agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2007, 06:21   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Polietilen torba, mevsimlik çiçek aldığında gördüğün çapı 8-10 cm, siyah naylon tüpler. Sanırım yumurta kaplarında çok fazla gelişme şansı olmayacak, gelişmek için yeterli hacim bulamadıklarından erken şaşırtman gerekecek.
Ayrıca her gözün dibine delik aç, böylece fazla su dışarı çıkabilsin. Yoksa tohumlar suyun içinde kaldıkları için çürürler.

İnşallah çimlenirler, çimlenmezlersede şevkin kırılmasın. Benimde aldığım 5-10 çeşit tohumdan illa çimlenmeyen paketler çıkıyor. Başka zaman kolayca çimleniyor. Belki tohumlar bayat olduğundan, belki firmada iyi depolanmadığından. Bu durumda tekrar deneyeceksin.

Resimde poliüreten poşetleri görebilirsin.

Kolay gelsin.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2007, 21:49   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2007
ben o siyah torbalardan çok aradım... ismini bilmiyodum polietilen diyince çok özel bi torba gibi gelmişti. ankarada tüm süpermarketlere baktım bulamadım. sanırım yetiştiricilerden, seralardan almam gerekecek. ankarada bu poşetlerden alabileceğim yer varmı... bide bu poşetlerden fazla su tahliyesi nasıl oluyor? alırsam onlarıda mı delmeliyim.

bide bildiğimiz plastik bardaklara diksem her bir tohumu. delikte delsem olmazmı? elimde daha tohum var... Todor arkadaşım ilgilendiğin ve bilgi verdiğin için teşekkür ederim...

badcat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2007, 17:04   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badcat Mesajı Göster
ben o siyah torbalardan çok aradım... ismini bilmiyodum polietilen diyince çok özel bi torba gibi gelmişti. ankarada tüm süpermarketlere baktım bulamadım. sanırım yetiştiricilerden, seralardan almam gerekecek. ankarada bu poşetlerden alabileceğim yer varmı... bide bu poşetlerden fazla su tahliyesi nasıl oluyor? alırsam onlarıda mı delmeliyim.
Siyah torbalardan ulusta bulabilirsin. Halin orda çiçek tohumları, soğanları satan yerlere sordum onlar tarif ettiler. Yerinin tarifini tam hatırlamıyorum ama ayaküzeri kolay bi yerdeydi.

brody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2007, 23:01   #4
Ağaç Dostu

M.Sema's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Galeri: 93
Ben bildiğiniz plastik bardakları (Hassoman'ın dediği strafor bardakları ile aynı şey galiba) kullandım.Diplerini de başka bir forumda belirttiğim gibi tealigt mum ile yakarak küçük bir delik açtım.Bence bu bardakları kullanmak oldukça kolay,pratik ve maliyeti az.Ama isterseniz Ankara'da yeni açılan Praktiker de tohum çimleme için gerekli olan ismini bilmediğim ??? çimlendirme tepsisi??? 14 ya da 17 YTL idi.Hemen tohumların bulunduğu yerin yanında ki en alt rafta satışa sunulmuşlar.Bu tepside alınıp kullanılabilir tabi kararı size kalmış benden söylemesi.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025