![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: karabük
Mesajlar: 19
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: karabük
Mesajlar: 19
|
Resim yuklemeyi bilmiyorum ama 3m defa deneyeyim https://hizliresim.com/biXAQS |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: karabük
Mesajlar: 19
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: karabük
Mesajlar: 19
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Senin hatay hurması dediğin trabzon hurmasıdır. Hurma Türkiye'de ilk kez Artvin'e getirildiğinde, Artvin Trabzon Rum İmparatorluğu'na bağlıymış bu yüzden ismide trabzon hurması olarak anılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Trabzon hurması dediğiniz; marketlerde satılan ise aynı değiller. Ayrıca hurmaların atasını araştırmadım yorumum olamaz. Ancak net ortamında Hatay ve Trabzon hurması ayrımına gidildiğinden Hatay Hurması dedim. Kendi kırk yıllık ezberimden bildiğimde 20, 25 yıl kadar öncesi iç anadolu ve hatta Akdenizin batı kesiminde dahi bu cins bir (fazlaca da genelleme yapmak istemem) meyvenin tanınmadığını biliyorum. Hala da kendi yaşadığım bölgelerde satışının yapıldığını da görmedim. Marketlerde satılan Hatay Hurması diye bahsettiğimizin tad olarak olmamış hali, yeterli olgunluğa erişmiş olmasına rağmen. Hatay Hurmasını dalında bekletirseniz aynı yumuşaklığa gelir, ancak tadı acı değildir. O yüzden dalında toplanırken hafif tırnakla çizilir, içi siyah ise toplanır , elma ya da armut nasıl yeniliyorsa (ısırılarak da) yenilebilir. Düzenleyen lilyum : 25-10-2009 saat 23:19 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|