim sorum tutan kalem aşılarımıza bağlamış olduğumuz ip veya bant, aşı yerini boğar mı? Burada bazısı 1 ay sonra, bazısı 2 ay sonra bant veya ipi çözün yazmış,bazısı 1 sene bağlı kalsın yazmış.Bu konuda açıklayıcı bilgi veren olursa sevinirim.Tutan aşılarımızı ipleri, bantı erken veya geç çözerek kaybetmeyelim saygılar.
Aşılamalar için özel yapılmış aşı bağları var.Bunlar kendi boylarının 5 katı kadar uzayabilmektedir.Ama ip,tel vb gibi malzemeler ağacı kesme derecesinde boğabilmektedirler.Yarma aşılarını 1,5-2 ay kadar sonra çözebilirsin.Ancak kabuk altı aşılarını erken çözmek sıkıntı teşkil etmektedir.
kabuk altı aşılarını çözseniz bile 3 yıla kadar yanına bir çubuk bağlayarak koruma altına almanız gerekmektedir.Aksi halde rüzgardan darbeden aşı yerinden ayrılabilir.

ayazkapli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
aşı makası, aşılama


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025