agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni21Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2008, 09:52   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
karaçam üretme

Benim karaçamlarla ilgili bir kaç sorum olacaktı.

Karaçam yetiştirmeye çalışıyorum. Birkaç gündür karaçamlardan kozalak topluyorum. Bu kozalakların içinde siyah renkli olan ve sağlıklı olduğunu düşündüğüm tohumları ayırdım. Bu tohumları nasıl ekmem gerekli?
Herhangi bir ön işlem yapmam gerekiyor mu?

Ayrıca tohumları suyun için attığımız zaman suyun dibine çöken
tohumların sağlıklı tohum olduğunu duydum. Ben bu kozalaklardan
topladığım tohumları suya attım ama hepsi de suyun üzerinde kaldı. Bu
tohumların sağlıklı olup olmadığını nasıl bileceğiz?

Bir de daha önce fıstık çamı ekmiştim çok güzel büyüdüler ama sonra boyunlarını
büktüler ve öldüler. Sanırım kökte fazla su birikmesinden ötürü böyle olmuş. Bunu engellemek için ne yapmam gerekiyor?

YArdımcı olur musunuz?

bizimkiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 00:22   #2
meraklı
 
ilkbahar 1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2006
Şehir: istanbul ümraniye
Mesajlar: 18
merhaba arkadaşlar,

halit (togay) abinin bana bana verdiği ve şu an üç yaşına gelmiş fıstık çamının yanısıra son iki senedir topladığım çam fıstıklarından yedi sekiz tane filizlendirdim, fazla sulamamaya dikkat ettiğiniz takdirde bir sorun yaşamazsınız, geçen sonbaharda topladığım fıstıklardan ekim ayında ektiğim kasım gibi filizlenmişti ama soğuklara dayanamadı öldü, daha geç saksıya koyduğum (heralde aralık gibi) bir tanesi de istanbula bu kış yağan karda kafasını dışarı çıkarmadı şubat gibi filizlendi şu an iyi görünüyor, kışı oda sıcaklığında bir poşette geçiren iki tanesini de şubat gibi saksıya koydum, onlar da filizlendiler ve keyifleri yerinde gibi.
sonuç olarak fıstık çamları koşullar ve sıcaklık konusunda çok da seçici değiller, sonbaharda filizlendirebildiklerinizi kışı geçirebilecekleri kapalı balkon gibi bir yere alırsanız -ki bu gerekli- birdahaki ocak şubat aylarında isterseniz köklerini budayabilir, saksılarını büyütebilirsiniz, tecrübemle sabittir ki toleransları gayet yüksek.

ilkbahar 1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026