![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2006
|
omega aşı makinası
OMAGA AŞI MAKİNASİ : Bu omaga aşı makınası öncelikle kapalı ortamda toplu olarak fidan üretmek için kullanılan bir aşılama yöntemidir.Bu aşı ilk baharda bitkiye su yürümeden önce bu aşı yöntemi uygulanır.asmalarda daha çok yapılır bunun yanında ceviz ve bademede vuygulanabilir.eğer toplu olarak fidan üretmek istiyorsanız bu yöntemle yapabilirsiniz yoksa bir kaç fidan için bu başarli olmaz çünkü bu aşıyapmak için beli bir ortam gerekir.örneğin soğuık havadeposu gibi bir tesis (soyuğu ve sıcaği standart ) olacak bir ortam gerekir.Makine tekirdağda ve manisada yapıyorlar. Bu konuda ilk Türkiyede cevizlerde uygulamasını ben yaptım.ihtiyacınız olursa yardımcı olurum .Selamlar Yavuz FERHATOĞLU 05055450077 YALOVA |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2007
|
sayın yavuz fehatoğlu, ilginize teşekkür ederim. yaptığım araştırmaya göre cevize aşı ekinlerin hasat dönemi hangi yörede hangi tarihlerde başlıyorsa o tarihlerde yapılır diye öğrendim. ona göre bende bu yıl yedinci aylarda bazı cevaiz ağaçlarımıza aşı yaptım. ceviz ağaçlarımız yaklaşık 10 yaşında. kendiliğinden çıkan 2-3 cevize de (1 yaşında) omega aşı makası ile aşı yaptım. 3 tane bıçağı var benim omega aşı makasımın. bu bıçaklardan göz aşısı yapan ve omega aşısı yapan bıçağı değilde kalan üçüncü bıçağı ile aşılama yaptım. aşı kalemliğini erkek, aşılanacak anacı dişi olacak şekilde kestim ve aşıladım ama tutturamadım. cevizde bu makasla aşı ne zaman nasıl yapılır yardımcı olurmusunuz? ve diğer ağaç ve asamalarda aşı ne zaman yapılır anlatırmısınız? şimdiden çok teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
|
|