agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2011, 13:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
çözümünüz çok çok basit hemen yapmalısınız
en az 3 litre plastık kola şisesi veya 5 litre yağ şisesini alırsın
çola şisesının arka kısmını yani dip tarafını kople kesersın bardak gıbı agzını acıl hale getırırsınız
şisenın dar olan agzını hiçmudahale etmiceksınız
şisenın dar tarafından ters olarak düzgün buyuyen gür dallara geçirmeniz gerekir
bu dalların küçük dalçıkları varsa onlşarı kesık tam bır sopa halıne getırıyorsuınuz
bu düz dala kola şisesini tersten geciriyorsunuz
şisenın içine torf veya gübrelı ince kum ile veya çok kalıteli toprak ile doldurun
doldurmadan öncede dalınızı kabuktan hafıfce bıcakla yaralayın
buralardan kök yapıcaktır
dalın toprak ile doldugunda agırlasıp kırılmamamsı için daha kalın bır dala
kola şisesini sallanmıcak sekılde baglayın mutlaka
bu topraga yaz boyunca nemlı olacak şekılde su verın
topragı azalırsa ekleyın
devamlı nemlı tutmaya calısın
seneye mutlak köklenecektır
ancak bu dedıgımı hemn yapmanız gerekır
bıtkı uyandı
bu sekılde belkı on adet fıdan buyuttum
hiçbir malıyetı yok
hemde garantılııdr
ıhmal etmeden hemne yapmanızı önerırım
hatta bır kaç adet yapınkı
daha garantılı olsun

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025