![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Gerçi Girne'de sıcak problemi olmadığı için dışarda kalmasında sorun olmayacaktır. Bildiğiniz gibi bazı cinsler soğuklara dayanıksız oluyor. Sanırım sizn sizin tohumlar edülis. Geçen sene tohumdan yetişen 3 passifloramız toprakta umuyorum soğuklara dayanırlar. Hafta sonu tedbir amaçlı çelik alıp tutturmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepimize kış hazırlıklarında kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çatırtı sesleri oralara kadar geliyor mu Kelebek Çalısı? Hayatım boyu başka hiçbir tohumun başında beklememiştim bu kadar. Günlerce torfla konuştum ama nafile. Böyle olunca da çatırtının şiddeti taaa Kıbrıs'a kadar kolaylıkla duyulmuştur sanırım... Harikasınız! Ne diyelim bükemediğin eli öpeceksin... İnşallah gün gelir senin bahçenden yetişen pasifloraların tohumlarını çimleriz biz de... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar passiflora tohumları taze olunca çok çabuk çimleniyor,geçen sene passiflora edülis altı yedi tane meyve verdi tohumlarını çok çabuk çimlendirdim,otuz tane dağıttım dört tane kendime ayırdım,iyi gelişirse ikinci sene meyve veriyor,saksıdaydı fakat kış soğuk geçince kurudu tohumlarından yetişenler şu anda gayet iyi gelişiyorlar,zengerden ve başka bir satıcıdan beş altı çeşit tohum aldım,iki tanesi çimlendi (passiflora incarnata ve passiflora feidota) diğerleri çimlenmedi bence tohumların taze olmaları çok önemli bir kaç güne kadar resimleri yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
-
Giriş Tarihi: 10-10-2012
|
bende aldım ektim bakalım kısmet inşalllah çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2008
|
2 yaşında passiflora. bila bedel. bakacak arkadaşın evinde yeri olması ve iyi bakacağına söz vermesi yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2013
|
Ben bakarım hemde nasıl gözüm gibi, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili esmaesmanın yolladığı üç fideden birini kaybettim malesef 😳 Yine de bu ikisi elimde diye mutluyum. Küçük biraz adapte olsun ayrı yere alacağım 😀 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Sn. deryaay, pasifloranız meyve veren türden mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Ağustos 2011'de ektiğim Passiflora Edulis'in son hali. Yaklaşık 3 metre oldu. Önümüzdeki yıl meyve verir mi sizce? ![]() Bu da yapı marketten aldığım Fitonya çiçeğinin saksısında kendiliğinden çimlendi. Herhalde biri saksıya tohum düşürmüş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
Arkadaşlar merhaba ben de yeni hobicilerdenim. Geçen sene Bauhouse'dan passiflora caerulea fidanı aldım. çok hızlı ve güzel yetişti. Çok fazla da meyve verdi ancak içlerinden tohum çıkmıyor. Sebebini bilen var mı? Bu boş haliyle yenilmez sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Toprağını sevmemiş olabilir, ilk sene diktiğimde bir karış civarında kaldı,toprağını değiştirdikten sonra balkona sığdıramadım. Su tutmayan geçirgen toprak olmasında fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Beklentinizi karşılarmı,
