agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2013, 13:52   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Arkadaşlar bu konuda bana yardım edebilecek kimse yok mu? Bugün toprak almayı düşünüyorum. Böylece torfun içerisine ekleyip şaşaırtma yapacağım. Gerekli miktarda da akıllı gübre kullanacağım.

limon1115 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2013, 16:09   #2
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon1115 Mesajı Göster
Arkadaşlar bu konuda bana yardım edebilecek kimse yok mu? Bugün toprak almayı düşünüyorum. Böylece torfun içerisine ekleyip şaşaırtma yapacağım. Gerekli miktarda da akıllı gübre kullanacağım.
Şimdilik sadece zinnialar şaşırtılabilecek gibi gözüküyor. Ben de yanlış bilgi vermek istemiyorum ama en doğrusu her bir bitkiyi ayrı ayrı incelemeniz, şaşırtmayı buna göre yapmanız. Bazı bitkiler şaşırtmayı sevmiyor.

Çimlenenleri şaşırtmadan veya şaşırttıktan sonra kapalı balkona çıkartmanızda sorun olacağını sanmıyorum, ben bu hafta, evde çimlenenleri bahçede naylon ile korumalı seraya aldım, sorun yok. Balkonda ışık sorunu daha da azalır. Çok güneş alırsa dikkat etmeniz gerekebilir.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2013, 16:42   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Bunlar da diğerleri..

Buz Çiçeği:
Name:  buz.jpg
Views: 1614
Size:  45.3 KB

Hesperis:
Name:  hesperis.jpg
Views: 1534
Size:  28.4 KB

Karanfil:
Name:  karanfil.jpg
Views: 1741
Size:  62.9 KB

Sabah Sefası:
Name:  rio.jpg
Views: 1577
Size:  60.8 KB

Sarmaşık Güzeli
Name:  sarmaşık güzeli.jpg
Views: 1757
Size:  61.3 KB

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

limon1115 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2013, 16:19   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2013
Wink filiz sararıyor yardım!!!

merhaba arkadaşlar sorularım var bilgili arkadaşlar yardım etsinler lütfen. bunlar ayva tohumundan. 4gün önce iki tanesi kabuğunu attı. biri en büyük olanı diğeri ise sararmış olanı. büyüğüm içinden yeni yapraklar çıkıyor. bunun ise yaprağından bir tarafı sararıyor gitgide. bu ikisinden 3 gün sonra kabuk atan diğer 5 tohum dan 2 tanesi bundan daha yeşil parlak canlı ve büyük... sorun nedir ne yapılabilir. kabuğunu ben elimle aldım. üstündeymiş güç bile uygulamadım hemen düştü.bundan dolayı olabilir mi?

toprak: kabın içinde sadece torf var. toprak yok.

sulama: sabah akşam canım sıkıldıkça fısfısla üstten suluyorum.her seferinde 9-10 fıs. yatmadan önce dipleri ıslanacak kadar suluyorum fısfısla fakat aralarda daha yukardan nemlendirecek kadar suluyorum.

açık havada değil camın önünde güneş alıyor.

M..T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2013, 16:24   #5
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Bence çok fazla su veriyorsunuz, ben üst tarafın kurumasına izin veriyorum, toprak nemli ise kesinlikle sulama yapmıyorum. Duruma göre bütün hafta hiç sulamadığım ya da sadece 5-10 damla döktüğüm viyoller var.

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2013, 16:31   #6
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Bence çok fazla su veriyorsunuz, ben üst tarafın kurumasına izin veriyorum, toprak nemli ise kesinlikle sulama yapmıyorum. Duruma göre bütün hafta hiç sulamadığım ya da sadece 5-10 damla döktüğüm viyoller var.
Ne yazik ki bu basligi bastan sona okumamis arkadaslar, cok su verince, daha guzel buyuyecek diye fikre sahip ama ne yazik ki oyle degil. Isik yeterli oldugu surece digerleri en az sekilde tutulmasi gerekiyor.

Kirmizili kisim gibi yapilmasi en ideali olarak dusunuyorum.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2013, 01:18   #7
Ağaçsever

diğerleri iyi gittiğinden ben iyi bir şey yapıyorum zannediyordum bundan sonra nemli kalacak kadar sıkarım. Peki suya oksijenli su katsam ya da aspirih bu yapraklar düzelir mi?

Eski 30-03-2013, 07:02   #8
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Kotiledon yaprakların uçlarının sarı olması bence normal çünkü kabukla kapalı olduğu için kabuk düşene kadar o bölüm ışık almıyor doğal olarak da sarı kalıyor. Önemli olan gerçek yapraklar çıktıktan sonraki durum.
Sadece torfa ekmişsiniz tohumları onun için besin takviyesi yapmanız gerekecek. Sulamayı da aşırı yapmayın ufacık fideler ne kadar su kullanabilir ki?

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2013, 20:21   #9
Ağaçsever

merhaba arkadaşlar bu daha dün en canlı en büyük diye övündüğüm fidem. Dünkü resmi de yukarıda. Cam önüne koyuyorum güneş görüsn diye. Öğleyin uyandığımda bu haldeydi. Toprağı da kurumuş. Çok güneş aldı sanırım. Gövde yumuşamış gibi. Ne yapayım. Yanına kürdan takıp dikleştireyim mi? Nasıl canlanır acaba. Diğerlerinde bir şey yok. Teşekkürler.

