![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet, aynen dediğiniz gibi. Suyun içinde beklettim. Ancak o zaman söğüt de köklendiriyordum ve söğüt dalları ile benjamini aynı suda tuttum. Biliyorsunuz söğütte köklenmeye yardımcı bir salgı var. Bunun yardımı olmuş olabilir. Yalnız öyle bir haftada falan kök belirmedi. Biraz sabırlı olmalısınız. Benjamin gördüğüm kadarıyla kolay köklenen ve bakımı kolay bir bitki. İki gün önce yaprakları alacalı olanından bir dal kesip doğrudan toprağa diktim. Bakalım ne olacak. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
n/a
|
Estağfurullah Hasan Bey. Benjamin 'i ( aslında Benjamin 'leri ) sudan çıkarıp, Sayın SOLO 'nun bahsettiği sera yöntemine geçtim. Aslına bakılırsa, köklendirmeye çalıştığım bitkilerin listesi: Ficus Benjamin Ficus Benjamin Starlight ( Yaprakları iki renk olan ) Kauçuk ( Aynen Benjamin 'deki gibi iki renkli, sanırım Tricolor deniliyor. ) Bir eğrelti cinsi olan Fujer ( Sanırım aşk merdiveni deniliyor. ) Bir de duvar sarmaşığı. ( Bugün sudan çıkarıp, saksıya ektim. ) Bir de, balkonda suyun içinde duran bir Japon Şemsiyesi var. Bir hafta köklenmesi için az bir süre ise, ben odaya gidip biraz daha Benjamin alayım / çalayım da, aldığım o çeliği suda köklendirmeye çalışayım. İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Saygıalrımla... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|