agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni35Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-03-2013, 20:20   #1
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Dehibridize derken benim anladığım ya da yapmaya çalıştığınız 7 nesil boyunca en iyilerini seçeceksiniz. Tabi her sene homozigotluk artacak bitkiden her sene aynı verimi almaya başlayacaksınız tabi bu %100 olmayacak hiçbir zaman.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2013, 20:27   #2
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster

Dehibridize derken benim anladığım ya da yapmaya çalıştığınız 7 nesil boyunca en iyilerini seçeceksiniz. Tabi her sene homozigotluk artacak bitkiden her sene aynı verimi almaya başlayacaksınız tabi bu %100 olmayacak hiçbir zaman.
Şimdiye kadar ki edindiğim bilgilerime dayanarak; en iyilerini seçsek bile, ilk nesil döl kadar verim alamayacağımız kanısındayım

Doğru mu düşünüyorum?

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2013, 20:44   #3
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Evet Sn h_dogan. Her sene verim ve lezzet bakimindan hibrit ceside (yani Sweet 100'e) en yakin bitkiden aldigim tohumlari sonraki sene ekerek devam ediyorum. Aslina erismek dediginiz gibi mumkun degil ama su ana kadar cok iyi sonuc verdi. Verim cok iyi gidiyor. Tat bakimindan da benim damak tadimla farki tespit edemedigim sekilde lezzet de yakin duruyor. Aslinda Brix refraktometresiyle seker icerikleri olculup hibrit olanla benim elde edecegim meyve arasindaki fark belirlenebilir sanirim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster

gilan beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025