![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Begonvil çoğaltılması
Resimlemeye başlıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil
En kolay ve basit su şişesi içine 10 cm torf perlit karışımı konuyor Alınan çelik ağızdan içeri yerleştiriliyor bir çay bardağısu konuyor ağzı kendi kapağı ile kapatılıyor Bir hafta kapak açılmıyor sonra kapak açılıp o şekilde 20 gün su verilmeden bol işıklı bir ortamda tutuluyor bitkide yeni yaprakların görüldüğü zaman plastik kesilip saksıya alınıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu da en son çelikleyip başarılı (şimdilik iyi ilerliyoruz) sonuç aldığım güzellik. Sayın ahmeter, buradaki bilgi paylaşımınızın üzerinden uzun zaman geçmiş ve ben ilk okuduğum günden beri başarıyla uyguluyorum bu yöntemi. İyi bilgi bakidir, teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar
Zaman zaman beni aramanızdan memnun oluyorum Teşekkürler Begonvil hayranları doğa aşıkları hoşça kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2017
|
Alıntı:
Bu yöntemle dün yaklaşık 20 çelik diktim bakalım bu aylarda filizlenecekmi, bir hafta önce 2 tane çelik pet şişeye koymuştum kapaklarını daha açmadım ancak daha filizlenmedi... çelikler canlı... bekliyorum.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2009
|
Lütfen biraz detaya girermisiniz mesela bol ışıktan kastınız bol güneşmi örneğin bu aylarda denesem bir sonuç alırmıyım gerçi denedim şuan altıncı gününde mesela birgün bol güneş alsın diye balkona koymuştum fakat yapraklarının kavrulduğunu gördüm buda bol ışık derken güneşi kastetmediğiniz anlamına geliyor sanırım ben bu çiçeği erdek bölgesinde yatiştirmek istiyorum sizce kışın soğuktan koruyabilirmiyim koçtaşta görmüştüm bitkiyi soğuktan korumak için sargılar var onlardan kullansam koruyabilirmiyim lütfen yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz beni herkeze sonsuz teşekkürler şimdiden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bitki, bitkileri |
|
|