![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Lİnki göremiyorum ama, Passiflora başlığındaki bitkiyle aynıysa ülkemizde bol miktarda yetiştiren var. İzmir'de bulabilirsin. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Kış bir geçsin Don zarar verebilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Elfogi ben bugün Koçtaş ' a gittim çarkıfelek tohumu var ancak meyve vermeyen cinsinden. Bayramı ve Yılbaşını atlatalım bulabilirsem meyvesini bulup çekirdekten üretmeyi planlıyorum. Gelişmelerden haberdar olursunuz. Hediyeniz için tekrar teşekkürler. İyi SENELER, İyi BAYRAMLAR. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2019
|
Pasifloranin turuncu mevesinin icinde kirmizi cekirdekler var. Bunlardan uretim yapilabiliyor mu? Cevap evet ise nasil? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Elfogi dün bu bitkinin meyvesinden aldım elimde bir hayli çekirdek var minicik çiğdem taneleri gibi bişey. Meyvenin tadı greyfurt gibi. Çekirdeğin etrafını ince bir zar halinde sarmış greyfurt kapsülleri gibi. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Passionfruit[Passiflora edulis] tohumdan üretim
Lokmanbahçe dün bende tropik bir meyve aldım.PASSİON FRUİT şu çarkıfelek bitkisinin meyvesi. Denemeleriniz varsa bende bilgilerinizden faydalanmak isterim. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
passion fruit yani maruçya çekirdeğini ben de çimlendirmeye çalışıyorum. aldığım bilgiye göre bir tepsiye ince kum dökülüyor, üzerine beyaz tülbent serilip tohumlar tülbentin üstüne konuyor. daha sonra tülbentin diğer ucuyla tohumların üzeri örtülüp ıslatılıyor. 2-3 günde bir tülbent kaldırılıp çimlenme kontrolü yapılıyor hem de hava aldırılmış oluyor. bu arada tülbentin kurumasını önlemek lazım. ben daha bir gelişme göremedim. umarım sonuç alırız kolay gelsin |
|
|
|
![]() |
|
|