![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorularının tüm cevapları daha önce yazdıklarımda var. Şöyle bir gözden geçirsen tüm eksik kalan cevapları bulacaksın. Daha sonra hala soru kalırsa memnuniyetle cevaplarım. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2008
|
Evet Zeki Bey dediğiniz gibi fideleri bol ışık alan yerde tutuyorum.Gelişmeye başladılar ve bazıları 3. yaprağını çıkarıyor.Yeni bir yoğurt kabına tekrar tohum ektim ve bu sefer herşeyi kuralına uygun yapıyorum.Şu an için 30 fidem görünüyor.Fotoğrafını eklemeyi becerebilirsem sizlerinde görmesini isterim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğrafını mutlaka koyun da diğer arkadaşları da cesaretlendirsin. Bu başlığı tıkla, orada fotoğraf yükleme ilgili tüm bilgileri bulacaksın. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Sayın Zeki Yağlı,bu kadar güzel bilgilendirme başlığı açtığınız için çok teşekürler.Gerçekten çok faydalı bilgiler veriyorsunuz biz acemiler için.Sayenizde Mart ayında ektiğim tohumları çimlendirdim ![]() Fesleğenlerim,cam kapalı balkondalar 2 gündür. ![]() Karanfil fidelerim;direkt güneş ışığı almayan pemcere önünde duruyorlar.Bazılarını seyrelttim,daha gerekir mi seyreltmek? ![]() Bunlarda içerisinde onlarca çeşidi olan kırçiçeklerim 6 günde fotoğraftaki durumundalar Bunlarda da şaşırtma yapılıyor mu?![]() ![]() Sardunyalarımı şaşırttım bile 2 gündür camlı kapalı balkona aldım,gündüz güneş görüyorlar,akşam yine cam balkonda bıraktım ama penceresini kapattım.![]() Düzenleyen loveflower : 10-04-2011 saat 14:19 Neden: hata |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili loveflower, Herşey mükemmel, sizi kutlarım: Fidesi çok bol olanlar seyreltirler Maaşallah sizin de öyle görünüyor.Daha sonra dikeceğiniz yer neresi? Bahçe mi? Balkonda saksılar mı? Her hal-ü karda çimlendirme torfu ile büyütme torfu aynı değil. Büyütme torfu daha kolay drenaj sağlamak ve köklerin hava almasını sağlamak için daha iri yapılı, toprak + torf + kum + perlit karışı olması iyi. Çimlendirdiğiniz saksıda seyrelterek büyütmesiniz daha iyi olur. Kırçiçeklerine bol ışık vermeye devam edin. Şaşırtma ihtiyacı tamamen kullandığınız çimlendirme torfu kalitesine bağlı. Yalnız torfta büyütmek zor olabilir. Kazaen kurursa tekrar nelemdirmek .ok zordur. Torfun içinde yarı yarıyaya yakın toprak varsa şaşırmadan devam edebilirsiniz.. Selamlar, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Alıntı:
Balkonda saksılara dikeceğim.Saksılara alırken belirttiğiniz usullere ise kesinlikle uyacağım![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben altınçilek tohumunu ekeli bu gün tam 2 hafta oldu. Halen en ufak bir gelişme yok. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
/
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Odada kavun çimlenirdim fidenin uzamaması için ne yapmalıyım?
Şehirde sera imkanım olmadığı için evin odasında kavun çimlendirip daha sonra tarlaya almayı planlamıştım.Fakat fidelerin pencereye doğru cansız bir gelişim gösterdiğini gördüm. Afyona kar yağacak haberi fideleri tarlaya aktarma işini ertelememe neden oldu. Isı normale dönünce fideleri tarlaya aktarma işini nasıl planlarsam ölmekten kurtarabilirim? Önce tarlada örtü altına alıp sonramı ekmeliyim önerilerinizi bekliyorum.Herkese saygılar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2011
|
merhaba, ben de aynı dertten muzdaribim.. tohumlarım 3.gün çimlendi ama 2 yapraklılar ve gövdeleri çok cılızşimdi 6 günlükler.. pencere önündeler. gece sanırım sokak lambasına doğru bir yönelmeleri var. boyunları bükük. sağlıklı gelişmeleri için neler yapılmalı.. teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin fideler pencereden gündüz gelen ışığa doğru eğiliyorlar. Fide diktiğiniz kabı hergün döndürün ışık bir gün bir taraftan diğer diğer taraftan gelsin. Mümkünse geceleri de fluoresan lambanın altına koyun. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Kavun fidelerinin fotoğrafını yüklerseniz, öneriler gelecektir. Ekilmiş ekilmiştir. İnşallah kavun yemekte nasip olur. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
zeki bey merhaba daha önce sizin ile ışık kaynakları (ledli lambalar) ile ilgili bir konumuz olmuştu sizin dediğiniz gibi floresan lamba ile konuya devam ettim.ama biraz internette yaptığım araştırma ile ışık kaynakları ile ilgili çok güzel bir veri kaynagı gözüme çarptı sizinde böyle bir konuyu bilip bilmeden sizinle paylaşmak istedim degerlendirip sonucundan istişare edersek sevinirim. http://www.akvaryumforum.com/forum/b...an-tercihi.htm bu linktede çeşitleri bulunuyor http://www.akvaryumculuk.biz/akvaryum_aydinlatma.html |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eminim LED ile daha iyi aydınlatma sağlamak mümkün. Ama 25 cm yüksekliğe kurulmuş 120 cm lik iki lambalı bir fluoresan lamba ile 60 cm eninde 120 boyunda bir alanı çok güzel aydınlatabiliyorum. Bu düzeni 6-7 senedir memnuniyetle kullanıyorum. Şu andaki fiyatını bilmiyorum. Herhalde 15-20 TL ye çıkar. Aynı aydınlatmayı yapacak LED li bir sistemin fiyatını hiç bilmiyorum. Eğer imkanınız olur da araştırıp bizleri de bilgilendirirseniz makbule geçer. Selamlar Madem araştırıyorsunuz, bu kadar bir alanı, aydınlatacak dayanıklıca bir LED sistemi fiyatı bulur da bizleri de bilgilendirirseniz, hepimiz öğrenmiş oluruz. Selamlar Düzenleyen Zeki Yağlı : 15-04-2011 saat 15:47 Neden: eksik cümle |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Zeki Bey, Çimlendirme bölümünü baştan sona kadar okuduktan sonra biraz daha kendime güvenim arttı Merak ettiğim birkaç şey kaldı.