![]() |
|
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten çok zor çimleniyor, ben özel bir işleme tabi tutmadım. 4 tanesini içinde torf olan viyollere ektim. Sadece biri çimlendi onun da resmi 334 nolu mesajda. Umarım sağlıklı bir şekilde büyürde çiçeğini ve meyvesini görürüz.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Herkese GÜNAYDIN, Passifloramın sabah çekmiş oldugum resmi,yeni yeni sürgün veriyor büyük ihtimalle bu sene çiçegini göremem,ona sahip olabilmekte güzel ![]() ![]() Düzenleyen S.İnceçayır : 21-07-2007 saat 16:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Selamlar sayın kürşad sizden aldığım tohumların hiç biri çimlenmedi. Çimlenen çeliklerinizden isterim artık. İyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
tohumların çimlenmelerinden ümidi kesip atmaya karar verdikçe çimleniyorlardı ama bundan sonra çimlenen olmaz 1. viyolü komple atıyorum pazartesiye. 2. viyolde 43 tohum var dün öğle arası gelişigüzel ekim yaptım onlar çimlenecek mi bakalım. Giant grenadilla nın belinde bir incelme vardı torf doldurdum yine incelmiş yine doldurdum, düzelir mi bilemem. p. quadrangularis, p. edulis. fla. p. mollissima, p. incarnata türlerinden toplamda 7 kök var şu an. en iyi gelişimi p. edulis fla. gösteriyor, parlak ve iri tek lob yaprakları var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çimlendirebildin mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Oo süper.Güle güle büyütün.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Sayın Adabayrakoğlu elinizde fazla tohumunuz varsa bende alabilir miyim. Bu bitkiyi muhakkak yetiştirmek isterim. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
sanırım rekor kırdım. Cuma öğlen arası ektiğim tohumlardan Pazartesi öğlen (bugün) 1 adet p. morifolia tohum çimlenmiş boynu topraktan çıkıyordu. Bir tane kola şişesi bağlanabilen bir sprey aldım. Her gün biraz püskürtüyorum suyu. Tohumlara herhangi bir işlem de yapmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Bence dene.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Tohum göndermiş olduğum kişilere bir de cd göndermiştim orada 20-24 santigrad derecede çimlenmenin olduğu yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bir de bizimkiler köye gitmişlerdi bu sebeple mutfak tezgahının üstüne koydum viyolü 2 gün öyle kaldı, mutfak yakıcı derecede güneş ışığı almayan havanın fazla kurumadığı gece ile gündüz sıcaklığı farkının fazla olmadığı bir yönde. Sanırım tüm bu etkenleri birlikte sağlayınca çimlenme oldu. Annem mutfak tezgahından kaldırmamı söyledi, salona da koydurmuyor ne yapalım mutfakta akvaryumun üstüne koydum viyolü, tam da yerini bulmuşuz demek. bir de nemi kaybetmemesi için üstüne naylon kapatmayı tavsiye ediyordu siteler, sürekli su püskürtünce bunu da sağlamış oldum, Dikkat: çimlenmemişleri direk sulamak yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
O zaman bu bitkiye biraz nazlı diyebilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Bence bu bitki nazlı değil tamamen arsız bir bitki. Bir karış boyunda bir fidan bir kaç ay içinde 3-4 metre uzuyabiliyor ve çiçek açıyor. Ama çeşitlere göre farklılık gösterebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Sevgili Kürşad gönderebilir iseniz cok sevinirim.hangi cins olduğunuda belirtebilir iseniz mutlu olurum Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kürşad meyvesi yenen cinslerden mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora Caerulea
Bahçemdeki duvara sardırdığım Passifloramı geçen baharda dikmiştim .Bu seneki durumu tek kök 2 dal üzerinde 10 metrelik alanı kapladı. Öyle arsız, bakım gerektirmeyen, susuzluğa dayanıklı bir bitki bu.Çiçeklerinin döküldüğü yerlerden fide vermeye başladı,bu fideleride evin çevresindeki duvarları tamamen kapatmak için kullanmaya başladım.Tamamladıktan sonra istiyenlere gönderebilirim. Ayrıca bol miktarda tohumu var.Tohum istiyenlere şimdiden göndermeye hazırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Penelophe Süper görünüyorlar.Sağolsun Ada banada gönderecek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili deportivo meyveleri yenen cinsten mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Elfogi meyveler üzerinde yaklaşık 2 aydır duruyor yaz sonuna doğru olgunlaşacağını okumuştum bir yerlerde şimdilik bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Sayın deportivo günaydın, passiflorala tohumundan bende rica edebilirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adabayrakoğlu siz bana tohumlardan yollayacaktınız bir aksilik mi olsu acaba bana hala ulaşmadılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|