![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
İşte yeni bir proje ama problem aynı ![]() Koçtaştan 84 lük fide kapları aldım. Büyüklerimden edindiğim bilgiler ile cosmos ve gazanya tohumlarını ektim. Kireçsiz suyu - içme suyu- pulverize olarak veriyorum. Fideler şuan 8 cm oldu ve 3. 4. yapraklarının tomurcukları gözüktü. Ancak fidelerin bazıları yine yan yatıyor. ![]() Fotoğraflarda görüldüğü gibi toprağın etrafı kurumuş durumda. Yorumlarınızı bekler saygılarımı sunarım... ![]() Not: Fotoğrafta fide kabının sol 2 sütünunda - 24 tane fide kabında - gazanya diğerlerinde cosmos tohumları var. Gazanya henüz 4 cm ama yaprakları cosmosdan daha büyük ve sağlıklı fideler oldu. Ama cosmoslar zaten 1 metre falan uzadığı için bu kadar uzaması normal gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
fazla sıcak ve fazla nem dip çürüklüğüne neden olabilir. Bana fazla suluyorsunuz gibi geldi. İyi güneş alan kapalı yer de büyük ihtimalle sıcaktır. Yalnız emin değilim. Dip kısmını görmek gerekli. Dip kısmının fotoğrafını çekip buraya ekleyin. Ya da tarif edeyim. Dip kısmında 2-3 mm uzunluğunda sarımsı-kahverengi bir oluşum var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
yılmaz abim merhabalar, dipte herhangi bir renk değişimi yok(kahverengi-sarı). az önce ölmüş bir fideyi topraktan çekeyim dedim toprak da beraber geldi. ![]() Sulamayı nasıl yapmam gerek, sanırım bunu yanlış yapıyorum. Düzenleyen nevsune : 12-12-2007 saat 16:41 Neden: alıntı silme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sabah akşam sula ama 50 ml su çok fazla. Daha az miktarda ver. Bir de fazla direk güneşe maruz kalmasınlar. Sen istersen biraz bekle bu konuda uzman bir arkadaşa buraya bakmasını rica ettim. Ondan daha doyurucu cevap alırsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|