Şuan kedi tırnağı tohumlarımın büyük bölümü çimlendi.Tohumların büyük bölümü çimlendikten sonra üzerindeki streç naylonu tamamen kaldırmak mı lazım?Eğer örtmeye devam etmek gerekirse bunu ne kadar süre devam ettirmeliyiz?Torf üzerinde hafif küflenmeler meydana gelmiş bunun nedeni ne olabilir?Son sorum ise tohumların odada yetersiz ışık olan bir yerde olmasından dolayı gündüz öğlen sıralarında dış ortamda korunaklı bir yerde yeterli ışık görmesi için bir kaç saat bırakmak sakıncalı olur mu?Düzenleyen Yılmaz Yalçın : 10-04-2011 saat 13:30 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Torf üzerindeki pamukçuklar bende de oluyor. N eolduğunu ben de bilmiyorum ama pek hayırlı bir şey olmadığını sanıyorum. Işık için, direkt güneş altında kalmaması kaydıyla dış ortama çıkarmak faydalı. İstanbulda don ihtimali geçti sayılır. Geceleri içeri alırsanız emniyetli olabilir. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
sayın ışık bir yoğurt kasesine köyden aldığım yanmış gübre karışımını koydum.önce biraz suladım.ardından altın çilek tohumlarını serpiştirdim üzerine yarım santim kadar aynı gübreyle örttüm.yine fısfısla biraz suladım işlem bitti.şeffaf kapağını kapadım kaloriferin yanına koydum.günde bir kez 15 dakika kadar havalandırmak için kapağını açtım.4-5 gün sonra ilk fideciğimi gördüm.daha sonra geceleri 12 ye kadar beyaz ışıklı odada tuttum.yatarken cam kenarına aldım.gündüzleri cam kenarında duruyor.arkasından diğer tüm fidecikler çıktı.tabi artık daha fazla açıkta bırakıyorum. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumların bir kısmında (şaşırtma istemeyenlerde), yerine aktarırken zarar görmemesi için, toprakta eriyen lifli viyol veya minik saksılardan kullandım. Bunların üzerini şeffaf filmle örtünce, iki gün içinde saksının kenarlarında beyaz küf gibi oluşumlar oldu, bu nedenle filmi çıkarıp, pet şişelerin üstleri ile (kapaklar açık) kapatıyorum. Şimdilik küflenme yok ama her gün nemlendirmek gerekiyor, çabuk kuruyor. Plastik saksılarda ise nem uzun süre korunuyor, üzeri kapalı, arada havalandırıyorum, şimdilik problem yok. Fazla sulamamaya dikkate ediyorum, aksi halde tohumları çürütebilirim. Çimlenmeye başlayanları, aydınlıktan yararlanmaları için bir üst kata çıkarıyorum. Yakında şaşırtacağım bitkiler var, gelecek haftanın da soğuklarının geçmesini bekliyorum, o kadar kaba yerim kalmadı, dışarıdaki mini seyaya koyacağım, bir kaç gün, geceleri seranın örtüsünü kapalı tutacağım. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
yani benim anladığım çimlenme için her zaman doğru bir ortam oluşması gerekiyor.çünkü bende yanlış işlemler yapıp çok bekledim çimlenme olsun diye.****** benimde daha öğrenecek çok şeyim var . |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
teşekkürler lili bu seferki denememde çok özen göstermiştim.bidahaki denememde belki bu kadar kısa sürede çimlenmez ama ben geçen senede altın çilek çimlemiştim en geç 10 -12 gün arası çimleniyor |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
sitedeki ilk fotoğrafım. ![]() becerebildiysem |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
zeki bey teşekkürler emeklerin karşılığı yavaş yavaş çıkıyor ![]() artık tecrübe arttıkça dahada iyilerini yapacağım inşallah.... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kim demiş size acemi diye Siz kendinize yeni bir nickname aramaya başlayın.Ama yalnız selluka yetiştirmekle olmaz. Yanında başka şeyler de ister. Tebrikler , devam. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada Zeki beyin en tembel öğrencisi olarak bende az önce bir ekim kabında 2 tane n gördüm. bir kaç güne fırlayacaklar. ne olduklarını bilmiyorum. Hepsine etiket yapıştırmıştım ama bir tanesi gözden kaçmış. Hiçbir kapta red robin göremediğim için bu kaptakilerin Red Robin olması gerek. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin tembel olduğunuzu sanmıyorum ama sanki acelecisiniz gibi geliyor. Çimlendirmenin de minimum zamanı var. Onu pek değiştiremiyorsunuz. Selamlr |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlenmenin mininum zamanını değiştirmem için başka neler yapabiliriz? |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|