![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Acer Palmatum'un tohumdan yetiştirilme denemelerimi-mizi yazacağımız bir yer Cemboa kardeşimin dediğine göre iki gün ılık suda bekletilerek 6 mm dibe ekilen tohumlar 6 hafta 20-25 derece arasında bekletilp 8 hafta 4-5 derece arasında bekletildikten sonra sıcaklık 13 dereceye yükseltilecek. Benim denemelerim : 10. ayın sonlarında dikmiş olduğum tohumlardan hiç çıkan yok 11. ayda ekmiş olduğum (çalıntı ) tohumlar yıl başında 4-5 gün kadar evin üst katında soğukta bir yerde bekledi (gerçi 10. ayda ektiklerimde aynı ortamda kaldı) ve bir tane ot ![]() Ahanda çıka çıka bu çıktı . ![]() ![]() Bu gün başladığım tohum çalışmalarımda ise tohumların kabuklarını soyup içindeki tohumları bir bardak ılık suya attım. 1 plastik su bardağına 3 tane tohum içi olmak üzere 1. bardağa 3 tohumu 2 saat sonra ektim diğer 9 bardağı da 3 gün içinde ılık sudan çıkarıp ekmeyi düşünüyorum ayrıca güneş ışığını yapay olarak verebilmek için de 2 tane Grolux Florasan kullanmaya başladım (belki ışığı gören gelir diye ) Gelişmeler hakkında bilgi ver Cem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|