![]() Bu sene açar umarım,ilk iki sene ancak kuvvet toplayıp kendine geliyor. Güneş alan bir yere koy güneşi seviyor. Gelişme evresinde çabuk sarıyor ve uzuyor Asma misali, Bendeki çiçekleri resimde göründüğü kadar çekici çıkmadı ve yaptığı meyvelerin içi boş çıkıyor içinde tohum oluyor fakat kivi gibi dolgun olmuyor yani yeme imkanın olmuyor. O yüzden benim bitkiyi ben söküp attım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kökü duruyorsa eminim canlanacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'da terasta yetiştirmiştim 2. sene Ankara kışını gördü bir şey olmadı yeniden canlandı, sizinki de dibinden sürecektir merak etmeyin, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Gizsu hanım, Antalya da havalar kışın ılık bahçe çiçeği olan bu bitkiyi hiç içeri almanıza gerek olmadığını düşünüyorum, Kudret narı diye bir sarmaşık kökenli bitki var bilirmisiniz onu da deneyebilirsiniz.. Ne kadar şanlısınız.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Kudret narida ektim ama benim teras cok gunes kavruluyor sanirim ,meyveleri kucuk kaldi bende herseyin tohumu var gojiberry altin cilek kudret nari birsuru ama ekecek yerim yok maalesef balkonlar teras sera gibi, herseyde saksida olmuyor ekecek yeri olanda birsey ekmiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız bizim evde teraslı ve güneş kavuruyor, bu sene terasta oturduğumuz kısmının üstünü kapattırdık çiçekler içinde iyi oldu yoksa yanıyorlar,bina önü bahçe ve girişteki Hacı amcamız seviyor ve ilgileniyor, bina sakinlerinin bazıları otopark yapmak için bayağı direndiler ama ben Belediyeye şikayet edince geri adım atmak zorunda kaldılar, insanlarda yeşillik duygusu kalmamış bakan olduğu halde rahatsız oluyorlar, Allah Hacı amcamıza uzun ömürler versin de o da bizde mağdur olmayalım, Araçlar ha 3 metre içer de 3 metre dışarı da olunca ne gibi avantajı oluyor anlamış değilim, zarar verecek kişi 3 metreye bakmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Insanlarin birseylerle ilgilenen insanlara tahammulu yok hemen size takiyorlar kafayi,ben hem bitki hem hayvanlara duyarliyim asagida baktigim iki gozu kor kediyi yokettiler vicdan insanlik kalmadi maalesef... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce çekirdekten yetiştirmeye başladığım Passiflora ile ilgili detayları paylaşmıştım... Saksıları havaların ılıman gitmesinin etkisi ile sera ortamına hiç almadım, sadece üzeri kapalı alana koydum ki belirli aralıklarla yağan yağmurun da etkisi ile saksı toprağının sürekli ıslak kalması bitkinin gelişimini olumsuz etkileyebilirdi. Bir şeyler yapraklarını bazı yerlerden delmiş. Ama genel olarak sağlıklılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
projeler
Gojiberry altin çilek tohumu olduğunu belirtmişsiniz bunları yetiştirebildiniz mi, ben gojiberry denemiştim çimlendikten sonra öldüler. Altın çilek için bu sene düşünüyorum, bu sene normal çilek yetiştirmeyi de düşünüyorum 1,5 metre boyunda pimas boruyu dikey tutup yan taraflarını kesip cep haline getirip oralara dikeceğim veya PVC yağmur toplama çatı kenarı da olur diye düşünüyorum, eğer umduğum gibi olursa görsel bir şölen olacağına inanıyorum. Aşagıdaki yerde çok güzel projeler var.. http://www.agaclar.net/forum/el-yapi...r/28094-15.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Bende passion fruit meyvesini marketten alıp, çekirdekleri bir hafta suda bekletip ektim. Bugün yaklaşık bir ay olacak..yeni çimlenmeye başlamış, bu kadar geç olması normal mi acaba? Biraz daha belli olunca resim eklerim, kırmızı olandan türünü tam olarak bilmiyorum ama sarı değil. Meyve vermesi için ne kadar zaman gerekli, ne kadar büyümeli acaba? sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Siz taze meyvenin çekirdeklerini 1 hafta suda bekletip ektiyseniz. Bana yurtdışından gelen tohumlara nasıl bir uygulama yapmam gerekiyor merak ediyorum. Bir kısmını okumadan normal tohumlar gibi ekmiştim nemli torfta duruyorlar şuan. Süreci iyileştirmek için onları çıkartıp suda bekletsem mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|