![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2014
|
iki gün önce yaptım bu aşıyı , geç kalmış mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2015
|
Sayin ngzs sanki kalemlere su yürümüş, tomurcuklar patlamış gibi Ama inşallah tutar aşılarınız. Düzenleyen ayazkapli : 14-03-2016 saat 18:55 Neden: Düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Ben derim ki dut ağacına hiçbir zaman kalem aşılamak için uğraşmayın, başarı şansınız çok düşük olacaktır. Bir de burada kalemler hem çok uzun, hem de fazlasıyla uyanmış... Tutacağını düşünmüyorum. 20 gün sonra oluşacak yeni gözlerle aşı yapmayı planlayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın Aydoner, önerinize genel anlamda katılıyorum ancak beyaz dut tohumlarından yetişmiş dut ağacıma karadut aşıladım ve doku uyuşmazlığı nedeniyle ileride olabilecek muhtemel ağaç kaybını önlemek için mecburen kalem kullandım. Beyaz dut anaçlarını karaduta çevirmede hangi aşı yöntemini tavsiye edersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Karadut aşısı kökten itibaren çok üst kısımlarda yapıldığı takdirde aşı yerinde şişkinlik aşırı şekilde oluşuyor. Bunu önleyemezsiniz, ancak epey kalınlaşan fidanlara aşı yapılması durumunda bu fazla kötü görünmüyor. En güzeli topraktan itibaren 20-25cm üstlerden aşı yapılması diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |