![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
kış aylarında çimlerinizi fazla sulamazsınız doğası gereğii kışın sorun olmaz ama yazın çok fazla sulama yaparsanız zarar görür diye düşünüyorum.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2007
|
Siklamenden Tohum Elde Edilmesi
Arkadaşlar uzun süre buraya uğranmamış ama yararı olursa ben de tecrübe edilmiş bir bilgimi aktarmak istiyorum. sıklemenlerin çiçeklerini birbiriyle üpüştürürseniz yani herbirini diğerine sürterseniz .çiçeklenme bittiğinde bazılarının top halinde baş bğladığını göreceksiniz benim bu yolla ürettiğim çiçeklerim şu anda 4 cm boyunda oldular başarılar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
|
Bilgi için teşekkürler deneyeceğim... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşım ziraat teknikeri olduğun için bitkiler hususunda benden çok bilgi sahibi olduğun muhakkak ben birçok sıklemen yitirip tohum elde edememiştim bu tekniği 80 yaşındaki komşumdan öğrendim ve başarılı oldum tohumları 4 ay önce ekmiştim eksiksiz çıktılar ,4 ayda yeterince büyümediklerini düşünüyorum nedeni çok sık çıkmış olmaları olabilirmi birtanesini çekip baktım yumrusu nohut kadar şu anda ayırıp saksılara diksemmi zarar veririm diye korkuyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
bir sorudaha bu tohum elde etme tekniğini başka renkteki sıklamenlerle yapsam ebruli renkler elde edebilirmiyim . |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
merhaba ne şekilde olduklarını gözümün önüne getiremedim şuan.Fotografı varsa gönderebilirmisiniz.Denediğiniz renkte başarılı olduysanız diğerlerindede olabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
iki farklı rengi birleştirerek yapamazsınız sanırım... |
|