Eski 01-04-2013, 08:29   #10
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2012
Name:  907302_10151502927034326_2117264034_n.jpg
Views: 1918
Size:  55.8 KB

latinlerim boya gittiler. güneşi çok sevdiler şimdiden.

Name:  908479_10151502927289326_727289277_n.jpg
Views: 1784
Size:  59.8 KB

en öndeki servi sarmaşığı.

Name:  909137_10151502925844326_34917460_n.jpg
Views: 2362
Size:  42.3 KB

bunlar da convolvulus tricolor ve cam güzeli. convolvulus ta hollandalardan hediye geldi.
acaba ankarada ne zaman dışarı alınır bunlar?

Düzenleyen s-bilge : 01-04-2013 saat 13:06
s-bilge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2013, 08:33   #11
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

sardunyalarımın son durumu da burada. 38 tohum ekmiştim. 16 tanesini büyütmeyi başardım. Şubat ortalarında ekmiştim tohumlarını. Bu sene çiçeklerini görürüm umarım.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...22405507_n.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...62551318_n.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...35303190_n.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...64024283_n.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...88979566_n.jpg

Eski 01-04-2013, 08:35   #12
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M..T Mesajı Göster

merhaba arkadaşlar bu daha dün en canlı en büyük diye övündüğüm fidem. Dünkü resmi de yukarıda. Cam önüne koyuyorum güneş görüsn diye. Öğleyin uyandığımda bu haldeydi. Toprağı da kurumuş. Çok güneş aldı sanırım. Gövde yumuşamış gibi. Ne yapayım. Yanına kürdan takıp dikleştireyim mi? Nasıl canlanır acaba. Diğerlerinde bir şey yok. Teşekkürler.
gölgeye alındığında toparlanabilir belki

Eski 09-06-2011, 22:02   #13
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Merhaba,
nette gördüğüm bu sulama aparatı çok hoşuma gitti. Paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler

metinsima beğendi.
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2011, 07:46   #14
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Sayın Zeki Yağlı teşekkür ederim. Resimlerdeki çiçekleri sizden edindiğim bilgilerle mart ayında ektim. Bugün durumları bu...
Sevgili cellin,

Çiçekleriniz pek güzel açmış.

Başlığı da şenlendirdi.

Sizi kutlarım.

Hepsini mi tohumdan yetiştidiniz?

Bravo!

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2011, 14:14   #15
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Kuzu Mesajı Göster
Yazdıklarımı tekrar okuyun tüm ağaçların tüm tohumları diye bi ibare yok aynı ağacın tüm tohumlarından bahsediyorum ve bende her tohum hasta olsa çoğalma olamaz diyorum. Herkes yaptığınızı uygulayamaz yani o kimyasalları bulamaz. burada yanlış yönlendirme var, genelleme yaptığınız için karşı çıkıyorum belli bir tohum ekersin şartları sağlarsın çimleneni yaşatırsın o ağacın çimlenme oranını tutturamazsan bu tohum ekip yetiştirmeden kaynaklı bir hatadır. Evin içinde yapıyorsunuz bir çimlendikten sonra ağaçlar yüksek hava sirkülasyonu ister yoğun güneş iister bunlar mantarın doğal düşmanıdır çürüklerde bunlar olmadığı için olur, yoğun sulamadan olur vs. artı tohum ekerken çam türlerinde mantar ilacı yapılması istenir bunuda yaptığınızda sorun yok denecek azalır.
Sevgili Emre Kuzu,
Sevgili eb-ru,

Bu başlığı, çimlendirmeyi bilmeyen ve öğrenmek isteyenler için açmıştım.

Tartıştığınız konunun bu başlığı okuyanlara hiçbir katkısı olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca tartışma ben demiştim/sen demiştin kısır döngüsüne girdi. Hiç kimseye yarar sağlamaz. Devam ettirmsezseniz iyi olur.

Selamlar

Eski 19-12-2011, 16:24   #16
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eb_ru Mesajı Göster
Zeki Bey benim amacım bulduğum bir bilgiyi paylaşmaktı cünkü faydalı bir bilgi olduğunu düşünüyorum. Bu arada söylediğim hidrojen peroksit bulunmaz bir malzeme değil, eczanelerden ve saç boyası satan her yerden temin edilebilir. Ayrıca zararlı da değildir cünkü icerisinde çimlenme için gerekli olan oksijen bulunur. Ağzı acık bir kapta bekletilirse dönüşeceği şey sadece su ve oksijendir. İlgilenenlerin aklında bulunsun.

Not: Bu mesajlarımı yazarken üzüntü icerisindeyim ve de bir daha paylaşımda bulunmaya çekineceğim.

Herkese saygılarımı sunarım.
Sevgili eb-ru,

Bu başlığı takip edenlerin çimlendirmenin başlangıcında olduklarını düşünüyorum.

Burada bahsedilen basit önlemler alınırsa çimlendirmede başarıyı tatmış olacaklar ve daha ilerleme heyecanına girecekler diye umuyorum.

Onların aklını özel durumlarla karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum.

Sakın paylaşımda bulunmaya çekinmeyin.

Ama yerinde olmasına özen gösterin.

Selamlar, sevgiler

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025