![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
2 renk begonviller aşılı değildir, o begonvillerden çelikle üretim yapıldığında yine 2 renk çıkar. Önce pembe veya beyaz açabilir, begonvil yaşlandıkça daha fazla çiçek ürettiğinde bu 2 rengide bir arada görmek mümkün olacaktır. Bazı işgüzarlar begonvil sohbetlerinde '' ben begovil aşıladım 2 renk bir arada çıktı'' gibisine konuşuyorlar. Benim bildiğim begonvillerde aşı teknikleri kullanılmıyor. Hangi bitkiden çelik alarak üretim yapıyorsanız, aslında o bitkiyi bire bir kopyalıyorsunuz. Renk ve ırk değişiklikleri çoğunlukla tohumdan üretimlerde bazan oluşabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Kutlu
İki renkli begonviller Istanbulda 2 senesinde tek renk oluyor beyaz renk ortadan kalkıyor Bunu neye bağlıyabiliriz gün sıcaklığınamı yoksa ışık faktörünemi çelik de bile tek renk alıyorum Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
2 renk alacalı begonvil.
Sn. ahmeter, Kristal 2 renk begonvillerin pembelerinin baskın çıkarak beyaz açamamalarında ısı ve ışığın etkisi mutlaka vardır. Ama asıl etken o bitkinin yeterince güçlü olmamasına bağlı bence. Saksılarda baktığınız için kök ve gövdeler yeterince gelişemediğinden pembe renk baskın çıkıyor olmalı. Benim çelikle çoğalttığım 600 adet begonvilden 100-150 kadarı 2 renk kristal olmasına rağmen 5-10 tanesi önce beyaz açarak çiçeklendi, gerisi ilk çiçeklenmeleri pembe. Gövdeleri kalınlaşan yaşlı kristaller çiçeklendiğinde pembe ve beyaz olarak karışık açıyorlar. Son olarak size bahsettiğim 2 renk, pembe ve beyaz begonvillerin resimlerini çektim. En iyi çıkan 2 resim yüklüyorum. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bitki, bitkileri |
|
|