![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Arkadaşlar bu konuda bana yardım edebilecek kimse yok mu? Bugün toprak almayı düşünüyorum. Böylece torfun içerisine ekleyip şaşaırtma yapacağım. Gerekli miktarda da akıllı gübre kullanacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlenenleri şaşırtmadan veya şaşırttıktan sonra kapalı balkona çıkartmanızda sorun olacağını sanmıyorum, ben bu hafta, evde çimlenenleri bahçede naylon ile korumalı seraya aldım, sorun yok. Balkonda ışık sorunu daha da azalır. Çok güneş alırsa dikkat etmeniz gerekebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Bunlar da diğerleri.. Buz Çiçeği: ![]() Hesperis: ![]() Karanfil: ![]() Sabah Sefası: ![]() Sarmaşık Güzeli ![]() Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
![]() ![]() merhaba arkadaşlar sorularım var bilgili arkadaşlar yardım etsinler lütfen. bunlar ayva tohumundan. 4gün önce iki tanesi kabuğunu attı. biri en büyük olanı diğeri ise sararmış olanı. büyüğüm içinden yeni yapraklar çıkıyor. bunun ise yaprağından bir tarafı sararıyor gitgide. bu ikisinden 3 gün sonra kabuk atan diğer 5 tohum dan 2 tanesi bundan daha yeşil parlak canlı ve büyük... sorun nedir ne yapılabilir. kabuğunu ben elimle aldım. üstündeymiş güç bile uygulamadım hemen düştü.bundan dolayı olabilir mi? toprak: kabın içinde sadece torf var. toprak yok. sulama: sabah akşam canım sıkıldıkça fısfısla üstten suluyorum.her seferinde 9-10 fıs. yatmadan önce dipleri ıslanacak kadar suluyorum fısfısla fakat aralarda daha yukardan nemlendirecek kadar suluyorum. açık havada değil camın önünde güneş alıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Bence çok fazla su veriyorsunuz, ben üst tarafın kurumasına izin veriyorum, toprak nemli ise kesinlikle sulama yapmıyorum. Duruma göre bütün hafta hiç sulamadığım ya da sadece 5-10 damla döktüğüm viyoller var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
![]() Alıntı:
Kirmizili kisim gibi yapilmasi en ideali olarak dusunuyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
diğerleri iyi gittiğinden ben iyi bir şey yapıyorum zannediyordum bundan sonra nemli kalacak kadar sıkarım. Peki suya oksijenli su katsam ya da aspirih bu yapraklar düzelir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Moderatör
|
Kotiledon yaprakların uçlarının sarı olması bence normal çünkü kabukla kapalı olduğu için kabuk düşene kadar o bölüm ışık almıyor doğal olarak da sarı kalıyor. Önemli olan gerçek yapraklar çıktıktan sonraki durum. Sadece torfa ekmişsiniz tohumları onun için besin takviyesi yapmanız gerekecek. Sulamayı da aşırı yapmayın ufacık fideler ne kadar su kullanabilir ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
![]() merhaba arkadaşlar bu daha dün en canlı en büyük diye övündüğüm fidem. Dünkü resmi de yukarıda. Cam önüne koyuyorum güneş görüsn diye. Öğleyin uyandığımda bu haldeydi. Toprağı da kurumuş. Çok güneş aldı sanırım. Gövde yumuşamış gibi. Ne yapayım. Yanına kürdan takıp dikleştireyim mi? Nasıl canlanır acaba. Diğerlerinde bir şey yok. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
![]() latinlerim boya gittiler. güneşi çok sevdiler şimdiden. ![]() en öndeki servi sarmaşığı. ![]() bunlar da convolvulus tricolor ve cam güzeli. convolvulus ta hollandalardan hediye geldi. acaba ankarada ne zaman dışarı alınır bunlar? Düzenleyen s-bilge : 01-04-2013 saat 13:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
sardunyalarımın son durumu da burada. 38 tohum ekmiştim. 16 tanesini büyütmeyi başardım. Şubat ortalarında ekmiştim tohumlarını. Bu sene çiçeklerini görürüm umarım. http://www.agaclar.net/forum/attachm...22405507_n.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...62551318_n.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...35303190_n.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...64024283_n.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...88979566_n.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekleriniz pek güzel açmış. Başlığı da şenlendirdi. Sizi kutlarım. Hepsini mi tohumdan yetiştidiniz? Bravo! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili eb-ru, Bu başlığı, çimlendirmeyi bilmeyen ve öğrenmek isteyenler için açmıştım. Tartıştığınız konunun bu başlığı okuyanlara hiçbir katkısı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca tartışma ben demiştim/sen demiştin kısır döngüsüne girdi. Hiç kimseye yarar sağlamaz. Devam ettirmsezseniz iyi olur. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu başlığı takip edenlerin çimlendirmenin başlangıcında olduklarını düşünüyorum. Burada bahsedilen basit önlemler alınırsa çimlendirmede başarıyı tatmış olacaklar ve daha ilerleme heyecanına girecekler diye umuyorum. Onların aklını özel durumlarla karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Sakın paylaşımda bulunmaya çekinmeyin. Ama yerinde olmasına özen gösterin. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|