![]() |
|
![]() |
#31 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2007
|
Alıntı:
![]() Kendi çiçeğiminde bir resmini ekledim ![]() ![]() Tohum oluşacak kısmın ucundaki sivri şey nedir? Kusura bakmayın cahilliğimden soruyorum.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2007
|
Teşekkürler ben bu çiçeği anneme almıştım 24 Kasım'da.. Çiçekleri açmamıştı yeni tomurcukluydu aldığımda, halen çiçek veriyor maşallah aman nazar değmesin.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Arkadaşlar siklamenler için kullandığınız özel bir toprak karışımı ve bitki besinleri var mı yazın tüplerde aldığım siklamenlerde hiç bir ilerleme yok sadece ikişer yaprak çıkardılar ve öylece duruyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
|
merhaba ben sıklamenlerim için torf,çam toprağı,pomza karışımı topragı kullanıyorum ve sonbaharda da NPK(18-18-18) gübresini suda çözerek 15 gün boyunca 3 gün ara ile veriyorum ve şuan tohumdan yetiştirdiğim bitkilerim çok iyi durumda ve hızlı bir gelişim gösteriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Karışım için teşekkürler toprak değişimi yapsam bu dönem uygun mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
|
Rica ederim.Bitkinin toprağını dağıtman hiç iyi olmaz bitkini kaybedebilirsin.En iyisi bitkinin saksınını değiştirmen eğer şuan çok küçük saksıdaysa değiştirip söylediğim karışm toprağı eklersin eğer bitkin saksı değiştirecek durumda değil ise kendini güçlendirmesi için gübreleme yapabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
|
Rica ederim.Bitkinin toprağını dağıtman hiç iyi olmaz bitkini kaybedebilirsin.En iyisi bitkinin saksınını değiştirmen eğer şuan çok küçük saksıdaysa değiştirip söylediğim karışm toprağı eklersin eğer bitkin saksı değiştirecek durumda değil ise kendini güçlendirmesi için gübreleme yapabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Bitki saksıya göre çok küçük (soğanı fındıktan biraz daha büyükçe) bir de kimyasal gübre çiçek soğanına zarar verir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaçsever
|
bitkin eğer tohum kabında ise onu saksıya alacağın zaman o toprağı uygularsın.. biraz daha geişmesi için beklemen gerekiyor o zaman,saksıya girdiği zaman gelişimi hızlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
|
fotodakiler kadar mı sıklamenlerin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2007
|
Selam, bahçemde çimlerin kenarına dikmek istiyorum.izmirde oturuyorum.çimler sulandıkça zarar görür mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
kış aylarında çimlerinizi fazla sulamazsınız doğası gereğii kışın sorun olmaz ama yazın çok fazla sulama yaparsanız zarar görür diye düşünüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2007
|
Siklamenden Tohum Elde Edilmesi
Arkadaşlar uzun süre buraya uğranmamış ama yararı olursa ben de tecrübe edilmiş bir bilgimi aktarmak istiyorum. sıklemenlerin çiçeklerini birbiriyle üpüştürürseniz yani herbirini diğerine sürterseniz .çiçeklenme bittiğinde bazılarının top halinde baş bğladığını göreceksiniz benim bu yolla ürettiğim çiçeklerim şu anda 4 cm boyunda oldular başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaçsever
|
Bilgi için teşekkürler deneyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşım ziraat teknikeri olduğun için bitkiler hususunda benden çok bilgi sahibi olduğun muhakkak ben birçok sıklemen yitirip tohum elde edememiştim bu tekniği 80 yaşındaki komşumdan öğrendim ve başarılı oldum tohumları 4 ay önce ekmiştim eksiksiz çıktılar ,4 ayda yeterince büyümediklerini düşünüyorum nedeni çok sık çıkmış olmaları olabilirmi birtanesini çekip baktım yumrusu nohut kadar şu anda ayırıp saksılara diksemmi zarar veririm diye korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
bir sorudaha bu tohum elde etme tekniğini başka renkteki sıklamenlerle yapsam ebruli renkler elde edebilirmiyim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaçsever
|
merhaba ne şekilde olduklarını gözümün önüne getiremedim şuan.Fotografı varsa gönderebilirmisiniz.Denediğiniz renkte başarılı olduysanız diğerlerindede olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaçsever
|
iki farklı rengi birleştirerek yapamazsınız sanırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Benim minişlerin fotoğraflarını gönderiyorum 5 ayda bu kadar geliştiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaçsever
|
merhaba çok iyi durumdalar bir sorunları yok gibi görünüyor,biraz daha büyüsünler sonra ayrı ayrı küçük saksılara ayırabilirsiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaçsever
|
Sevgili Nalan; kaçırdığım bir nokta oldu 5 ayda dediğiniz gibi çok yavaş gelişmişler. Nedeni kullandığınız toprak, ortam ısısı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
ben tohum aldıgım bitkinin bulunduğu yerde bu minişleri tutuyorum yani balkonda. toprak olarakta süs bitkileri için satılan torftan kullandım biraz suni gübre versemmi acaba ne dersin can dst |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaçsever
|
Nalan hanım; balkon sanırım bitkinin gelişimi için yeteri kadar sıcak değil, bence ilk olarak onları biraz daha sıcak bir yere alın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler onları biraz daha ısıttıktan sonra gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
|
rica ederim umarım çok güzel olurlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2008
|
Ben Siklamen tohumularını 2 gün suda bekletip torfa ektim. Üzerini nemi korumak için streç filmle kapattım ve toprağı nemli tuttum. İşleme başlayalı 7-8 gün oldu. Tohumlardan çimlenen olmadı ve bir tanesinde sanorom küflenme var. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz. Yanlış olan birşey mi var acaba. Not: Marka hatırlamıyorum ama tohumlar ingiliz malı, iyi bir marka ve elimde aynı tohumlardan var. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Siklamen tohunmlarını ekim ayında ekmiştim. Yaklaşık Şubat ayı gibi çimlendiler. Şu anda oldukça küçük ve tek yaprak şeklindedirler ve siklamen başlığında da belirtiğim gibi önümüzdeki 2 yıl süresince onlardan çiçek beklememem gerektiğini öğrendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2008
|
Sn Buket Aknar, yardımınız için teşekkürler. Bu konuda başka arkadaşlardan da yardım rica edriyorum. Şu an tohumları ekip toprağı nemli tutarak beklemeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|